Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΧαλκιδική300 εκατ. ευρώ επενδύσεις στη Χαλκιδική

300 εκατ. ευρώ επενδύσεις στη Χαλκιδική

Με τον πήχη ψηλά, η Χαλκιδική επενδύει τουριστικά στα τρία καλλίγραμμα «πόδια» της, έχοντας θέσει στόχο, να προσελκύει τουρίστες υψηλού οικονομικού επιπέδου. Το ύψος των επενδύσεων την τελευταία 3ετία στο νομό ξεπερνά τα 300 εκατ. ευρώ!

Της Ντέπυς Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com)

«Η Χαλκιδική, τα τελευταία τρία χρόνια κάνει επενδύσεις, οι οποίες ξεπερνούν τα 300 εκατ. ευρώ» επισημαίνει ο πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής και της Ένωσης Ξενοδόχων του νομού, Γρηγόρης Τάσσιος, συμπληρώνοντας ότι είναι οι περισσότερες σ’ όλη τη χώρα (σ.σ. με εξαίρεση την επένδυση στην Costa Navarino, στην Πύλο στην Πελοπόννησο).

Κατ’ επέκταση, οι επενδύσεις στο νομό, δημιουργούν παράλληλα περί τις 10.000 έμμεσες και άμεσες θέσεις εργασίας.

«Miraggio Thermal Spa Resort» ονομάζεται το νέο πεντάστερο ξενοδοχείο, που αναμένεται να λειτουργήσει το Μάιο του 2016.

Αναπτυγμένη σε μια έκταση 330 στρ., στη θέση Κάνιστρο, στο Παλιούρι Κασσάνδρας, η νέα επένδυση με τη συμμετοχή Ρώσων επενδυτών, σε πρώτη φάση, θα αποτελείται από 300 δωμάτια, εστιατόρια, μπαρ, συνεδριακό χώρο, κέντρο spa 3.000 τ.μ. καθώς και μαρίνα σκαφών αναψυχής 88 θέσεων.

general2

Να σημειωθεί ότι η εταιρία MED SEA HEALTH A.E., έχει στον μελλοντικό της προγραμματισμό τη δημιουργία ενός χωριού με 150 παραθεριστικές κατοικίες, η δε επένδυση, για το ξενοδοχείο υπολογίζεται περί τα 45 – 50 εκ. ευρώ, ενώ το συνολικό ύψος της κυμαίνεται στα 120 εκατ. ευρώ.

Μια ακόμη επένδυση ρωσικών κεφαλαίων, που ήδη λειτουργεί στη Νέα Ποτίδαια – το Pomegranate Wellness Spa Hotel- έχει ξεπεράσει τα 25 εκατ. ευρώ και παράλληλα δημιούργησε 200 νέες θέσεις εργασίας.

Επιπρόσθετα, από τον ίδιο Όμιλο, εξαγοράστηκε, στα μέσα της περασμένης χρονιάς, το ξενοδοχείο Potidea Palace, επίσης, στην Νέα Ποτίδαια, εκεί όπου γίνεται ένα γενικότερο λίφτινγκ σ’ όλους τους κοινόχρηστους χώρους (προσόψεις κτηρίων, πισίνες, εστιατόρια, μπαρ) ενώ ανακαινίζονται πλήρως 54 από τα 232 δωμάτια.

Συνένωση «ΣΑΝΗ» και «IKOS»

Οι επενδύσεις στα IKOS RESORTS (Ikos Oceania στα Νέα Μουδανιά και Ikos Olivia στη Γερακινή) καθώς και τα έργα ανάπτυξης και επέκτασης των υφιστάμενων υποδομών σε IKOS και SANI εκτιμάται στα 50 εκατ. ευρώ, ενώ αναμφίβολα νέα δυναμική στο νομό δίνει η συνένωση των ξενοδοχειακών εταιρειών Σάνη Α.Ε. και Ikos A.E. σ’ έναν όμιλο.

Στόχος της συνένωσης είναι, αφενός η ενίσχυση των ξενοδοχειακών brands «SANI» και «IKOS», αφετέρου η επέκταση των επενδυτικών δραστηριοτήτων τους στον τουριστικό χώρο. Ήδη, τα 6 «παιδιά» των εταιριών (4 ΣΑΝΗ και 2 IKOS) λειτουργούν στην Κασσάνδρα και τη Σιθωνία, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν σχέδια και για 7η επένδυση.

Να σημειώσουμε ότι βασικοί μέτοχοι του νέου ξενοδοχειακού oμίλου είναι ο Σταύρος και ο Ανδρέας Ανδρεάδης και επενδυτικά κεφάλαια που διαχειρίζεται η Oaktree Capital Management L.P.

DSCN2966

Επιπρόσθετα, στην περιοχή Καλύβες, λειτουργεί το Blue Lagoon Princess, από τον ξενοδοχειακό όμιλο Blue Lagoon, με δραστηριότητα στην Κω και την Κάρπαθο, με την επένδυση να είναι ύψους 40 περίπου εκατ. ευρώ.

Στα Ψακούδια, στην Ορμύλια, έχει παρουσία ο Όμιλος Cronwell, ρωσικών συμφερόντων, με δραστηριότητα σε Νέα Σκιώνη και σε Πλαταμώνα Πιερίας. Το συγκρότημα με την ονομασία Cronwell Resort Sermilia, 102 δωματίων, αποτελεί επένδυση ύψους 10 εκατ. ευρώ.

Έρχονται και τα «Eagles Villas»

Άλλη μια επένδυση ετοιμάζεται πυρετωδώς, αυτή τη φορά, από αμιγώς ελληνική εταιρία, και μάλιστα από μια οικογένεια που μετράει 90 χρόνια στον ξενοδοχειακό κλάδο.

Πρόκειται για την οικογένεια Τορνιβούκα, η οποία γιορτάζει τα 90 της χρόνια με το ξεκίνημα μιας νέας σημαντικής επένδυσης, στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής, το «Eagles Villas».

Eagles-2

Πρόκειται για αυτόνομο συγκρότημα σε μια έκταση 70 στρεμμάτων, με  40 πολυτελείς βίλες, όλες με ιδιωτική πισίνα, 3 εστιατόρια, κλειστή πισίνα, θέατρο, γήπεδα τένις. Η νέα επένδυση, η οποία θα είναι έτοιμη να λειτουργήσει το Μάιο του 2017, θα δημιουργήσει 60 νέες θέσεις εργασίας, το ύψος δε της επένδυσης είναι 11 εκατ. ευρώ.

«Με αφορμή και τη νέα μας αυτήν επένδυση, εγκαινιάζουμε τη νέα ταυτότητα του ομίλου μας, που πλέον ονομάζεται TOR HOTEL GROUP» επισημαίνει στο debbiestravel.wordpress.com, ο πρόεδρος του Ομίλου, Ντίνος Τορνιβούκας και συμπληρώνει «η νέα αυτή ομπρέλα κάτω από την οποία θα βρίσκονται τα επιμέρους ξενοδοχεία μας εκφράζει την αμιγώς οικογενειακή και παραδοσιακή ταυτότητα της εταιρίας, στρέφοντας όμως πια και το βλέμμα σε ένα μέλλον που θα βρει την εταιρία μας μεγαλύτερη και ακόμα πιο δυναμική στον χώρο της ελληνικής φιλοξενίας».

Να σημειώσουμε ότι στον όμιλο TOR HOTEL GROUP ανήκουν τα ξενοδοχεία «City Hotel» και το boutique hotel «Excelsior» στην καρδιά της Θεσσαλονίκης και το ιστορικό «Eagles Palace» στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα