Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΘεσσαλονίκηΘεσσαλονίκη δεν είναι μόνο…Λευκός Πύργος!

Θεσσαλονίκη δεν είναι μόνο…Λευκός Πύργος!

Θεσσαλονίκη δεν είναι μόνο Λευκός Πύργος και πόλη ερωτική! Θεσσαλονίκη είναι ένα συνονθύλευμα ιστορίας, πολιτισμού, γεύσεων, δρώμενων, ανθρώπων’ Θεσσαλονίκη είναι πολλές ιστορίες, μία καρδιά!!

 

Της Ντέπυς Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com)

 

«Δεν μας ξέρουν έξω, ξέρουν μόνο το Λευκό Πύργο» είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, στο πλαίσιο της σημερινής κοπής βασιλόπιτας που πραγματοποίησε το τμήμα Τουρισμού δήμου Θεσσαλονίκης.

Η Θεσσαλονίκη, όπως ο ίδιος είπε, δεν έχει ένα brand, που τα τελευταία χρόνια, η αλήθεια είναι ότι οι φορείς της πόλης και οι εμπλεκόμενοι του τουρισμού, κάνουν προσπάθειες για να αποκτήσει η πόλη την ταυτότητά της.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Σπύρος Πέγκας, επισήμανε ότι μόνο μέσα από τις συνέργιες, τη συλλογικότητα αλλά και την εξωστρέφεια, θα μπορέσει η πόλη να ανέβει πιο ψηλά στον πήχη του παγκόσμιου χάρτη.

DSCN9342

«Εμείς είμαστε εδώ, και ‘ανοίγουμε τις πόρτες, τα παράθυρα’, έτσι ώστε όλοι μαζί να τοποθετήσουμε τη Θεσσαλονίκη σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα» είπε ο κ. Πέγκας.

Αρωγός στις δράσεις του τμήματος Τουρισμού δήμου Θεσσαλονίκης στέκει και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και όπως είπε η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, «Θεσσαλονίκη, δεν είναι μόνο ο Λευκός Πύργος, αλλά και τόσα άλλα», που πρέπει όλοι μαζί να προσπαθήσουν για την περαιτέρω αναγνωρισιμότητα της πόλης στο εξωτερικό.

DSCN9360

Να μπει τέλος διανυχτέρευσης

Σ’ ότι αφορά περαιτέρω δράσεις για την προώθηση της πόλης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, είπε χαρακτηριστικά «ξέρω, θα γίνω κακός για άλλη μια φορά, όμως θα το ξαναπώ, χρειάζονται χρήματα».

Ο δήμαρχος πρότεινε να δημιουργηθεί μια Διεπαγγελματική Οργάνωση, αντίστοιχη με την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου, στην οποία θα συμμετέχουν επαγγελματίες, από τους ταξιτζήδες μέχρι τους ξενοδόχους, τους τουριστικούς πράκτορες, τους εστιάτορες και όλους όσοι εμπλέκονται με το τουριστικό προϊόν της πόλης.

Επιπρόσθετα, είπε, ότι η Θεσσαλονίκη δεν μπορεί να συγκριθεί ούτε με το Λονδίνο, ούτε με το Παρίσι, «η Θεσσαλονίκη θα συγκριθεί με τη Μασσαλία, τη Λυών, τη Νάπολη» συμπλήρωσε ο δήμαρχος.

Πρότεινε δε να καταργηθεί το τέλος παρεπιδημούντων στα ξενοδοχεία το οποίο επιβάλλεται σύμφωνα με τη νομοθεσία, και αντ’ αυτού να επιβάλλεται τέλος διανυκτέρευσης, το οποίο θα πληρώνουν οι τουρίστες. «Αυτό γίνεται σ’ όλες τις πόλεις της Ευρώπης, και όχι μόνο» είπε ο κ. Μπουτάρης.

DSCN9351

  • Το «παρών» στη σημερινή εκδήλωση του τμήματος Τουρισμού Δήμου Θεσσαλονίκης, έδωσαν ξενοδόχοι της πόλης, τουριστικοί πράκτορες, ο αντιπρόεδρος της ΕΞΘ, Ντίνος Τορνιβούκας, και μέλη του δς της ΕΞΘ – ο Ανδρέας Μανδρίνος γ.γραμματέας και ο Δημήτρης Μουσιάδης μέλος-, ο πρόεδρος της ΕΤΓΜ-Θ Βύρων Θεολόγης, η Α’ αντιπρόεδρος Πόπη Ξυνοπούλου και ο Β’ αντιπρόεδρος της ΕΤΓΜ-Θ Γιώργος Βόγιας, η πρόεδρος του TCB για το συνεδριακό τουρισμό, Δέσποινα Αμαραντίδου, η πρόεδρος των ξεναγών Θεσσαλονίκης Φωτεινή Λυκισά, ο καθηγητής και πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Βαγγέλης Χρήστου και βεβαίως όλη η ομάδα του τμήματος Τουρισμού δήμου Θεσσαλονίκης κ.ά.
  • DSCN9358
  • Το δε φλουρί της βασιλόπιτας βρέθηκε στο κομμάτι του Γιώργου Μπασμαδέλη, από την ομάδα του τμήματος Τουρισμού δήμου Θεσσαλονίκης.
  • IMG_20160121_150202

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα