Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΤαξιδιωτικά ΝέαΑεροπορικάΝέα πτήση για Νέα Υόρκη

Νέα πτήση για Νέα Υόρκη

Με ειδικές τιμές που ξεκινούν από τα 499 ευρώ, η αεροπορική εταιρία Air Serbia, ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας πτήσεων μεταξύ Βελιγραδίου και Νέας Υόρκης, από τις 23 Ιουνίου.

 

Η ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε από τον πρωθυπουργό της Σερβίας, Aleksandar Vučić, κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας τελετής της 38ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού στο Βελιγράδι.

«Αυτή είναι μία θετική εξέλιξη για τη Σερβία. Δεν υπάρχουν πτήσεις που να ξεκινούν από γειτονικές χώρες προς τις Η.Π.Α, γεγονός που προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη πτήση της Air Serbia» είπε ο Πρωθυπουργός Vučić.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Air Serbia και δήμαρχος Βελιγραδίου Siniša Mali επισήμανε ότι «η πτήση της Air Serbia προς Νέα Υόρκη θα έχει τεράστιο αντίκτυπο στη Σερβία και στην πόλη του Βελιγραδίου, δίνοντας τη δυνατότητα σε χιλιάδες ταξιδιώτες από τις Ηνωμένες Πολιτείες να επισκεφθούν την πόλη είτε για εργασία είτε για αναψυχή».

DSC_0058

 

Προνομιακές τιμές

Για να γιορτάσει τη λειτουργία της νέας γραμμής, η Air Serbia προσφέρει στους ταξιδιώτες από την Ελλάδα ειδικές προνομιακές τιμές, στα ταξίδια μετ’ επιστροφής από την Αθήνα για τη Νέα Υόρκη μέσω Βελιγραδίου, που ξεκινούν από 499 ευρώ για την Οικονομική Θέση και 2.601 ευρώ για τη Διακεκριμένη Θέση, συμπεριλαμβανομένων φόρων και λοιπών χρεώσεων.

Οι συγκεκριμένες προνομιακές τιμές ισχύουν, ήδη, από τις 18 Φεβρουαρίου έως τις 24 Φεβρουαρίου, και η κράτηση μπορεί να γίνει μέσω της ιστοσελίδας της Air Serbia, μέσω των γραφείων πωλήσεων της εταιρίας ή μέσω των ταξιδιωτικών γραφείων.

Air_Serbia_Airbus_A319_Milinkovic

Οι πτήσεις

Η πτήση της Νέας Υόρκης έχει κωδικούς πτήσεων JU500 και JU501, τους ίδιους αριθμούς που χρησιμοποιούνταν από την προκάτοχο της Air Serbia, όταν η αερογραμμή λειτουργούσε απευθείας πτήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες πριν 24 χρόνια.

Πτήσεις θα πραγματοποιούνται με αεροσκάφη τύπου Airbus A330-200 πέντε φορές την εβδομάδα, με αναχώρηση από το Βελιγράδι στις 07:30 π.μ. τις ημέρες Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη, και άφιξη στο JFK International Airport στις 12:00. Τις ημέρες Παρασκευή και Σάββατο η πτήση θα αναχωρεί από το Βελιγράδι στις 12:55 και θα φθάνει στο JFK στις 17:25 (τοπική ώρα).

Η πτήση επιστροφής θα γίνεται τις ημέρες Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη στις 14:40 και θα προσγειώνεται στο αεροδρόμιο Nikola Tesla στο Βελιγράδι στις 05:30. Τις ημέρες Παρασκευή και Σάββατο θα αναχωρεί από το JFK στις 19:30 και θα φθάνει στο Βελιγράδι στις 10:20.

«Το πρόγραμμα πτήσεων έχει σχεδιαστεί προσεκτικά έτσι ώστε να προσφέρει στους ταξιδιώτες στην Ελλάδα εύκολες συνδέσεις για Νέα Υόρκη μέσω του hub μας, το αεροδρόμιο Nikola Tesla του Βελιγραδίου, καθώς και καλή μετέπειτα συνδεσιμότητα σε δημοφιλείς πόλεις, όπως το Σικάγο» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο διευθύνων σύμβουλος της Air Serbia Dane Kondić συμπληρώνοντας «είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που η αίτηση για έγκριση των πτήσεων στις αρχές πολιτικής αεροπορίας των Η.Π.Α. προχωρά κανονικά και είμαστε σε καλό δρόμο για ένα επιτυχημένο ξεκίνημα τον Ιούνιο του 2016».

39 προορισμοί

H Air Serbia ξεκίνησε τη λειτουργία της ως ο εθνικός αερομεταφορέας της Δημοκρατίας της Σερβίας τον Οκτώβριο του 2013.

Εξυπηρετεί 39 προορισμούς σε Ευρώπη, Μεσόγειο και Μέση Ανατολή απευθείας από το διεθνές αεροδρόμιο Nikola Tesla στο Βελιγράδι, ενώ διαθέτει και υπηρεσίες cargo.

Η εταιρεία προσφέρει επίσης πτήσεις μεγάλων αποστάσεων και διεθνών προορισμών σε Ασία, Αυστραλία και Αμερική μέσω πτήσεων κοινού κώδικα και του μετοχικού εταίρου της Etihad Airways η οποία κατέχει μερίδιο 49%. Η αεροπορική εταιρεία λειτουργεί αυτή τη στιγμή με ένα στόλο 14 narrow-bodied και 6 turboprop αεροσκάφη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα