Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΘεσσαλονίκηΗ Θεσσαλονίκη «ταξιδεύει» στην Ινδική αγορά

Η Θεσσαλονίκη «ταξιδεύει» στην Ινδική αγορά

Δεκατρείς τουριστικοί πράκτορες από μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία της Ινδίας – του Νέου Δελχί και της Βομβάης – και μια δημοσιογράφος από εκδοτικό όμιλο, επισκέφτηκαν τη Θεσσαλονίκη και τη γύρω περιοχή.

Image

Της Ντέπυς Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com)

Το ιστορικό της κέντρο, τα Κάστρα και η Παλιά της Πόλη, ο Λευκός Πύργος, η ιστορία της, η θάλασσα, οι τοπικές γεύσεις αλλά και οι πολλές επιλογές διασκέδασης είναι μερικά από τα δυνατά σημεία της Θεσσαλονίκης, απ’ τα οποία εντυπωσίασαν τους Ινδούς τουριστικούς πράκτορες που βρέθηκαν στην πόλη.

Οι Ινδοί τουριστικοί πράκτορες, κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, ενημερώθηκαν για τις δυνατότητες που προσφέρει η πόλη όσον αφορά τις ξενοδοχειακές υποδομές ενώ επισκέφτηκαν το αρχαιολογικό μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας, το μουσείο και τους βασιλικούς τάφους της Βεργίνας, τη Χαλκιδική, το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ καθώς και το εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos.

Το ταξίδι εξοικείωσης για τους Ινδούς οργάνωσε το τουριστικό πρακτορείο ASIT, που ειδικεύεται στον εισερχόμενο τουρισμό από τη συγκεκριμένη αγορά, σε συνεργασία με την αεροπορική εταιρία Turkish Airlines ενώ συμπαραστάτης στην όλη προσπάθεια στάθηκε και η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης (ΕΞΘ).

«Παρουσιάσαμε το προφίλ της Θεσσαλονίκης που ήταν παντελώς άγνωστο στην αγορά της Ινδίας. Οσον αφορά τις δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει η Θεσσαλονίκη στον τουρισμό, οι επισκέπτες μας έμειναν έκπληκτοι από το ότι η πόλη μας μπορεί και συνδυάζει τόσα πολλά πράγματα» τόνισε ο πρόεδρος της ΕΞΘ, Αριστοτέλης Θωμόπουλος, με αφορμή την παραμονή των Ινδών στη Θεσσαλονίκη.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας για άνοιγμα στην Ινδική αγορά, η ΕΞΘ πραγματοποίησε workshop, στο οποίο συμμετείχαν περίπου 20 ξενοδόχοι και διευθυντές ξενοδοχείων – μέλη της, παρουσιάζοντας στους Ινδούς tour operators τις δυνατότητες φιλοξενίας, διαμονής αλλά και διατροφής στη Θεσσαλονίκη.

Σκοπός δε της ΕΞΘ είναι να τοποθετηθεί και η Θεσσαλονίκη σε συνδυαστικά ταξιδιωτικά πακέτα για τους Ινδούς, μαζί με την Αθήνα ή την Κωνσταντινούπολη για 12 μήνες το χρόνο.

Από την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής της ASIT, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, δήλωσε ευχαριστημένος από τη συμμετοχή των Ινδών tour operators, οι οποίοι, τον ενημέρωσαν ότι από τη νέα χρονιά θα εντάξουν τη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή στα τουριστικά τους πακέτα.

Η Θεσσαλονίκη μέσα από τα μάτια των Ινδών

Εντυπωσιασμένοι αποχαιρέτησαν τη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή οι Ινδοί τουριστικοί πράκτορες, οι οποίοι αφενός έμειναν έκπληκτοι με την ιστορία της Μακεδονίας  αλλά και όλα όσα είδαν και ακούσαν για τον Μέγα Αλέξανδρο και το βασιλιά Φίλιππο, αφετέρου διαπίστωσαν την σχετικά εύκολη μετάβασή τους στη Θεσσαλονίκη – μέσω Κωνσταντινούπολης.

«Η Ινδία αποτελεί ένα πολύ μεγάλο μέρος της ταξιδιωτικής βιομηχανίας, και σημαντικό ποσοστό Ινδών ταξιδεύει είτε για τουρισμό είτε για επιχειρηματικούς λόγους είτε και για τα δυο» επισημαίνει στο debbiestravel.wordpress.com ο director marketing στην Ινδία του τουριστικού πρακτορείου ASIT, Ranajoy Roy, ο οποίος βρέθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα και δη στη Β. Ελλάδα, και έμεινε πραγματικά εντυπωσιασμένος απ’ όσα είδε.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον βρήκε στη Θεσσαλονίκη κα στη Β. Ελλάδα και ο αντιπρόεδρος της TUI στην Ινδία, Naveen Rizvi, ο οποίος έχει επισκεφτεί στο παρελθόν την Αθήνα δυο φορές.

Εντυπωσιασμένη με τον πολιτισμό και την ιστορία της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής έδειξε και η Seema Ahuja, γενική διευθύντρια μεγάλου ταξιδιωτικού οργανισμού στη Βομβάη. «Ως χώρα έχετε πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία, και μάλιστα εδώ στη Β. Ελλάδα» μας είπε η κα. Ahuja, η οποία, μεταξύ άλλων, βρήκε ενδιαφέρον και στις ελληνικές γεύσεις.

Από την πλευρά της, η δημοσιογράφος Christine Nayagam, φάνηκε απορημένη, όσον αφορά την κρίση που βιώνει η χώρα, αφού κατά την παραμονή της στην πόλη έβλεπε γεμάτα μαγαζιά, με χαμογελαστούς ανθρώπους που κάθε άλλο, παρά «ταλαιπωριμένοι» έδειχναν.«Οι άνθρωποι ήταν χαμογελαστοί και φιλικοί, εντυπωσιάστηκα με την ιστορία σας ενώ μου άρεσε πολύ και το φαγητό, το τζατζίκι, οι μελιτζάνες» μας σχολίασε η Christine Nayagam.

Ινδικές συνήθειες

Περισσότεροι από δέκα εκατομμύρια Ινδοί ταξιδεύουν κάθε χρόνο στο εξωτερικό και δη στην Ευρώπη (σ.σ. δείχνουν προτίμηση σε Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία, Σκανδιναβικές χώρες) την οποία επιλέγουν είτε για τουρισμό είτε για επιχειρηματικούς λόγους. Όσον αφορά την Ελλάδα, προτιμούν τα all inclusive πακέτα και λατρεύουν τη Μύκονο και τη Σαντορίνη για χαλαρωτικές διακοπές σε πολυτελή θέρετρα.

Οι Ινδοί δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στις διατροφικές τους συνήθειες και είναι πολύ απαιτητικοί στο μαγείρεμα των καθημερινών τους μενού, τα οποία και παρασκευάζονται με ξεχωριστό τρόπο. Έλκονται επίσης από τις φυσικές ομορφιές, τον ήλιο και τη θάλασσα και αγαπούν τη νυχτερινή διασκέδαση.

ImageChristine Nayagam (αριστερά), Ντέπυ Χιωτοπούλου (δεξιά)

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα