Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗπειρωτική ΕλλάδαΔυτική ΜακεδονίαΓια τους ερωτευμένους και όχι μόνο!

Για τους ερωτευμένους και όχι μόνο!

14 Φεβρουαρίου, ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, ημέρα της αγάπης και του έρωτα. Οι ερωτευμένοι, και όχι μόνο, ανταλλάζουν μηνύματα, καρδούλες, αρκουδάκια, σοκολατάκια, εκδρομές και άλλα δωράκια. Αδράξτε την ευκαιρία, και απολαύστε στιγμές ρομαντικές, εντός πόλης, εκτός πόλης, εντός Ελλάδας, εκτός Ελλάδας, όπου επιθυμείτε και για όπου βεβαίως αντέχει …το πορτοφόλι σας!

Από τη Ντέπυ Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com)

Καστοριά

Ιδιαίτερα ρομαντική και ατμοσφαιρική είναι η εικόνα που θα συναντήσετε κατά την επίσκεψή σας στην πόλη της Καστοριάς. Είναι η λίμνη της που αναδύει το ρομαντισμό, αλλά και οι παραδοσιακές της συνοικίες με τα λιθόστρωτα καλντερίμια και τα σπίτια με την τοπική αρχιτεκτονική. Απολαύστε αγκαλιασμένοι το τοπίο, κάνοντας τη βόλτα σας γύρω από τη λίμνη.

Ύστερα από μια γεμάτη μέρα, καθίστε σε κάποιο από τα πολλά ταβερνάκια ή εστιατόρια της Καστοριάς και γευτείτε τοπικές νοστιμιές, και όχι μόνο. Και με την ευκαιρία του Σαββατοκύριακου, διανυκτερεύστε σε κάποιον παραδοσιακό ξενώνα ή ξενοδοχείο της πόλης ή της γύρω περιοχής.

Η Καστοριά απέχει γύρω στα 200 χλμ. από Θεσσαλονίκη, ακολουθώντας την Εγνατία οδό για Κοζάνη και στη συνέχεια για τον τελικό προορισμό.

DSC_0159 Kastoria

Λουτρά Πόζαρ

Αυτό που πρέπει να κάνετε πρώτα απ’ όλα είναι να κλείσετε ραντεβού στις ιδιωτικές πισίνες των λουτρών. Οι ιαματικές πηγές στα λουτρά Λουτρακίου, γνωστά και ως λουτρά Πόζαρ, θα σας χαλαρώσουν, θα σας αναζωογονήσουν, θα σας ανανεώσουν! Έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε μία από τις πριβέ πισίνες και να χαλαρώσετε μαζί με το ταίρι σας. Επίσης, φροντίστε να πάρετε μαζί σας και ένα μπουρνούζι ή μια πετσέτα για να τυλιχτείτε μόλις βγείτε από τα χαμάμ, και φυσικά ζεστά ρούχα.

Βεβαίως, υπάρχει η δυνατότητα και για χαλάρωση στην εξωτερική φυσική πισίνα, πλάι στο ρέμα του Αγίου Νικολάου, καθώς και για διαδρομές στη γύρω περιοχή.

Αφού χαλαρώσετε στα λουτρά, γευματίστε σε κάποιο από τα πολλά ταβερνάκια που θα συναντήσετε στην περιοχή, ενώ για διανυκτέρευση υπάρχουν ξενοδοχεία και παραδοσιακοί ξενώνες για όλα τα βαλάντια.

Τα λουτρά Λουτρακίου απέχουν περίπου 110 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη, ακολουθώντας το δρόμο για Έδεσσα και στη συνέχεια για Αριδαία.

DSC_0115 Pozar

Πορόια & λίμνη Κερκίνη

Από τη μια, η λίμνη της Κερκίνης που θα σας μαγέψει με την ομορφιά της, και θα σας ηρεμήσει με τη γαλήνη που θα νιώσετε απολαμβάνοντας μια βαρκάδα. Από την άλλη, ο καθαρός βουνίσιος αέρας που θα αναπνεύσετε πάνω στα γραφικά Πορόια, τα Κάτω και τα Άνω. Στα Άνω Πορόια πηγαίνετε μέχρι τον Πλατανεώνα, μια τοποθεσία μέσα στο δάσος. Περπατήστε χέρι χέρι με το(η)ν Βαλεντίνο(α) σας κατά μήκος του ρυακιού, περάστε πάνω από τα ξύλινα γεφύρια. Διανυκτερεύστε στους ξενώνες και τα ξενοδοχεία της περιοχής, τα οποία σας υπόσχονται «ζεστή» φιλοξενία.

Η λίμνη Κερκίνης και τα Πορόια απέχουν 110 περίπου χλμ. από τη Θεσσαλονίκη, ακολουθώντας το δρόμο των Σερρών και στρίβετε για Κερκίνη. Άλλη διαδρομή είναι ο δρόμος για Κιλκίς.

DSC_0184 Kerkini

Άγκιστρο

Το Άγκιστρο φημίζεται για τα χαμάμ του και τις φυσικές πηγές του. Ο λόγος που θα επιλέξετε τον συγκεκριμένο προορισμό είναι για να ζήσετε ρομαντικές στιγμές εντός των χαμάμ. Κλείστε ραντεβού είτε για τον παλιό βυζαντινό λουτήρα είτε για τους νεότερους.

Για τη διαμονή σας, στα λουτρά λειτουργεί ξενοδοχείο καθώς επίσης και στην περιοχή, σε πολύ κοντινή απόσταση από τα χαμάμ.

Το Άγκιστρο απέχει 126 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη ακολουθώντας το δρόμο για Σέρρες και ύστερα από 80 χλμ. στρίβετε αριστερά προς “Σιδηρόκαστρο, Προμαχώνα”. Το Άγκιστρο βρίσκεται λίγο πριν τα σύνορα με τη Βουλγαρία.

DSC_0138 Agistro

Λιτόχωρο

Η περιοχή έχει την ενέργεια του Ολύμπου, αφού είναι η πύλη για το θεϊκό βουνό. Και βεβαίως, σε πολύ κοντινή απόσταση είναι και το γαλάζιο της θάλασσας, και αυτό, με τη δική του, μοναδική ενέργεια. Το Λιτόχωρο είναι γραφική κωμόπολη, που μεταξύ άλλων, θα περπατήσετε στα δρομάκια, θα γευτείτε νοστιμιές, θα απολαύσετε ωραίο κρασί. Υπάρχουν διαδρομές που έχετε τη δυνατότητα να ακολουθήσετε ενώ για τη διανυκτέρευσή σας λειτουργούν ξενώνες και ξενοδοχεία που υπόσχονται αξέχαστη διαμονή!

Το Λιτόχωρο απέχει 85 χλμ. από Θεσσαλονίκη ακολουθώντας την εθνική οδό για Κατερίνη, Αθήνα.

DSC_0001 Cavo Δωμάτιο από το hotel «Cavo Olympo Resort & Spa», στην Πλάκα Λιτοχώρου.

Παρίσι – δημοφιλές και λαμπερό!

Πάντα θα είναι δημοφιλές και πάντα βεβαίως, θα είναι, όχι μόνο λαμπερό, αλλά και πολύ…ρομαντικό!

Το Παρίσι, «η πόλη του φωτός», με το σήμα κατατεθέν του, τον Πύργο του Άϊφελ, ο οποίος κατασκευάστηκε το 1889 από τον μηχανικό Γουστάβο Αϊφελ, και έχει ύψος 325 μ. αλλά και θέα προς τη γαλλική πρωτεύουσα μοναδική!

DSC_0220 Tour Aifell

Η Παναγία των Παρισίων, γνωστή και ως Νοτρ Νταμ, στην οποία είναι αφιερωμένο το γνωστό διήγημα του Βίκτωρ Ουγκό με τίτλο «Η Παναγία των Παρισίων», η γειτονιά των Λατίνων (Quartier Latin) με μπαράκια και εστιατόρια, η πλατεία Ομονοίας (Place de la Concorde) με τον οβελίσκο του Λούξορ, η πλατεία Βαντόμ (Place Vendome) από τις διασημότερες πλατείες του Παρισιού, η πλατεία Κονκόρντ (Place de la Concorde), απ’ όπου ξεκινάει η Λεωφόρος Ηλυσίων Πεδίων (Avenue Des Champs Elysees) – από τις διασημότερες και ακριβότερες λεωφόρους παγκοσμίως-, η Αψίδα του Θριάμβου (Arc de Triomphe) στην πλατεία Σαρλ ντε Γκωλ (Place Charles de Gaulle), η πλατεία του Τροκαντερό με το Παλάτι Σαγιό, το Μέγαρο των Απομάχων (Hotel Des Invalides), η πανέμορφη και διάσημη λεωφόρος Boulevard St. Germain, η Όπερα του Παρισιού και δίπλα το διάσημο «Cafe de la Paix», ο ποταμός Σηκουάνας ο οποίος χωρίζει την πόλη στη δεξιά και την αριστερή όχθη, το μνημείο της Βαστίλλης, ο δρόμος Saint Honore με τις πανάκριβες μπουτίκ, το φημισμένο πολυκατάστημα Galeries Lafayette κ.ά. συμπεριλαμβάνονται στα αξιοθέατα του Παρισιού.

DSC_0122 Pari

Είναι και η νησίδα Ιλ ντε λα Σιτέ (Ile de la Cite) στον ποταμό Σηκουάνα, στο κέντρο του Παρισιού, μια από τις δυο φυσικές νησίδες του ποταμού (η άλλη είναι η Ιλ Σαιν Λουί (Ile Saint Louis).

Τι να πούμε και για τις παριζιάνικες γειτονιές -το Μαρέ (Marais) με τα παλιά αρχοντικά, το μουσείο του Πικάσο, το μουσείο Καρναβαλέ αφιερωμένο στην ιστορία του Παρισιού, τα ατμοσφαιρικά καφέ, τις αντικερί, την πλατεία Βοσγίων την παλαιότερη του Παρισιού-, τα μουσεία – το διάσημο Λούβρο, του Ορσέ, το Κέντρο Ζωρζ Πομπιντού γνωστό και ως Μπομπούρ- κ.ά.-, τα πανεπιστήμια όπως αυτό της Σορβόννης, την μποέμικη περιοχή Μονμάρτρη (Montmartre) με τα στενά δρομάκια, τα γραφικά μαγαζιά, τους πλανόδιους ζωγράφους, τη βασιλική εκκλησία της Σακρέ Κερ (Sacre Coeur), τα πολυάριθμα καμπαρέ, τις αυθεντικές γαλλικές γεύσεις, τις boulangerie (φούρνοι), τα croque monsieur, τα κρουασάν, τις μηλόπιτες, τη γαλλική σαμπάνια!!

*Για τους μεμονωμένους ταξιδιώτες, το ταξιδιωτικό γραφείο «Avanti Travel» του Μίλτου Βαρδαλή, έχει φροντίσει να τους εξοικονομήσει χρόνο, με αρκετές διευκολύνσεις, κατά τη διάρκεια της παραμονής τους. «Ο μέσος ταξιδιώτης, φθάνοντας για πρώτη φορά στο Παρίσι, έχει αποδειχθεί πως στα πλαίσια μιας σύντομης εξόρμησης, σπαταλά περισσότερο από 30% του πολύτιμου (και ακριβοπληρωμένου) χρόνου του μέχρι να βγάλει άκρη στο πώς θα κάνει πράξη όσα – θεωρητικά – διάβασε πριν το ξεκίνημα του από την Ελλάδα» λέει στο debbiestravel.wordpress.com ο κ. Βαρδαλής και συμπληρώνει «και αυτό κυρίως γιατί την “πατάει” νομίζοντας πως το Παρίσι είναι προορισμός αντίστοιχης δυσκολίας με τη Ρώμη, τη Φλωρεντία, τη Βαρκελώνη, τη Βενετία, την Πράγα, το Βερολίνο, κοκ , πράγμα που φυσικά δεν ισχύει αλλά είναι αργά όταν το διαπιστώνει».

Σύμφωνα με το Avanti Travel, «εδώ λοιπόν ερχόμαστε να δώσουμε λύση! Με στόχο, από τη δεύτερη κιόλας ημέρα του ταξιδιού του, θέλουμε να κάνουμε τον Έλληνα μεμονωμένο ταξιδιώτη να νοιώθει …κάτι σαν Παριζιάνος, ώστε πλέον να κινείται με άνεση για την υπόλοιπη παραμονή του. Και το πετυχαίνουμε, αξιοποιώντας στο έπακρο τον χρόνο της ημέρας άφιξής του, προσφέροντάς του όλη τη πολυεπίπεδη 30ετή εμπειρία μας στο προορισμό, και χρησιμοποιώντας για όλες τις μετακινήσεις του τα φιλικά 9θέσια βανάκια που πάνε παντού και γρήγορα».

afisaki35X50-paris65named

 

 

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα