Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕξωτερικόΑσία1η Εμπορική – Τουριστική Έκθεση Σμύρνης

1η Εμπορική – Τουριστική Έκθεση Σμύρνης

Με στόχο την αύξηση του τουριστικού ρεύματος από την Τουρκία, και κατ΄ επέκταση την τόνωση της τοπικής οικονομίας, την προβολή των επιχειρήσεων, την εξωστρέφεια αλλά και την ενδυνάμωση των εξαγωγών, οι επιχειρηματίες της Λέσβου αλλά και όλης της Ελλάδας, επιμελητήρια, εμπλεκόμενοι του τουρισμού κ.ά. ετοιμάζονται για την 1η Εμπορική – Τουριστική Έκθεση Σμύρνης «Expo Aegean».

Της Ντέπυς Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com)

Η 1η Εμπορική – Τουριστική Έκθεση Σμύρνης «Expo Aegean», η οποία θα πραγματοποιηθεί 15 – 18 Απριλίου 2016, στο εκθεσιακό κέντρο δήμου Karsiyaka (Κορδελιό).

DSC_0050

«Ύστερα από τρεις επιτυχημένες εκθέσεις που πραγματοποιήσαμε στη Μυτιλήνη, επιχειρούμε αυτή τη φορά στη Σμύρνη, και συγκεκριμένα στον πλουσιότερο δήμο της Σμύρνης, του Karsiyaka (Κορδελιού) που κατοικείται από 800.000 κατοίκους» λέει στο debbiestravel.wordpress.com ο διοργανωτής της «Expo Aegean», Δημήτρης Τσαμουράς.

Όπως ο ίδιος δηλώνει η έκθεση θα πραγματοποιηθεί σε μια έκταση 8.000 τ.μ., εκεί όπου θα τοποθετηθούν περίπου 100 περίπτερα και υπολογίζεται να επισκεφτούν την έκθεση περισσότεροι από 70.000 επισκέπτες.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιούνται συναυλίες με γνωστούς καλλιτέχνες – Έλληνες και Τούρκους-, και διάφορα πολιτιστικά δρώμενα.

Το δε ωράριο της έκθεσης θα είναι την Παρασκευή 15 Απριλίου, 11.00 – 22.00, και το Σαββατοκύριακο 10.00 – 22.00. Η είσοδος θα κοστίζει 15 TL.

Σ’ ότι αφορά την καταλυτική ημερομηνία για δηλώσεις συμμετοχής είναι η 15η Μαρτίου 2016 (www.expoaegean.gr).

DSC_0023

Ανάπτυξη του τουρισμού στα νησιά

«Είναι προσπάθειες που γίνονται για την ανάπτυξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων και ιδιαίτερα την ανάπτυξη του τουρισμού στα νησιά και τη θεαματική αύξηση των Τούρκων επισκεπτών σε αυτά» αναφέρει, ο πρόεδρος του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν.), Θράσος Καλογρίδης.

DSC_0082 Tax

Αρκετά ήταν τα συμπεράσματα και οι προτάσεις, που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια του Ελληνο-Τουρκικού Φόρουμ για τον τουρισμό που διοργάνωσε ο ΕΟΑΕΝ, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Λέσβου, στα πλαίσια της 3ης Εμπορικής – Τουριστικής και Πολιτιστικής Έκθεσης «Expo – Aegean 2015», που πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι της Μυτιλήνης της Λέσβου μεταξύ 21 έως 24 Αυγούστου 2015 (σ.σ. την Κυριακή 23/8/2015, το Ελληνοτουρκικό Τουριστικό Φόρουμ συνεχίστηκε στο Αϊβαλί της Τουρκίας).

Τα συμπεράσματα και οι προτάσεις ήταν οι εξής:

1) Να συσταθεί μια επιτροπή, αποτελούμενη από θεσμικούς και επαγγελματικούς φορείς και από τις δυο περιοχές (Μυτιλήνη – Αϊβαλί) διευρυμένη με τον Ε.Ο.Α.Ε.Ν., και την Περιφέρεια Β. Αιγαίου, η οποία θα εξετάσει τις δυνατότητες και θα σχεδιάσει και υλοποιήσει τέτοιες ενέργειες, όπως κοινή συμμετοχή σε Διεθνείς Τουριστικές Εκθέσεις στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο (πχ. ΙΤΒ, κλπ.).

2) Η ανακοίνωση για διοργάνωση της Εμπορικής – Τουριστικής και Πολιτιστικής Έκθεσης “Expo – Aegean” στο Δήμο του KARSIYAKA Σμύρνη Τουρκίας, την άνοιξη του 2016.

3) Τη διοργάνωση συνεδρίου με θέμα την ελληνοτουρκική οικονομική συνεργασία στα πλαίσια της γενικής συνέλευσης του Ε.Ο.Α.Ε.Ν. στη Ζάκυνθο 9 -10 Οκτωβρίου 2015, από το Επιμελητήριο Ζακύνθου με την στήριξη του δήμου Ζακύνθου.

 4) Τουριστική αξιοποίηση των έργων υποδομής της ευρύτερης περιοχής Λέσβου – Αϊβαλί, όπως η λειτουργία της Πύλης Εισόδου της Πέτρας, η έναρξη λειτουργίας του Διεθνούς Αεροδρομίου του Αδραμυτίου, η ολοκλήρωση της νέας ταχείας οδικής σύνδεσης Κωνσταντινούπολης – Σμύρνης, το σχεδιαζόμενο άνοιγμα της νέας Πύλης εισόδου Πλωμαρίου, η λειτουργία των δύο Μαρίνων -της Μυτιλήνης και του Αϊβαλί- οι οποίες ανήκουν στον ίδιο Όμιλο.

5) Ετήσια φεστιβάλ αντικρινών πόλεων στο Αιγαίο.

6) Ανταλλαγές – Κατασκηνώσεις νέων – Εκμάθηση γλώσσας.

7) Συνεργασία Δήμων παράλιων Τουρκίας με Δήμους Αιγαίου για το Θέμα Πρόσφυγες – Μη νόμιμους μετανάστες.

8) Σύνδεση νησιών με τα παράλια της Τουρκίας όλο το χρόνο – Βελτίωση του ανταγωνισμού.

9) Σύνδεση λιμανιού Πέτρας Δήμου Λέσβου με τον απέναντι Λιμάνι του Δήμου Κουτσούκουγιου Τουρκίας με πλοίο.

* Να σημειώσουμε ότι 1 εκατομμύριο περίπου αφίξεις Τούρκων επισκεπτών καταγράφηκαν πέρυσι στην Ελλάδα. Από αυτούς οι 350.000 περίπου κινήθηκαν στα ελληνικά νησιά, οι 50.000 στη Λέσβο, οι οποίοι κατά μέσο όρο ξοδεύουν γύρω στα 350 – 400 ευρώ, για δυο διανυχτερεύσεις.

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα