Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΘεσσαλονίκηDeli τρόφιμα και ποτά στην 26η Detrop Boutique

Deli τρόφιμα και ποτά στην 26η Detrop Boutique

Delicatessen προϊόντα και τρόφιμα που παράγονται στη χώρα μας, τυριά και κρασιά, εκδηλώσεις γευσιγνωσίας, παρουσίαση του ελληνικού οινολογικού χάρτη αλλά και master classes από γνωστούς και καταξιωμένους σεφ και άλλα πολλά, στη φετινή 26η διεθνή έκθεση Detrop Boutique.

 

Από τις 26 ως τις 29 Φεβρουαρίου, το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ – Helexpo) θα φιλοξενήσει την 26η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων, Ποτών, Μηχανημάτων, Εξοπλισμού & Συσκευασίας Detrop Boutique, εκεί όπου μεταξύ άλλων, θα παρουσιαστούν τα καλύτερα delicatessen προϊόντα και τρόφιμα που παράγονται στη χώρα μας.

Κυρίαρχο θεματικό αφιέρωμα στη φετινή Detrop Boutique θα αποτελέσει το «Cheese & Wine», όπου για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα βρεθούν τα δύο αυτά προϊόντα – το τυρί και το κρασί- στον ίδιο χώρο ως εκθεσιακό γεγονός.

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο παραγωγοί απ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό θα εκθέσουν τα προϊόντα τους και θα πλαισιώσουν τον χώρο γευσιγνωσίας. Μέσα από τις πολυάριθμες εκδηλώσεις θα δώσουν ζωή στα ίδια τους τα προϊόντα και την ευκαιρία να τα συνδυάσουν με τα ανάλογα κρασιά, δημιουργώντας εναλλακτικές προτάσεις πώλησης και προώθησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκδηλώσεις γευσιγνωσίας στο «Cheese & Wine» θα γίνουν από τον γευσιγνώστη Ηλία Μαμαλάκη και η παρουσίαση του ελληνικού οινολογικού χάρτη από τον βραβευμένο οινολόγο-sommelier Απόστολο Πλαχούρα.

Επίσης, master Classes θα γίνουν με τους γνωστούς σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσο,

Δημήτρης Σκαρμούτσος

Χριστόφορο Πέσκια και Παναγιώτη Δεληθανάση.

7η Artozyma

Παράλληλα με την Detrop Boutique διοργανώνεται και η 7η Artozyma -τη Διεθνή Έκθεση Αρτοποιίας, Ζαχαροπλαστικής, Μηχανημάτων, Πρώτων Υλών, Εξοπλισμού & Έτοιμων Προϊόντων.

Επίσης, θα υλοποιηθεί το 2ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ψωμιού και στόχος της εκδήλωσης είναι να στηρίξει τις επιχειρήσεις του κλάδου, βοηθώντας στην προώθηση και εξωστρέφεια των ελληνικών προϊόντων αρτοποιίας.

Tips

  • Η 26η Detrop Boutique και η 7η Artozyma διοργανώνονται από την ΔΕΘ – Helexpo, και θα πραγματοποιηθούν από τις 26 ως τις 29 Φεβρουαρίου.
  • Η Detrop Boutique απευθύνεται σε εξωστρεφείς επιχειρήσεις μικρού και μεσαίου μεγέθους, που ασχολούνται με την παραγωγή ποιοτικών, παραδοσιακών και πιστοποιημένων προϊόντων. Ως έκθεση με καινοτομικό χαρακτήρα ενσωματώνει ιδιαίτερα στοιχεία και εμπνεύσεις, όπως Pop Up (αναδυόμενα) εστιατόρια, όπου παρουσιάζονται πρωτοποριακές γαστρονομικές επιδείξεις σε ειδικούς χώρους εστίασης με διαφορετικές πάντοτε θεματικές.
  • Κατά τη διάρκεια της 7ης Artozyma, εκτός από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ψωμιού, θα πραγματοποιηθεί και ημερίδα της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνολόγων Τροφίμων με θέμα: «Τεχνολογία- Καινοτομία στην Αρτοποιία και τη Ζαχαροπλαστική», ενώ η έκθεση θα φιλοξενήσει και την ετήσια συγκέντρωση των προέδρων των Σωματείων Αρτοποιών.
  • Να σημειωθεί ότι η Artozyma διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος και με την υποστήριξη της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ζαχαροπλαστών Ελλάδας και του Σωματείου Αρτοποιών Θεσσαλονίκης «Προφήτης Ηλίας».
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα