debbiestravel Travel + more!

Travel, tourism news, travel in Greece & all over the world, food & travel,culture,economy

Νέα Ελληνική Κουζίνα – «Ντομάτα» στη Σάνη

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 8ο Sani Gourmet 2013, όπου για τρίτη χρονιά παρουσιαζόταν η Νέα Ελληνική Κουζίνα.

Κατά τη διάρκεια του Sani Gourmet 2013, που πραγματοποιήθηκε 10 – 19 Μαΐου, στη Σάνη της Χαλκιδικής, είχα την ευκαιρία να γευτώ τα δημιουργικά πιάτα ενός ανανεωμένου Χρύσανθου Καραμολέγκου και του συνεργάτη του Τάσου Παπουλίδη, στο εστιατόριο «Ντομάτα».

Image

Μια «Ντομάτα» με καινούργια εμφάνιση, με open space στα τραπέζια της και διάφορα ζαρζαβατικά στη μέση (λάδια, ξύδια, αλάτι, πιπέρι, ελιές, ψωμάκι, αγγουράκια κ.ά.). Στόχος αυτού του πολύ προχωρημένου concept, το οποίο έχει την υπογραφή του αρχιτέκτονα – και αντιπροέδρου Σάνη ΑΕ- Φωκίωνα Ζησιάδη, είναι να φτιάξουν οι πελάτες τη δική τους σαλάτα.

Image

Είχαμε λοιπόν, για πρώτο πιάτο, ντιπ παστής σαρδέλας, μια παλιά νησιώτικη συνταγή με γαύρο μαρινάτο, αντζούγια, ξερά σύκα, αμύγδαλα και μαραθόριζα με αγιορείτικο ψωμάκι. Πιάτο που συνοδεύτηκε με σαλικόνια (σπαράγγια της θάλασσας) και κρίταμα και με τσίπουρο Μακεδονικό με γλυκάνισο και το οποίο ταίριαζε άριστα!

Image

Επόμενο πιάτο, κακαβιά με πετρόψαρα και ψήρες (ένα είδος μεταξύ γαρίδας και καραβίδας)

Image

και δίπλα εξαιρετικό καρπάτσιο λαβράκι με γλυκολέμονο, σαλικόνια και αρμυρίκια. Πιάτο που συνοδεύτηκε με chardonnay του Κτήματος Αρβανιτίδη.

Image

Τρίτο πιάτο και ιδιαίτερα γευστικό, η ψητή αστακοκαραβίδα με βινεγκρέτ από φύλλα τοματιάς, μαριναρισμένη με λεμονοθύμαρο, λουίζα, μαραθόσπορο και βούτυρο. Πραγματικά ξεχωριστό πιάτο το οποίο συνοδεύτηκε με λευκό οίνο Τέχνη Αλυπίας του Κτήματος Τέχνη Οίνου από τη Δράμα.

Image

Τέταρτο πιάτο, μαγιάτικο στη λαδόκολα με σαλικόνια και αρμυρίκια και αθηναϊκή μαγιονέζα φρέσκου αχινού φτιαγμένη με βινεγκρέτ ούζου με εστραγκόν. Το πιάτο συνόδευσε ένας Θαλασσίτης Ασύρτικο ΠΟΠ, από τη Σαντορίνη, της ΓΑΙΑ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ.

Image

Τελευταίο πιάτο, το γιουβέτσι με αρνί και μυζήθρα και το κριθαράκι μαγειρεμένο σε νερό ντομάτας. Πιάτο που συνοδεύτηκε με Νάουσα ΠΟΠ του Μπουτάρη.

Οσο για το επιδόρπιο, η τριλογία παγωτών με παγωτό γιαούρτι, σάλτσα από λεμόνι και σιρόπι λάϊμ συνοδευόμενη από πάστα από ελαιόλαδο και γλυκό κουταλιού ελιάς, με ταξίδεψε σ’ όλην την Ελλάδα. Ενα επιδόρπιο 100% ελληνικό!!!!

Image

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: