Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΤαξιδιωτικά ΝέαΑεροπορικά11,5 εκατ. επιβάτες μετέφερε η Aegean

11,5 εκατ. επιβάτες μετέφερε η Aegean

Αύξηση 15% παρουσίασε η επιβατική κίνηση της Aegean για τη χρονιά που μας πέρασε, μεταφέροντας συνολικά 11.650.374 επιβάτες, 1.537.849 περισσότερους σε σύγκριση με το  2014.

Η μεγαλύτερη αύξηση προήλθε από το δίκτυο εξωτερικού όπου έγινε και η κύρια επιπλέον επένδυση σε νέους προορισμούς και είχε άνοδο 24%, τετραπλάσια δηλαδή από αυτή των συνολικών διεθνών αεροπορικών αφίξεων (6%) στη χώρα, επιβεβαιώνοντας τη συμβολή της εταιρείας στην ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού και την στήριξη της οικονομίας.

Σ’ ότι αφορά το δίκτυο του εσωτερικού, και εκεί υπήρξε θετικό πρόσημο 7%, με 5.623.754 επιβάτες.

Η εταιρεία παρουσίασε θετική δυναμική από όλες τις κύριες βάσεις της στην Ελλάδα και την Λάρνακα στην Κύπρο. Η κύρια βάση της Αθήνας, ήταν  ο πρωταθλητής της συνολικής δραστηριότητας για την εταιρεία με 15 νέους προορισμούς και έχοντας πλέον υπερδιπλασιάσει το δίκτυο εξωτερικού της σε 2 χρόνια, έφτασε συνολικά τους 9,1 εκ. επιβάτες λειτουργώντας τόσο σαν τελικός προορισμός αλλά και σε σημαντικό βαθμό σαν κόμβος διασύνδεσης των νησιών, μικρών και μεγάλων, με καινούργιες  αγορές του εξωτερικού που επενδύει και ανοίγει η εταιρεία.

Η Αθήνα στο +28%

Προς και από Θεσσαλονίκη, μετακινήθηκαν 2.171.131 επιβάτες, ενώ σε επίπεδο αύξησης κίνησης εξωτερικού, τόσο η Αθήνα όσο και το Ηράκλειο και η Ρόδος παρουσίασαν σημαντικά μεγαλύτερους ρυθμούς αύξησης από το σύνολο της αγοράς. Η Αθήνα ήταν και ο μεγάλος κερδισμένος του 2015, με ένα εντυπωσιακό 28% που στηρίχτηκε από παραδοσιακές αγορές όπως η Γαλλία, η Κύπρος,  η Ιταλία, η Ελβετία, τις οποίες όμως η εταιρεία καλύπτει πλέον με άμεση σύνδεση σε πολύ περισσότερες πόλεις αλλά και νέες αγορές όπως η Σαουδική Αραβία, η Νορβηγία και  το Ιράν που προστέθηκαν το 2015.

Χρονιά προκλήσεων

«Το 2015 ήταν άλλη μια χρονιά προκλήσεων, ωστόσο η AEGEAN και η Olympic Air συνέχισαν να επενδύουν» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Aegean, Δημήτρης Γερογιάννης, αναφερόμενος, μεταξύ άλλων, στην επέκταση του δικτύου εξωτερικού σε νέες αγορές, στην παραλαβή ολοκαίνουργιων αεροσκαφών Airbus Α320ceo, αναβάθμιση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών με website νέας γενιάς κ.ά.

«Έτσι επιτύχαμε ακόμη μια χρονιά δυναμικής ανάπτυξης με 1,5 εκ. περισσοτέρους επιβάτες και 11,6 εκ. συνολικά. Και το 2016 η προσπάθεια θα συνεχιστεί στην ίδια κατεύθυνση και δυναμική. Προσβλέπουμε φυσικά στην  σταθερότητα που θα επιτρέψει την απρόσκοπτη έλευση των επισκεπτών της χώρας,  αλλά και στην πολιτεία να προχωρήσει, τόσο η ίδια όσο και με παραχωρήσεις σε επενδυτές, στις απαραίτητες αναβαθμίσεις, στις υποδομές και ρυθμιστικές αρχές στον κλάδο των αερομεταφορών» δήλωσε ο κ. Γερογιάννης.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα