Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΧαλκιδικήΓια αποτοξίνωση στη…Χαλκιδική

Για αποτοξίνωση στη…Χαλκιδική

Ανάμεσα στους 8 καλύτερους προορισμούς στον κόσμο για διακοπές αποτοξίνωσης φιγουράρει η Χαλκιδική, σύμφωνα με την Lonely Planet.

Φωτογραφία: Ντέπυ Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com)

Ο έγκυρος ταξιδιωτικός οδηγός σε άρθρο του στην ψηφιακή έκδοση με τίτλο «Ταξίδια μακριά από την τεχνολογία: Πού να ταξιδέψετε για μια πραγματική αποτοξίνωση από τον ψηφιακό κόσμο» ([πρωτότυπο άρθρο: http://goo.gl/KZ5aE7]), αναφέρεται, μεταξύ άλλων, και στη Χαλκιδική.

Οι 8 αυτοί προορισμοί προκρίνονται για διακοπές για όσους αναζητούν την επαφή με τη φύση μακριά από τα έξυνα κινητά τηλέφωνα, το wifi και instant messages και υπόσχονται αποτοξίνωση από την τεχνολογία καθώς τα ηλεκτρονικά μηνύματα αντικαθίστανται από ψαλμωδίες σε μοναστήρια, την απόλυτη ησυχία ή τον ήχο των κυμάτων της θάλασσας.

Το Lonely Planet προτείνει επίσκεψη στα ακατοίκητα νησιά της Χαλκιδικής, και αναφέρει τα εξής: «H Xαλκιδική είναι ευρέως γνωστή για τις διακοπές στον ήλιο και τη θάλασσα. Διαθέτει εξαιρετικά παραθαλάσσια resort, ψαροταβέρνες λίγα βήματα από την ακτή και ο αέρας έχει το άρωμα του ούζου και του αντηλιακού.

Όμως, μπορείτε να εξερευνήσετε την ηλιόλουστη ενδοχώρα της Ελλάδας με πιο περιπετειώδη διάθεση. Αυτή η εμπειρία περιπέτειας περιλαμβάνει island hopping σε νησιά ακατοίκητα πέρα από τη χερσόνησο της Κασσάνδρας. Επομένως, πρέπει να περιμένετε εμπειρίες από ελεύθερο κάμπινγκ, φωτιές και ψάρεμα. Η ατμόσφαιρα είναι ποιητική, θα έρθετε κοντά με την εμπειρία της απομόνωσης και φυσικά δεν υπάρχει ηλεκτρισμός. Άλλωστε, το wifi είναι ένας περιττός περισπασμός όταν συλλέγετε τροφή για το δείπνο».

Οι 8 προορισμοί

Σ’ ότι αφορά τους 8 καλύτερους προορισμούς στον κόσμο για διακοπές αποτοξίνωσης, σύμφωνα με την Lonely Planet, αυτοί είναι:

πολυτελείς ξενώνες στη Ναμίμπια, Royal Belum State Park στη Μαλαισία, Μπρόκεν Χιλ στην Αυστραλία, Eqi Glacier της Γροιλανδίας, κιστερκιανά μοναστήρια της Καταλονίας, Green Bank στις ΗΠΑ, ακατοίκητα νησιά της Χαλκιδικής και τέλος Loch Hourn στα Χάιλαντ της Σκωτίας.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα