Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΘεσσαλονίκη«Ταξιδεύουμε»…Θεσσαλονίκη!

«Ταξιδεύουμε»…Θεσσαλονίκη!

72 φωτογραφίες της Θεσσαλονίκης αποτυπώνουν τις ομορφιές αυτής της πόλης, με την πλούσια ιστορία της, τις ομορφιές της, τα αξιοθέατά της, τις γειτονιές της, τη γαστρονομία της, την καθημερινότητά της.

Της Ντέπυς Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com)

Υπεύθυνη για τις 72 φωτογραφίες, η ομάδα του Photo City View, η οποία μέσα από την πρώτη της έκθεση με τίτλο «Όψεις της πόλης – Θεσσαλονίκη 2015», αποτυπώνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ομορφιές αυτής της πόλης, που δεν είναι άλλη, από τη Θεσσαλονίκη μας!

Τα εγκαίνια της 1ης ομαδικής έκθεσης φωτογραφίας του Photo City View πραγματοποιήθηκαν χθες, στο ξενοδοχείο «Metropolitan Hotel» στη Θεσσαλονίκη, εκεί όπου οι επισκέπτες είχαν – και έχουν- την ευκαιρία να «ταξιδέψουν» στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης, στα στενά της Θεσσαλονίκης και σε διάφορα άλλα σημεία της πόλης, μέσα από τα φωτογραφικά στιγμιότυπα που έχουν αποτυπωθεί όλες τις ώρες της ημέρας, τη χρονιά που μας πέρασε.

Στόχος του Photo City View είναι η ανάδειξη της πόλης Θεσσαλονίκης, μίας πόλης ονειρικά όμορφης και γοητευτικής οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, που ενώ ζούμε σε αυτήν δε τη θαυμάζουμε τόσο όσο θα έπρεπε…

Nauarino

Η ιδέα του Νίκου Βρυωνάκη

«Όταν σταμάτησα από την εταιρία (σ.σ. την Εκδοτική Βορείου Ελλάδος – Αγγελιοφόρος, όπου ήμασταν συνάδελφοι – συνεργάτες [ο Νίκος ήταν προϊστάμενος στο τμήμα Pre – Press, δηλαδή του στησίματος των σελίδων, του καλλιτεχνικού κτλ.) βρέθηκα στα Χανιά, Νοέμβριο του 2013, από όπου κατάγομαι» μου λέει ο Νίκος και συνεχίζει «είδα ότι τα Χανιά, φωτογραφικά, είναι μια λεπτομέρεια σε σχέση με τη δυναμική της Θεσσαλονίκης’ και τότε λέω, ‘γιατί να ασχοληθώ με τα Χανιά, και όχι με την πόλη, στην οποία ζω, και πραγματικά αγαπώ’;».

Nikos Vrionakis

Και κάπως, έτσι, πήρε την απόφαση, και άρχισε να φωτογραφίζει τη Θεσσαλονίκη, στενό στενό, σημείο σημείο, γωνιά γωνιά της πόλης.

«Αφιέρωσα τεράστιο χρόνο για να φωτογραφήσω τα σημεία της πόλης» λέει στο debbiestravel.wordpress.com ο Νίκος Βρυωνάκης και συμπληρώνει «άνθρωποι που ήρθαν στην έκθεση και είδαν τις φωτογραφίες, που ζουν στη Θεσσαλονίκη, δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι υπάρχουν τέτοια σημεία, τέτοιες γωνιές στην πόλη»!

Palia Paralia

«Θετική ενέργεια»

«Η πόλη είναι ‘θετική ενέργεια’, είμαστε άνθρωποι εξωστρεφείς» λέει στο debbiestravel.wordpress.com ο Νίκος Βρυωνάκης, ο οποίος μέσα από τις εικόνες του αποτυπώνει την καθημερινότητα αυτής της πόλης, μιας πόλης η οποία έχει «τόσα να δώσει, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της» λέει ο Νίκος.

Όπως ο ίδιος μου λέει, «δείχνω την καθημερινότητα της Θεσσαλονίκης, που την έχουμε στα πόδια μας από κάτω, και που στα μάτια μας δεν την βλέπουμε» και που η αληθινή Θεσσαλονίκη τόσο για τους ίδιους τους κατοίκους της όσο και για τους επισκέπτες της, έχει τόσα να δείξει και να προσφέρει, από την ιστορία της, τον πολιτισμό της, την αρχοντιά της, τη γαστρονομία της, την κουλτούρα της…

«Η Θεσσαλονίκη, ενώ πιστεύω ότι είναι μια από τις ομορφότερες πόλεις, θέλεις λόγω θέσης, λόγω τρόπου ζωής, λόγω κουλτούρας, βρίσκεται σε χαμηλό σκαλοπάτι στην τουριστική κλίμακα» μου λέει με – τι άλλο;- παράπονο, αλλά και τεράστια δόση αλήθειας, ο αγαπητός φίλος Νίκος Βρυωνάκης.

Μέχρι λοιπόν να… ανέβουμε σκαλοπάτι, ας «ταξιδέψουμε» μέσα από τις υπέροχες φωτογραφικές του στιγμές, και της ομάδας του, Photo City View, που πλαισιώνουν τις αίθουσες του ξενοδοχείου «Metropolitan» στη Θεσσαλονίκη, και η οποία έκθεση θα έχει διάρκεια έως τις 29 Φεβρουαρίου 2016.

Tips

– Η Photo City View δραστηριοποιείται από το 2014 και έχει ένα μεγάλο όγκο φωτογραφιών των σημείων της πόλης.

– Η ιδέα ξεκίνησε από το Νίκο Βρυωνάκη ο οποίος είναι ερασιτέχνης φωτογράφος και θέλησε να αποτυπώσει τις ομορφιές της Θεσσαλονίκης μέσα σε φωτογραφίες. Η ιστοσελίδα του Photo City View σήμερα έχει περισσότερες από 6.000 φωτογραφίες της Θεσσαλονίκης.

– Τα εγκαίνια της 1ης φωτογραφικής έκθεσης με τίτλο «Όψεις της πόλης – Θεσσαλονίκη 2015» πραγματοποιήθηκαν, χθες, Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου, στο «Metropolitan Hotel»

DSC0128

και τη βραδιά πλαισίωσαν μουσικά οι μουσικοί Μαρίνος Καρπούζας στο βιολί και Χρήστος Κοσμίδης στην κιθάρα.

DSC0144

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα