Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝησιωτική ΕλλάδαΚυκλάδεςΣτις παραλίες της Σερίφου

Στις παραλίες της Σερίφου

ImageΗ πανέμορφη κυκλαδίτικη Σέριφος, σε απόσταση 2,5 ωρών από το λιμάνι του Πειραιά (με το γρήγορο πλοίο) ή τις διπλάσιες περίπου (με το συμβατικό), με κέρδισε από την πρώτη στιγμή!

Με το που φτάνεις στο λιμάνι, στο Λιβάδι, η κουκλίστικη Χώρα της δεσπόζει στην κορυφή του βράχου. Πέντε χιλιόμετρα απέχει η Χώρα από το Λιβάδι.

ImageΚαι από κει και έπειτα, ξεχύνομαι να ανακαλύψω τις παραλίες της! Παραλίες οι οποίες οι περισσότερες είναι αμμουδερές, με αλμυρίκια για ίσκιο, σ’ αρκετές λειτουργούν και ταβερνάκια ενώ σε άλλες χρειάζεται να έχουμε μαζί μας τα απαραίτητα, νερό, καπέλο, ομπρέλα.

ImageΕχουμε και λέμε: Αυλόμωνας στο Λιβάδι, με καφέ, beach bars με ξαπλώστρες και ομπρέλες, ταβερνάκια, ενοικιαζόμενα.

Βορειοανατολικά από το Λιβάδι, Αγ. Σώστης με το ομώνυμο εκκλησάκι, παραλία με αλμυρίκια, το τελευταίο κομμάτι μέχρι την παραλία χωμάτινος κατηφορικός δρόμος μονάχα για τετρακίνητα. ImageImageΛιά σύντομο μονοπάτι, άμμος και βότσαλα χωρίς σκιά, θέα το νησάκι Βους, συχνάζουν και γυμνιστές.

Ψιλή Αμμος μεγάλη σε μήκος παραλία, έχει βραβευτεί ως η 1η από τις 20 καλύτερες παραλίες της Ευρώπης, αλμυρίκια για σκιά, δυο ταβερνάκια.

ImageΑγ. Ιωάννης με αλμυρίκια.

Πλατύς Γυαλός με τρεις όρμους, κατηφορικός τσιμεντόδρομος περίπου 2 χλμ. από τον κεντρικό δρόμο, ταβέρνα με θέα. Image

Συκαμιά περίπου 3 χλμ. από τον κεντρικό δρόμο, αλμυρίκια για ίσκιο, ταβερνάκι, δεξιά πίσω από το βράχο, παραλία Σκάλα.

Νοτιοδυτικά από το Λιβάδι, Λιβαδάκια αλμυρίκια για ίσκιο, καφέ δωμάτια, εστιατόριο, κάμπινγκ, Καράβι στο Ράμο, Καλό Αμπέλι χωματόδρομος 600 μ. από τον κεντρικό δρόμο και ύστερα μονοπάτι από το εκκλησάκι του Σωτήρος, ιδιαίτερος κολπίσκος, ιδανικός για νωρίς διότι κατά τη διάρκεια της ημέρας κατηφορίζει πολύς κόσμος. Συχνάζουν και γυμνιστές, κυρίως το πρωί.

ImageΒαγιά αμμουδερή παραλία με λίγες ψάθινες ομπρέλες, ξενοδοχείο.

Γάνεμα μεγάλη σε μήκος παραλία, αλμυρίκια για σκιά, ταβερνάκι με θέα.

Image

Κουταλάς αλμυρίκια για ίσκιο, ήσυχη παραλία, απομεινάρια από τα μεταλλορυχεία, ταβερνάκι πάνω στη θάλασσα. Μαλιάδικο ερημικός όρμος, χωμάτινος κατηφορικός δρόμος, χωρίς σκιά. Μεγάλο Λιβάδι οικογενειακή παραλία, αλμυρίκια, απομεινάρια από τα μεταλλορυχεία, δυο ταβερνάκια.

ImageImage

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα