Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΧαλκιδικήΝέα Ελληνική Κουζίνα - «Ντομάτα» στη Σάνη

Νέα Ελληνική Κουζίνα – «Ντομάτα» στη Σάνη

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 8ο Sani Gourmet 2013, όπου για τρίτη χρονιά παρουσιαζόταν η Νέα Ελληνική Κουζίνα.

Κατά τη διάρκεια του Sani Gourmet 2013, που πραγματοποιήθηκε 10 – 19 Μαΐου, στη Σάνη της Χαλκιδικής, είχα την ευκαιρία να γευτώ τα δημιουργικά πιάτα ενός ανανεωμένου Χρύσανθου Καραμολέγκου και του συνεργάτη του Τάσου Παπουλίδη, στο εστιατόριο «Ντομάτα».

Image

Μια «Ντομάτα» με καινούργια εμφάνιση, με open space στα τραπέζια της και διάφορα ζαρζαβατικά στη μέση (λάδια, ξύδια, αλάτι, πιπέρι, ελιές, ψωμάκι, αγγουράκια κ.ά.). Στόχος αυτού του πολύ προχωρημένου concept, το οποίο έχει την υπογραφή του αρχιτέκτονα – και αντιπροέδρου Σάνη ΑΕ- Φωκίωνα Ζησιάδη, είναι να φτιάξουν οι πελάτες τη δική τους σαλάτα.

Image

Είχαμε λοιπόν, για πρώτο πιάτο, ντιπ παστής σαρδέλας, μια παλιά νησιώτικη συνταγή με γαύρο μαρινάτο, αντζούγια, ξερά σύκα, αμύγδαλα και μαραθόριζα με αγιορείτικο ψωμάκι. Πιάτο που συνοδεύτηκε με σαλικόνια (σπαράγγια της θάλασσας) και κρίταμα και με τσίπουρο Μακεδονικό με γλυκάνισο και το οποίο ταίριαζε άριστα!

Image

Επόμενο πιάτο, κακαβιά με πετρόψαρα και ψήρες (ένα είδος μεταξύ γαρίδας και καραβίδας)

Image

και δίπλα εξαιρετικό καρπάτσιο λαβράκι με γλυκολέμονο, σαλικόνια και αρμυρίκια. Πιάτο που συνοδεύτηκε με chardonnay του Κτήματος Αρβανιτίδη.

Image

Τρίτο πιάτο και ιδιαίτερα γευστικό, η ψητή αστακοκαραβίδα με βινεγκρέτ από φύλλα τοματιάς, μαριναρισμένη με λεμονοθύμαρο, λουίζα, μαραθόσπορο και βούτυρο. Πραγματικά ξεχωριστό πιάτο το οποίο συνοδεύτηκε με λευκό οίνο Τέχνη Αλυπίας του Κτήματος Τέχνη Οίνου από τη Δράμα.

Image

Τέταρτο πιάτο, μαγιάτικο στη λαδόκολα με σαλικόνια και αρμυρίκια και αθηναϊκή μαγιονέζα φρέσκου αχινού φτιαγμένη με βινεγκρέτ ούζου με εστραγκόν. Το πιάτο συνόδευσε ένας Θαλασσίτης Ασύρτικο ΠΟΠ, από τη Σαντορίνη, της ΓΑΙΑ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ.

Image

Τελευταίο πιάτο, το γιουβέτσι με αρνί και μυζήθρα και το κριθαράκι μαγειρεμένο σε νερό ντομάτας. Πιάτο που συνοδεύτηκε με Νάουσα ΠΟΠ του Μπουτάρη.

Οσο για το επιδόρπιο, η τριλογία παγωτών με παγωτό γιαούρτι, σάλτσα από λεμόνι και σιρόπι λάϊμ συνοδευόμενη από πάστα από ελαιόλαδο και γλυκό κουταλιού ελιάς, με ταξίδεψε σ’ όλην την Ελλάδα. Ενα επιδόρπιο 100% ελληνικό!!!!

Image

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα