Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΘεσσαλονίκηΕλληνο – Ιορδανικό συμπόσιο

Ελληνο – Ιορδανικό συμπόσιο

Εκδήλωση με θέμα «Ελληνο – Ιορδανικό συμπόσιο για την τουριστική προβολή και ανάπτυξη» διοργανώθηκε πρόσφατα από την τουριστική εταιρία του δήμου Θερμαϊκού σε συνεργασία με το Επίτιμο Προξενείο του Χασεμιτικού Βασιλείου της Ιορδανίας.

Στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου, στην Περαία, αναπτύχθηκαν τόσο οι δυνατότητες που παρουσιάζει ο δήμος Θερμαϊκού σε τουριστικό επίπεδο – και κατ’ επέκταση σε μελλοντικές επενδύσεις- όσο και οι διαφορετικές μορφές τουρισμού που προσελκύει η Ιορδανία σε συνδυασμό με τις ομορφιές της και τα σημαντικά της αξιοθέατα.

 

Σύμφωνα με το δήμαρχο, Γιάννη Μαυρομάτη, η ανάπτυξη και στήριξη του τουρισμού αποτελούν από τις βασικές προτεραιότητες για το δήμο Θερμαϊκού.

 

Η επίτιμη πρόξενος του Χασεμιτικού Βασιλείου της Ιορδανίας, στη Θεσσαλονίκη, Δέσποινα Μαντά, επεσήμανε ότι και οι δυο πλευρές θα επωφεληθούν από τέτοιες προωθητικές ενέργειες και παράλληλα αναφέρθηκε στην προώθηση της Ιορδανίας ως τουριστικός προορισμός και κατ’ επέκταση ως θρησκευτικός προορισμός με τα πολλά θρησκευτικά αξιοθέατα που διαθέτει.

Symposio 2

Κατά τη διάρκεια του Ελληνο – Ιορδανικού Συμποσίου, είχα την τιμή να μιλήσω για τις εμπειρίες μου στην Ιορδανία, την οποία έχω επισκεφτεί -μέχρι στιγμής- τρεις φορές και για τις δυνατότητες που παρουσιάζει ο προορισμός.

 

Μίλησαν επίσης ο πατέρας Γρηγόριος, διευθυντής της Ιερατικής Σχολής Θεσσαλονίκης, για τη δυναμική ανάπτυξη του θρησκευτικού – προσκυνηματικού τουρισμού, η Ζωή Ζαχαριάδου, πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Ν. Επιβατών, για τις δράσεις των πολιτιστικών συλλόγων στο δήμο Θερμαϊκού για την προβολή και ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού και ο Ιωσήφ Μισαλέμης, πρόεδρος της Τουριστικής Εταιρίας του δήμο Θερμαϊκού, ο οποίος ανάπτυξε τις διαφορετικές μορφές τουρισμού που υπάρχουν στο δήμο (θρησκευτικός τουρισμός, πολιτιστικός, οινοτουρισμός, φυσιολατρικός, αθλητικός τουρισμός κ.ά.).

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα