Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΤαξιδιωτικά ΝέαΑεροπορικάΝέα δρομολόγια από Θεσσαλονίκη

Νέα δρομολόγια από Θεσσαλονίκη

Τέσσερα νέα δρομολόγια προσθέτει η Ryanair, από και προς τη Θεσσαλονίκη, για το χειμερινό της πρόγραμμα του 2017, παρατείνοντας, παράλληλα, και άλλα τέσσερα θερινά.

Της Ντέπυς Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com)

dscn9820 Από αριστερά, Kenny Jacobs (Επικεφαλής μάρκετινγκ Ryanair), Δήμητρα Απατσίδου (αναπληρώτρια διευθύντρια μάρκετινγκ & πωλήσεων Ελλάδας)

Με την έναρξη του χειμερινού πτητικού της προγράμματος (28 Οκτωβρίου) η χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρία Ryanair θα συνδέει τη Θεσσαλονίκη με 4 νέους προορισμούς, το Αϊντχόφεν, το Μέμινγκεν Μονάχου, τη Μπρατισλάβα και τη Νάπολη της Ιταλίας.

Πτήσεις θα πραγματοποιούνται προς τους συγκεκριμένους προορισμούς δυο φορές την εβδομάδα.

«Τα παραπάνω δρομολόγια είναι κυρίως business (επιχειρηματικά)» επισήμανε ο chief marketing officer της Ryanair, Kenny Jacobs, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα, σε κεντρική ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Θεσσαλονίκη είναι ένας προορισμός που έχει πολλές προοπτικές, και στόχος της εταιρίας είναι να διακινεί περισσότερο από 1,5 εκατομμύρια τουρίστες, που θα διακινηθούν το 2017.

routes

4 θερινά δρομολόγια και το χειμώνα!

Επιπρόσθετα, παρατείνονται και 4 θερινά δρομολόγια και για τη χειμερινή περίοδο. Αυτά είναι προς Αμβούργο, Βαρσοβία, Μπάντεν – Μπάντεν και Ντόρτμουντ, τα οποία θα πραγματοποιούνται δυο φορές την εβδομάδα. Συνολικά, για τη χειμερινή σεζόν θα πραγματοποιούνται 19 δρομολόγια.

8 μήνες σεζόν!

Άλλος ένας στόχος που θέτει η χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρία είναι η αύξηση της τουριστικής σεζόν στην Ελλάδα.

«Θέλουμε να μεταφέρουμε τουρίστες από Απρίλιο έως Νοέμβριο, 8 μήνες, και όχι μόνο 3 μήνες το καλοκαίρι» επισήμανε ο κ. Jacobs, ωστόσο, σε προτάσεις που έχουν στείλει στην Κυβέρνηση, δεν έχουν πάρει ποτέ απαντήσεις.

Ο κ. Jacobs ανέφερε ότι ενώ στην Ευρώπη αυξάνουν τις πτήσεις και τις συχνότητες τους κατά 10%, στην Ελλάδα τις μειώνουν κατά 9%.

Ένα από τα αιτήματά τους είναι να διατηρηθούν σε χαμηλά – ή και στα ίδια- επίπεδα οι φόροι αεροδρομίων στα περιφερειακά αεροδρόμια.

Με τη Fraport, η οποία αναλαμβάνει τα περιφερειακά αεροδρόμια, στα μέσα του Μαρτίου, όπως αναφέρθηκε, έχουν καλή σχέση, και βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις, δίχως να έχουν καταλήξει κάπου.

conference Από τη σημερινή συνέντευξη Τύπου της Ryanair

Προτεραιότητα στα διεθνή δρομολόγια

Σ’ ότι αφορά τις αναγκαστικές αλλαγές στο καλοκαιρινό πτητικό πρόγραμμα της Ryanair και στη μείωση πτήσεων στο Θεσσαλονίκη – Αθήνα από 7 καθημερινές σε 3, λόγω της εξυγίανσης του διαδρόμου 10-28 στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», που θα έκλεινε αρχικά τον Ιανουάριο έως 31 Μαΐου 2017, ρωτήσαμε τον κ. Jacobs, εάν θα τις επαναφέρουν, μετά την αλλαγή του χρονοδιαγράμματος ολοκλήρωσης του έργου για τον Οκτώβριο του 2017.

«Δεν θα αλλάξουμε σχεδιασμό, διότι χρειαζόμαστε 10 – 12 μήνες για τον προγραμματισμό των πτήσεων και των συχνοτήτων τους» απάντησε ο chief marketing officer της Ryanair, Kenny Jacobs συμπληρώνοντας ότι δίνουν προτεραιότητα στα διεθνή δρομολόγια, «κάτι που βοηθάει στον εισερχόμενο τουρισμό» πρόσθεσε ο κ. Jacobs.

*

Η Ryanair απελευθερώνει νέα προσφορά, με ναύλους προς το ευρωπαϊκό της δίκτυο από 9.99 ευρώ. Οι ναύλοι είναι διαθέσιμοι προς κράτηση μέχρι τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 2 Μαρτίου.

-Να σημειωθεί ότι το Σεπτέμβριο του 2017 θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα της Ryanair για το 2018.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα