Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΘεσσαλονίκηΔωρεάν ξεναγήσεις σε μνημεία της Θεσσαλονίκης

Δωρεάν ξεναγήσεις σε μνημεία της Θεσσαλονίκης

Έχετε ποτέ σας επισκεφτεί το ιστορικό κτίριο του υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης (Διοικητήριο), τη Ροτόντα, το Γενί Τζαμί, ακόμη και το έμβλημα της Θεσσαλονίκης, το Λευκό Πύργο; Εάν όχι, να η ευκαιρία! Εάν πάλι ναι, λάβετε μέρος στις δωρεάν ξεναγήσεις και θα ακούσετε και θα μάθετε πολλά!

Της Ντέπυς Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com)

«Παγκόσμια Ημέρα Ξεναγού» έχει οριστεί η 21η Φεβρουαρίου και με την ευκαιρία του εορτασμού της συγκεκριμένης ημέρας, έχουν προγραμματιστεί για το κοινό, δωρεάν ξεναγήσεις στα πιο χαρακτηριστικά αρχιτεκτονικά μνημεία της Θεσσαλονίκης αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της εκδήλωσης με τίτλο «Το παρελθόν στο παρόν μέσα από τα Δημόσια και λατρευτικά κτίρια της Θεσσαλονίκη», έχουν προγραμματιστεί ξεναγήσεις για το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016.

«Κάθε χρόνο προσπαθούμε να διαφοροποιούμε τη θεματολογία των ξεναγήσεων και τα μνημεία που επισκεπτόμαστε» αναφέρει στο debbiestravel.wordpress.com, η πρόεδρος του Συνδέσμου Ξεναγών Θεσσαλονίκης, Φωτεινή Λυκισά, λέγοντας ότι ανάλογες δράσεις πραγματοποιούνται σ’ όλη την Ελλάδα, τουλάχιστον τα τελευταία 15 χρόνια, και γενικότερα, ανά τον κόσμο.

Και, όπως χαρακτηριστικά λέει η κα. Λυκισά, τα τελευταία 6-7 χρόνια, το ενδιαφέρον του κόσμου, για τέτοιου είδους ξεναγήσεις, είναι ιδιαίτερα αυξημένο!

Fotini Likysa

Το πρόγραμμα

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου: Ξενάγηση στο ιστορικό κτήριο του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης (Διοικητήριο). Ώρα έναρξης: 11.00 π.μ. Σημείο συνάντησης: κεντρική είσοδος Διοικητηρίου.

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου: Ξεναγήσεις στα γνωστά και στα άγνωστα μνημεία της Θεσσαλονίκης, ανεπανάληπτης ιστορικής αξίας και αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος: Ροτόντα, ώρα 10.00 π.μ. & 12.00 μ.μ., Λευκός Πύργος ώρα 10.00 π.μ. & 12.00 μ.μ.

WP_20151104_002 Leykos Pyrgos

Με τη στήριξη του δήμου Θεσσαλονίκης, Γενί Τζαμί (διευθ. Αρχαιολογικού Μουσείου 30) ώρα 10.00 π.μ. & 12.00 μ.μ.,

DSC_0015

Αλατζά Ιμαρέτ (διευθ. Γαλιλαίου & Κασσάνδρου) ώρα 10.00 π.μ. & 12.00 μ.μ.

Tips

  • Να σημειωθεί ότι η εκδήλωση με τίτλο «Το παρελθόν στο παρόν μέσα από τα Δημόσια και λατρευτικά κτίρια της Θεσσαλονίκη», που γίνεται με την ευκαιρία του εορτασμού της “Παγκόσμιας Ημέρας Ξεναγού” είναι υπό την αιγίδα του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης).
  • Σ’ ότι αφορά το κτίριο του υπουργείου ΜΑ – ΘΡΑ, όπως αναφέρει η πρόεδρος του Συνδέσμου Ξεναγών Θεσσαλονίκης, στο debbiestravel.wordpress.com, Φωτεινή Λυκισά, «υπήρξε ιδιαίτερη υποστήριξη από την υφυπουργό Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας –Θράκης), Μαρία Κόλλια –Τσαρουχά, η οποία μάλιστα, η ίδια μας πρότεινε, να ανοίξει το γραφείο της, να το επισκεφτεί το κοινό».
  • FB_20160217_17_43_04_Saved_Picture Η υφυπουργός Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας –Θράκης), Μαρία Κόλλια –Τσαρουχά (τρίτη από αριστερά) με την ομάδα ξεναγών του Συνδέσμου Θεσσαλονίκης. Δεύτερη από αριστερά η προηγούμενη πρόεδρος του ΣΞΘ, Αννίτα Τριβέλλα, και τρίτη από δεξιά η νυν πρόεδρος Φωτεινή Λυκισά.
  • Οι ξεναγήσεις δεν περιορίζονται μόνο στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου και ώρα 11.00 π.μ. θα προσφερθούν ξεναγήσεις στα: Αρχαιολογικά Μουσεία Δίου, Πέλλας,
  • DSC_0048 Pella
  • Κιλκίς, Δράμας, Καβάλας, Βόλου, στους Βασιλικούς Τάφους Αιγών και στην παλιά πόλη της Ξάνθης (σημείο συνάντησης το Ρολόι).
  • IMG_20151212_133856
  • Οι ξεναγήσεις το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016 θα είναι δωρεάν στο κοινό. Οι ώρες ξεναγήσεων έχουν οριστεί για τις 10 το πρωί και 12 το μεσημέρι ενώ για τις ξεναγήσεις εκτός Θεσσαλονίκης, η ώρα έναρξης είναι στις 11 το πρωί. Στις 11 το πρωί είναι και η ξενάγηση στο εσωτερικό του κτιρίου του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, που θα γίνει το Σάββατο 21/2.
  • Οι ξεναγήσεις είναι ανοιχτές στο κοινό, χωρίς συμμετοχή, και όπως ενημερώνει το debbiestravel.wordpress.com η κα. Λυκισά, «έχουμε προβλέψει από 2 συναδέλφους – ξεναγούς σε κάθε μνημείο και σε κάθε ξενάγηση, ώστε να χωριστούν σε δυο ομάδες». Σύμφωνα με την ίδια και την εμπειρία της, υπολογίζεται, σε κάθε ξενάγηση να υπάρχει κοινό των 30 – 35 ατόμων.
  • Η κάθε ξενάγηση θα είναι διάρκειας 1 ώρας ενώ για την ξενάγηση στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης υπολογίζεται περί την μιάμιση ώρα.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα