Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΘεσσαλονίκηΝέα από τον χώρο του τουρισμού

Νέα από τον χώρο του τουρισμού

Στα σημερινά ταξιδιωτικά νεά, η πρώτη παρουσίαση της πλατφόρμας ηλεκτρονικών κρατήσεων, οργάνωσης ταξιδιών στον χώρο του τουρισμού της Αθήνας που υλοποιεί το ΞΕΕ. Ο νέος γενικός διευθυντής του ΣΕΤΕ και η διεύρυνση συνεργασιών από την Ενωση Ταξιδιωτικών Γραφείων Μακεδονίας Θράκης.

Από την Ντέπυ Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com)

Πλατφόρμα ηλεκτρονικών κρατήσεων

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη παρουσίαση της «πλατφόρμας ηλεκτρονικών κρατήσεων, οργάνωσης ταξιδιών και ανάπτυξης ηλεκτρονικών συνεργιών στον χώρο του τουρισμού της Αθήνας», που υλοποιεί το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος (ΞΕΕ), στο πλαίσιο του προγράμματος «ΑΘΗΝΑ».

Το συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο που υλοποιεί το ΞΕΕ, με την ενίσχυση του προγράμματος «ΑΘΗΝΑ», έχει ως βασικούς στόχους:

α. Την επιτάχυνση της καθολικής μετάβασης του τουριστικού κλάδου της Αθήνας στην πρώτη γραμμή της ψηφιακής οικονομίας.

β. Τη μετεξέλιξη και ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής τεχνολογικής αξίας που θα διατίθενται στους δυνητικούς επισκέπτες της Αθήνας και τους τουρίστες στα πλαίσια του: dream-plan – book – visit- share experience.

γ. Την επίτευξη συνεργιών μεταξύ διαφορετικών παρόχων τουριστικών υπηρεσιών για την παροχή προσωποποιημένων ανταγωνιστικών υπηρεσιών στους επισκέπτες, την ενίσχυση και αναβάθμιση της συνολικής εμπειρίας των επισκεπτών καθώς και την ανάδειξη των καλών επιχειρηματικών πρακτικών που παράγουν έντονο πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα για την τουριστική αγορά της Αθήνας.

δ. Την επιτάχυνση της καθολικής μετάβασης του τουριστικού κλάδου της Αθήνας στην πρώτη γραμμή της ψηφιακής οικονομίας.

«Η πλατφόρμα αυτή στοχεύει να δώσει την δυνατότητα στους ξενοδόχους να αποκτήσουν ένα εργαλείο κρατήσεων και παράλληλα διαχείρισης των κρατήσεων τους, οι ιδιοκτήτες τουριστικών καταστημάτων να προβάλουν τα προϊόντα τους, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος τις υπηρεσίες τους, τα τουριστικά γραφεία και rent a car να βοηθήσουν στην οργάνωση του ταξιδιού των επισκεπτών μας και όλα αυτά συνδυαστικά με δυνατότητες δημιουργίας κινήτρων για τους επισκέπτες» επισήμανε ο πρόεδρος του ΞΕΕ, Γιώργος Τσακίρης συμπληρώνοντας ότι απώτατος στόχος είναι η επέκταση του έργου σε όλη την χώρα μέσα στα επόμενα χρόνια.

Να σημειωθεί, ότι η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 2ης Διεθνούς Έκθεσης Greek Tourism Expo, που διεξάγεται, από σήμερα έως και την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου, στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo, στην Αθήνα.

Νέος γενικός διευθυντής στο ΣΕΤΕ

Τα καθήκοντα του γενικού διευθυντή στο Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) ανέλαβε πρόσφατα ο Γιώργος Αμβράζης, μέχρι πρότινος, γενικός διευθυντής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ).

Γιώργος Αμβράζης

Την αλλαγή της γενικής διεύθυνσης του ΣΕΤΕ ενέκρινε την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΤΕ.

Να σημειωθεί ότι τα τελευταία δυο χρόνια τη θέση του γενικού διευθυντή του ΣΕΤΕ κατείχε ο κ. Αλέξανδρος Λαμνίδης και όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Ανδρέας Ανδρεάδης, «τ τελευταία δύο χρόνια ο Αλέξανδρος επέτυχε τους στόχους ανάπτυξης του Συνδέσμου και συνέβαλε ενεργά από τη θέση του στην ενίσχυση της επιχειρηματικής κουλτούρας που διέπει σήμερα το σύστημα του ΣΕΤΕ και των εργαλείων του, της Marketing Greece και του ΙΝΣΕΤΕ».

Ο κ. Ανδρεάδης και το ΔΣ του Συνδέσμου, ευχαρίστησε τον κ. Λαμνίδη που συνέβαλε στην υλοποίηση του οράματος του ΣΕΤΕ. «Ο Γιώργος, με την πολυετή του εμπειρία στον τομέα, αναλαμβάνει τη νευραλγική αυτή θέση σε μία κρίσιμη περίοδο για την περαιτέρω ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού. Τόσο το ΔΣ του ΣΕΤΕ, όσο και εγώ προσωπικά του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα» συμπλήρωσε ο κ. Ανδρεάδης.

Διεύρυνση συνεργασιών από την ΕΤΓΜ-Θ

Με στόχο τη διεύρυνση των συνεργασιών των μελών της με τους επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου, στα πλαίσια του νέου «Συμφώνου συνεργασίας», η Ένωση Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας- Θράκης (ΕΤΓΜ-Θ), η οποία εκπροσωπεί 160 επαγγελματίες του κλάδου, ξεκίνησε, ήδη από τις 2 Δεκεμβρίου 2015, συναντήσεις με τους εμπλεκόμενους.

Έτσι λοιπόν, η ΕΤΓΜ-Θ καλεί όλες τις αεροπορικές εταιρίες, τα ξενοδοχεία καθώς και τους ταξιδιωτικούς πράκτορες αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο του τουριστικού χώρου, που επιθυμεί να συνεργαστεί ή και να δυναμώσει την ήδη υπάρχουσα επαγγελματική του σχέση με τα μέλη της, να επικοινωνήσει στα τηλέφωνα 2310/ 242695, 2310/ 251817 ή μέσω e-mail στο etgmth@otenet.gr

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα