Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΓαστρονομία«Κατώγι» στην Ιο Greek meze & tapas

«Κατώγι» στην Ιο Greek meze & tapas

Μια πανέμορφη, δροσερή αυλή γεμάτη λουλούδια και γύρω γύρω δωμάτια με τραπεζοκαθίσματα και ένα μπαρ, με διακόσμηση ρετρό, sixties, με σεμεδάκια στις πολυθρόνες, καδράκια με παλιές φωτογραφίες – και όχι μόνο- στους τοίχους, με φλιτζανάκια του καφέ στις βιτρίνες του σκρίνιο, αυτά τα παλιά που είχαν οι γιαγιάδες και οι παππούδες.

Image

Εχω περάσει το κατώφλι από το greek meze & tapas εστιατόριο «Κατώγι» στην Χώρα της Ιου. Η Τζοάννα, απόλυτα ταιριαστή με τον περιβάλλοντα χώρο, πίσω από το μπαρ, στο σέρβις η χαρισματική και χαμογελαστή Θεοδώρα – η ιδιοκτήτρια του «Κατώγι», με ιδιαίτερη εμφάνιση -όπως είναι άλλωστε και η ίδια-, με καταγωγή από τη ΛάρισαImage και αγάπη για την Ιο, στο σέρβις και η αδελφή της η Σοφία, στην κουζίνα ο Γιώργος από την Αθήνα.

Και ο κατάλογος; Εχουμε και λέμε, το ρύζι της Μανδάμ με κρέμα μπλε τυριού και φρέσκα μανιτάρια, τοματοκεφτέδες με δυόσμο αλλά και μουσακοδοκροκέτες. Τηγανιά με Jack Daniels, κοτοχαρά (μπουκίτσες δηλαδή από φιλέτο κοτόπουλο, κάπαρη, λιαστή ντομάτα και κρέμα), μπιφτεκάκια σαγανάκι με σάλτσα ντομάτας, φέτα και ούζο. Εχει και μπιφτεκάκια σχάρας με σπανάκι και κρέμα ο κατάλογος, μμμ, και γαρίδες σαγανάκι, και σαλάτα Ποπάυ με -τι άλλο;- σπανάκι, αλλά και μπέικον, γραβιέρα και σάλτσα βασιλικού.

Για επιδόρπιο, cheese cake, τούρτα σοκολάτα και ότι άλλο εμπνευστεί για την ημέρα που θα βρεθείτε στο μαγαζί, ο μάγειρας!

Το «Κατώγι» το προτιμούν πολλοί και για ποτό!!

Image

Τηλ. 6983 440900, Χώρα Ιου, katogiios@yahoo.com.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα