Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΗπειρωτική ΕλλάδαΑνατολική ΜακεδονίαΝέο πεντάστερο ξενοδοχείο στη Δράμα

Νέο πεντάστερο ξενοδοχείο στη Δράμα

Μια νέα πολυτελής ξενοδοχειακή μονάδα – πρώην καπναποθήκη- ετοιμάζεται να πάρει σάρκα και οστά, στην καρδιά της Δράμας. *

Της Ντέπυς Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com)

Πρόκειται για ένα κτίριο, ηλικίας 100 χρόνων, στις πηγές της Αγίας Βαρβάρας, το οποίο στο παρελθόν στέγαζε καπναποθήκη.

Δημιουργός της νέας πεντάστερης μονάδας που υπολογίζεται να τεθεί σε λειτουργία το Μάιο του 2015 είναι ο Κρητικός επιχειρηματίας, Μανόλης Λεδάκης.

DSCN9606 Φωτ. Ντ. Χ.

Είχαμε την ευκαιρία να ξεναγηθούμε στους χώρους του ξενοδοχείου που ετοιμάζεται πυρετωδώς, από τον κ. Λεδάκη, και τον υιό του, Αγγελο, πολιτικό μηχανικό, που ανέλαβε το συγκεκριμένο πρότζεκτ.

Το κτίριο έχει συνολική έκταση 7.500 τ.μ., και θα αποτελείται από 75 δωμάτια, εκ των οποίων 7 σουίτες, 1 προεδρική σουίτα 100 τ.μ. και 16 σοφίτες. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι φιλικά προς το περιβάλλον, τα κλινοσκεπάσματα και τα στρώματα είναι της εταιρίας Cocomat, τα πατώματα στα μπάνια κατασκευάζονται από ξύλο τικ και στα δωμάτια από φελλό.

LEDAKIS 3

Στο ξενοδοχείο θα λειτουργούν δυο εστιατόρια, συνεδριακός χώρος χωρητικότητας 200 ατόμων, καφέ μπαρ τόσο για τους πελάτες του ξενοδοχείου όσο και για εξωτερικούς επισκέπτες, θα υπάρχει σπα, jazz bar, roof garden με την υπέροχη θέα προς τη λίμνη της Αγ. Βαρβάρας, εκθεσιακός χώρος με τα κρασιά των οινοπαραγωγών της Δράμας κ.ά.

Σύμφωνα με τον κ. Λεδάκη, έχουν κρατήσει τα φυσικά υλικά του χώρου, και τα παλιά ξύλα, τα οποία και έχουν επιδιορθώσει, θα λειτουργούν έξι ασανσέρ, ο δε χώρος θα μπορεί να υποδέχεται και ΑΜΕΑ.

Η συγκεκριμένη επένδυση, όπως αναφέρουν οι ιδιοκτήτες στον «ΑτΚ», υπολογίστηκε αρχικά στα 15 εκατ. ευρώ, «στην πορεία όμως φαίνεται ότι βγαίνουμε εκτός κατά περίπου 1,8 εκατ. ευρώ».

Οσο για το όνομα της νέας πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας που θα δώσει πολλά…αστέρια στην περιοχή, είναι «Hydrama».

* Το ρεπορτάζ είχε δημοσιευτεί στον “Αγγελιοφόρο της Κυριακής” στις 23 Νοεμβρίου του 2014, υπό τον τίτλο «Το μέλλον είναι στον τουρισμό – Επιχειρηματίες επενδύουν σε πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες».

                                                                         

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα