Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΘεσσαλονίκηΕπιστρέφει η Swiss στο «Μακεδονία»

Επιστρέφει η Swiss στο «Μακεδονία»

Σχεδόν δυο χρόνια μετά, η Swiss επιστρέφει και πάλι στη Θεσσαλονίκη, μονάχα που αυτήν τη φορά θα έχει ιδιαίτερα περιορισμένη παρουσία.

Οι πτήσεις μεταξύ Θεσσαλονίκης – Ζυρίχης είναι προγραμματισμένες να πραγματοποιούνται από 3 Ιουλίου ως 28 Αυγούστου, δυο φορές την εβδομάδα.

Τον Οκτώβριο του 2012 ο ελβετικός αερομεταφορέας Swiss, με παρουσία 32 ετών στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» πήρε την απόφαση να εγκαταλείψει τη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να υπάρξει έντονος προβληματισμός απ’ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της πόλης.

Σχεδόν δυο χρόνια μετά, η Swiss επιστρέφει και πάλι στη Θεσσαλονίκη, μονάχα που αυτή τη φορά θα έχει ιδιαίτερα περιορισμένη παρουσία. Οι πτήσεις μεταξύ Θεσσαλονίκης – Ζυρίχης είναι προγραμματισμένες να πραγματοποιηθούν από 3 Ιουλίου ως 28 Αυγούστου, κάθε Δευτέρα και Πέμπτη. Οι ώρες αναχώρησης θα είναι 16.05 από Θεσσαλονίκη με άφιξη στη Ζυρίχη στις 17.35 (τοπική ώρα) ενώ αντίστοιχα από κει θα αναχωρεί στις 12.05 μ.μ. με άφιξη στο «Μακεδονία» στις 15.25.

Επιπροσθέτως, από τις 17 Απριλίου, έρχεται η Transavia συνδέοντας τη Θεσσαλονίκη με το Αμστερνταμ, τρεις φορές την εβδομάδα (Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο), και από Μάιο η SAS με έξι πτήσεις την εβδομάδα στο Θεσσαλονίκη – Στοκχόλμη.

Γεγονός είναι και η νέα αεροπορική εταιρία Ellinair, του ομίλου Μουζενίδη, που, ήδη, έχει ξεκινήσει τις πτήσεις της, και θα συνδέει τη Θεσσαλονίκη με Ρωσία, Ουκρανία και άλλες χώρες της Πρώην Σοβιετικής Ενωσης, ενώ σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο Ομιλος ενδιαφέρεται να εισχωρήσει και σε ευρωπαϊκό προορισμό.

Από την πλευρά της η Aegean από τις 2 Ιουνίου ξεκινάει νέα δρομολόγια από Θεσσαλονίκη προς Βρυξέλλες, Βερολίνο, Κολωνία, Κίεβο, Φρανκφούρτη με πτήση τα ξημερώματα, έτσι ώστε να καλύψει το κενό της Swiss που πετούσε στις 5.00 π.μ., ενώ στο εσωτερικό προσθέτει και την Κεφαλλονιά.

ΝΤΕΠΥ ΧΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα