Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΘεσσαλονίκηΠεριηγήσεις στη Θεσσαλονίκη

Περιηγήσεις στη Θεσσαλονίκη

Δυο θεματικούς περιπάτους έχει οργανώσει για το Σαββατοκύριακο η ομάδα του Thessaloniki Walking Tours.

Ο πρώτος περίπατος έχει τίτλο «Σελανίκ: Το Ρόδο του Σουλτάνου» και είναι προγραμματισμένος για το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου. Ο δεύτερος περίπατος έχει τίτλο «Το ρεμπέτικο στη Θεσσαλονίκη» και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου.

Σελανίκ: Το Ρόδο του Σουλτάνου

Ιχνηλατούμε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης τα σημάδια της Οθωμανικής παρουσίας στην πόλη αναζητώντας τις ανθρώπινες ιστορίες πίσω από σημαντικά, ξεχασμένα και σε μερικές περιπτώσεις άγνωστα μνημεία.

Selanik 1

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, που σχεδίασε και υλοποιεί ο αρχαιολόγος – ξεναγός και υποψήφιος διδάκτορας Βυζαντινής Αρχαιολογίας Τάσος Παπαδόπουλος, συναντάμε τον Χέρμαν Μέλβιλ στη Ροτόντα, τον Κεμάλ Αττατούρκ και τον Ναζίμ Χικμέτ, τον Κόμη Δράκουλα στο Αλκαζάρ, τον Χαμζά Μπέη να πηγαίνει στο Χόλυγουντ και τον Χασάν Ταχσίν Πασά με τις τρεις ταφές του, που ήταν στην πραγματικότητα τρεισήμισι.

Selanik 5

*Σημείο συνάντησης: Παλιά Φιλοσοφική Σχολή, Ώρα: 11.00 π.μ., Συμμετοχή: 12 ευρώ ( συμπεριλαμβάνεται καφές ή κρασί ή μπύρα σε στάση της διαδρομής), Πληροφορίες/ Κρατήσεις: info@thessalonikiwalkingtours.com.

Το ρεμπέτικο στη Θεσσαλονίκη

Οι δερβίσηδες, οι πρόσφυγες, η μπάρα, οι μαχαλόμαγκες, η «χλίψη» στο καπέλο, το Γεντί Κουλέ και πάνω από όλα η μουσική. Οι μέρες που πέρασε στην Θεσσαλονίκη ο Βαμβακάρης, ο Βασίλης Τσιτσάνης, ο Κατσαρός και οι απίστευτες εμπειρίες του στον κόσμο, τα στέκια στην πόλη και οι περιπέτειες των ανθρώπων όπως αποτυπώθηκαν σε στίχους είναι το θερμό υλικό αυτής της ξεχωριστής ξενάγησης.

Rempetiko_Walking Tours 102

Ο Τάσος Παπαδόπουλος με την πυκνή του αφήγηση συνδέει σημεία, στενά στην Άνω Πόλη, πλατείες, φυλακές ακόμη και έναν τάφο στην Ευαγγελίστρια με το ρεμπέτικο. Μαζί του ανακαλύπτετε τις ιστορίες πίσω από τα τραγούδια που γράφτηκαν για την Θεσσαλονίκη, τραγούδια που γράφτηκαν στη Θεσσαλονίκη, για τις συνθήκες, τους έρωτες, τις συνήθειες που σχετίζονται μαζί τους. Το τέλος της διαδρομής σας βρίσκει στο Καφενείο «Αλάμπρα» με τους αγαπημένους Τζώνυ και Νικόλα να παίζουν ζωντανά μουσική για εσάς, ενώ σας περιμένει ποτό και μεζές.

*Σημείο συνάντησης: Γεντί Κουλέ, Ώρα: 11.00 π.μ., Συμμετοχή: 15 ευρώ (στην τιμή συμπεριλαμβάνεται το ποτό και ο μεζές στο Αλάμπρα) Πληροφορίες/ Κρατήσεις: info@thessalonikiwalkingtours.com.

Plateia Tsitsani

Tips

– Η ομάδα Thessaloniki Walking Tours ιδρύθηκε το φθινόπωρο του 2013 στη Θεσσαλονίκη και μέσα από καλά σχεδιασμένους θεματικούς περιπάτους ανασύρει τη μνήμη μιας πολυπολιτισμικής πόλης, συνδέοντας το χθες με το σήμερα.

– Οι περίπατοι που προτείνει είναι διασκεδαστικοί αλλά και τεκμηριωμένοι.

– Η Thessaloniki Walking Tours αναζητά τις ανθρώπινες ιστορίες που κρύβονται πίσω από τα σημαντικά μνημεία της, τους δρόμους, τις πλατείες, τις γειτονιές αλλά και τις μυστικές της γωνιές. Ιστορία, τέχνη, αρχιτεκτονική, γεύσεις και αρώματα αποτελούν τη βάση μιας βιωματικής εμπειρίας για ξεχωριστή σύνδεση με την πόλη, τη σύνθετη ταυτότητά της, τους ανθρώπους της και τις συνήθειές τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα