Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝησιωτική ΕλλάδαΚρήτηΞεκινάει το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι

Ξεκινάει το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την πολυαναμενόμενη τελετή έναρξης του «Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2016»: Ζω, Δρω, Δημιουργώ!

Το ραντεβού με τους πιστούς ακόλουθους του Βασιλιά Καρνάβαλου δίνεται στη Μεγάλη Πόρτα, και στις 7 το απόγευμα του Σαββάτου 20 Φεβρουαρίου, θα ξεκινήσει η καρναβαλική του βόλτα στα γραφικά σοκάκια της Παλιάς Πόλης του Ρεθύμνου. Μια ώρα αργότερα, στις 20:00, η Πομπή θα φτάσει στην πλατεία Παρρέν Σιγανού, μπροστά από το Λύκειο Ελληνίδων, όπου θα συναντηθούν και θα αναλάβουν δράση δυο άνθρωποι του θεάτρου, ο Θωμάς Καντιφές και ο Απόστολος Κουγιτάκης, ενδυόμενοι τους ρόλους της Προσφώνησης και Αντιφώνησης του Βασιλιά Καρνάβαλου.

DSC_0108

Η αφίσα του “Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2016”: Ζω, Δρω, Δημιουργώ! θα ξεδιπλωθεί στα μάτια του κοινού συγκεντρώνοντας όλη τη δύναμη της ζωής, της δράσης και της δημιουργίας των ομάδων του καρναβαλιού που έβαλαν όλη την αγάπη και το μεράκι τους για να τη φέρουν στη ζωή.

Και πριν τη συναυλία των Γιώργου Λιανού και Αντώνη Βαρδή, ο πρώτος δημότης του Ρεθύμνου, ο δήμαρχος, Γιώργης Μαρινάκης, θα κηρύξει την επίσημη έναρξη, για να δώσει και το έναυσμα στην παρουσίαση επίσημα πια των στολών των ομάδων του καρναβαλιού με τη συνοδεία υπερεθεάματος πυροτεχνημάτων!

«Όλη η πόλη οργανώνεται αυθόρμητα σε μια ζωηρή συντροφιά που σκέφτεται, συνεργάζεται και δημιουργεί για να προσφέρει στον καθένα ξεχωριστά μια μοναδική εμπειρία, από αυτές που μόνον όσοι συμμετέχουν, συναισθάνονται και συνδράμουν μπορούν να βιώνουν. Και ο Δήμος μας, με την πόλη και τα χωριά του, ανταποδίδει στους ευεργέτες του, τους καρπούς των προσπαθειών τους» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο κ. Μαρινάκης και συμπληρώνει «το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι καινοτομεί και φέτος επιτυγχάνοντας, με τη συμβολή όλων μας, τη ζεύξη της δημιουργικής ψυχαγωγίας, με την ανόθευτη προσφορά και με την ίδια τη ζωή».

DSC_0037

Το πρόγραμμα της τελετής έναρξης

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016: Έναρξη Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2016. Στις 19:00 Πομπή Βασιλιά Καρνάβαλου. Ξεκινάει από τη Μεγάλη Πόρτα μια μικρή καρναβαλική βόλτα στους δρόμους της Παλιάς Πόλης και ακολουθεί τη διαδρομή Εθν. Αντιστάσεως, Κ. Παλαιολόγου, Αρκαδίου, πλατεία Αγνώστου και Ελ. Βενιζέλου έως Λύκειο Ελληνίδων. Στις 20:00 ραντεβού στην πλατεία Παρρέν Σιγανού (Λύκειο Ελληνίδων).

DSC_0019

Προσφώνηση και Αντιφώνηση του Βασιλιά Καρνάβαλου. Παρουσίαση θεματικής και αφίσας του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2016.

Κήρυξη επίσημης έναρξης του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2016 από τον Δήμαρχο Ρεθύμνης Γιώργη Μαρινάκη.

enarxi 2015

Υπερθέαμα με πυροτεχνήματα και παρουσίαση των στολών του Ρεθεμενιώτικου Καρναβαλιού 2016. Συναυλία με τους Γιώργο Λιανό και Γιάννη Βαρδή.

  • Οι φωτογραφίες είναι από το περσινό Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι 2015
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα