Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ciao Italia!!

«Άρωμα» Ιταλίας είχε η καθιερωμένη δεξίωση που παρέθεσαν το Επίτιμο Προξενείο της Ιταλίας στην Θεσσαλονίκη & το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο της Θεσσαλονίκης, με την ευκαιρία του Νέου Έτους.

Της Ντέπυς Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com)

Την εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε πρόσφατα σε 5άστερο ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρέσβης της Ιταλίας στην Ελλάδα, Luigi Marras, και ο Επικεφαλής του Εμπορικού τμήματος της Ιταλικής Πρεσβείας, Enrico Barbato.

Στην πρόσκληση του Προέδρου του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου & Επίτιμου Προξένου της Ιταλίας στη Θεσσαλονίκη, Χρήστου Σαραντόπουλου, ανταποκρίθηκαν σημαντικοί εκπρόσωποι του πολιτικού, διπλωματικού και επιχειρηματικού κόσμου της πόλης.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης απονεμήθηκαν diplomi di benemerenza στον Ιωάννη Ζήσιμο, Αντιπρόεδρο Δ.Σ. & Γεν. Διευθυντή της Edison Hellas AE και στον Λεωνίδα Μπακούρα Αναπλ. Γεν. Διευθυντή των εταιριών ΕΠΑ Θεσσαλονίκης & ΕΠΑ Θεσσαλίας ΑΕ για τη συμβολή τους στην ανάπτυξη του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και των εμπορικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας-Ιταλίας.

8749 Στη φωτογραφία, από αριστερά (Ιωάννης Ζήσιμος μετά συζύγου – Αντιπρόεδρος Δ.Σ. & Γεν. Διευθυντή της Edison Hellas AE, Χρήστος Σαραντόπουλος – Πρόεδρος Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου Θες/νίκης & Επίτιμος Πρόξενος της Ιταλίας στην Θεσσαλονίκη, Luigi Marras – Πρέσβης της Ιταλίας στην Ελλάδα, Ιωάννης Τσαμίχας – Πρόεδρος Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Federico Regola – Γεν. Διευθυντής ΕΠΑ Θες/νίκης & ΕΠΑ Θεσσαλίας ΑΕ, Λεωνίδας Μπακούρας – Αναπλ. Γεν. Διευθυντής ΕΠΑ Θες/νίκης & EΠΑ Θεσσαλίας ΑΕ)

Νέες πτήσεις για Ιταλία

Κατά την διάρκεια της βραδιάς πραγματοποιήθηκε κλήρωση δυο αεροπορικών εισιτηρίων – που αλλού;- για την Ιταλία.

Τα εισιτήρια ήταν χορηγία της αεροπορικής εταιρίας Ellinair του Ομίλου Μουζενίδης, και ο επικεφαλής του τμήματος τσάρτερ, Γιάννης Ιωακειμίδης ανακοίνωσε την πραγματοποίηση νέων πτήσεων εβδομαδιαίως από Θεσσαλονίκη προς πόλεις της Ιταλίας.

8888 Στη φωτογραφία, από αριστερά: (Eugene Kiselev – Διευθυντής του τμήματος πωλήσεων του Mouzenidis Travel, Μπέττυ Μακρή – Υπεύθυνη Marketing & Επικοινωνίας του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Γιάννης Ιωακειμίδης – Επικεφαλής του τμήματος τσάρτερ της Ellinair, Marco Della Puppa – Γενικός Γραμματέας του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης)

Συγκεκριμένα, απευθείας πτήσεις θα πραγματοποιούνται από τις 4 Ιουνίου έως τις 17 Σεπτεμβρίου 2016, κάθε Σάββατο, από Θεσσαλονίκη προς Μιλάνο, Ρώμη και Βερόνα. Οι πτήσεις για Μιλάνο και Βερόνα θα πραγματοποιούνται με αεροσκάφη τύπου Airbus A319, 144 θέσεων, και για Ρώμη με RJ 96 θέσεων.

Σ’ ότι αφορά τις ώρες αναχώρησης, αυτές είναι:

– Θεσσαλονίκη – Ρώμη 17.00 με άφιξη στις 18.00 (τοπική ώρα) και αναχώρηση από Ρώμη στις 19.00.

– Θεσσαλονίκη – Μιλάνο 09.25 π.μ. με άφιξη στο Μιλάνο στις 10.40 (τοπική ώρα) και αναχώρηση από Μιλάνο στις 11.40.

– Θεσσαλονίκη – Βερόνα 11.25 π.μ. με άφιξη στη Βερόνα στις 12.30 (τοπική ώρα) και αναχώρηση από Βερόνα στις 13.30.

Όπως αναφέρει στο debbiestravel.wordpress.com ο κ. Ιωακειμίδης, «ο Όμιλος Μουζενίδης δίνει έμφαση τόσο στον εισερχόμενο όσο και στον εξερχόμενο τουρισμό». Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ταξιδιώτης θα έχει τη δυνατότητα, να πάει, για παράδειγμα, Ρώμη, αλλά να επιστρέψει από Μιλάνο κ.ο.κ. Κατά τη διάρκεια παραμονής των επισκεπτών σε έναν από τους παραπάνω προορισμούς, θα υπάρχουν οργανωμένες εκδρομές και ξεναγήσεις.

Tips

Το «παρών» στην καθιερωμένη δεξίωση του Επίτιμου Προξενείου της Ιταλίας στη Θεσσαλονίκη & του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, μεταξύ άλλων, έδωσαν ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Σύριζα, Σωκράτης Φάμμελος οι βουλευτές Κωνσταντίνος Γκιουλέκας & Θεόδωρος Καράογλου, ο τέως βουλευτής και υπουργός Γιώργος Ορφανός, η Αναπληρώτρια Γ.Γραμματέας Δ.Ο.Σ.&Α.Σ Κυριακή Τεκτονίδου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο πρόεδρος της ΔΕΘ-HELEXPO, Τάσος Τζήκας, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ – HELEXPO Κυριάκος Ποζρικίδης, ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ, Κυριάκος Λουφάκης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παντελής Φιλιππίδης, ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, η Γεν. Πρόξενος της Αμερικής Rebecca Fong, η πρόξενος της Ιορδανίας Δέσποινα Μαντά, εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων, σύσσωμη η Ιταλική Κοινότητα της Θεσσαλονίκης κ.ά.

8902 Στη φωτογραφία, από αριστερά (Κυριάκος Ποζρικίδης – Δ/νων Σύμβουλος ΔΕΘ – HELEXPO AE, Αναστάσιος Τζήκας – Πρόεδρος ΔΕΘ – HELEXPO AE, Σωκράτης Φάμμελος – Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Σύριζα, Λάζαρος Λαζαρίδης – Αντιπρόεδρος ΔΕΘ – HELEXPO AE)

– Τη βραδιά πλαισίωσε με την καταπληκτική φωνή της η Νέλλη Τσιακιρίδου.

DSCN9384

– Κατά τη διάρκεια της παραμονής του νέου Πρέσβη της Ιταλίας στην Ελλάδα, Luigi Marras, πραγματοποιήθηκε εθιμοτυπική συνάντηση με τον Γιάννη Μπουτάρη, συνοδεία του Επίτιμου Πρόξενου της Ιταλίας, Χρήστου Σαραντόπουλου. Μεταξύ άλλων, έγινε αναφορά στον προγραμματισμό του δήμου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της Διπλωματίας των Πόλεων, με στόχο την παρουσίαση της Θεσσαλονίκης στο Μιλάνο και τη Μπολόνια, το Μάρτιο του 2016.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα