Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΘεσσαλονίκηΧαμάμ: «Άνθρωποι φιλοσοφημένοι, με αξίες και σεβασμό στο σώμα και την ψυχή»!

Χαμάμ: «Άνθρωποι φιλοσοφημένοι, με αξίες και σεβασμό στο σώμα και την ψυχή»!

Μια από τις παλαιότερες ιεροτελεστίες καθαρισμού και εξαγνισμού παγκοσμίως, μια  εμπειρία της λουτρικής περιποίησης από την Ανατολή που εξαγνίζει το σώμα και την ψυχή.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΝΤΕΠΥ ΧΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ (hiotopoulou@gmail.com)

Σκεπτόμενη τη λέξη χαμάμ και δη το Polis Hammam, το μυαλό μου απευθείας ‘ταξιδεύει’ σε πόλεις της Ανατολής’ ταξιδεύει στη γειτονική Τουρκία στα αυθεντικά παραδοσιακά χαμάμ, εκεί που πάνε οι ντόπιοι και όχι στα τουριστικά, ταξιδεύει στη Συρία όταν πρωτομπήκα σε αυθεντικό χαμάμ. Τι χαλάρωση, τι ευεξία, τι μοναδικές στιγμές!!

‘Επανέρχομαι’, κάπως απότομα, στο σήμερα, και φτάνοντας σε κεντρικό εστιατόριο – μπιστρό, όπου και έγινε η παρουσίαση των νέων προϊόντων της εταιρίας Polis Hammam, βρήκα την ευκαιρία για μια συνομιλία με την ιδιοκτήτρια του Polis Hammam κυρία Αλεξάνδρα Λούτσου.

«Το να φροντίζουμε το κουρασμένο σώμα και μυαλό μας δεν είναι πολυτέλεια. Είναι ανάγκη» μας εξηγεί η κα. Λούτσου όπου στα Polis Hammam αναβιώσανε την παράδοση με πίστη και προσήλωση στην ιστορία του χαμάμ, ωστόσο την προσαρμόσανε, με πιο μοντέρνα μοτίβα, στη σύγχρονη εποχή.

«Το όνομά μας τα λέει όλα. Σημαίνει ότι φέραμε την αγαπημένη μας Πόλη –την Κωνσταντινούπολη- στην πόλη μας, αλλά και ότι είμαστε το χαμάμ της πόλης μας» λέει η κ. Λούτσου, ιδιοκτήτρια του Polis Hammam

Κύρια Λούτσου, το Polis Hammam δημιουργήθηκε πριν έξι (6) χρόνια στη Θεσσαλονίκη, και εδώ και 1,5 χρόνο στην Αθήνα. Ουσιαστικά, ξεκίνησε τη λειτουργία του μέσα στην οικονομική κρίση που εξακολουθεί να βιώνει η Ελλάδα. Πώς πήρατε μια τέτοια απόφαση, ένα ρίσκο θα το έλεγα, για μια τέτοιου είδους επιχείρηση;

Πράγματι το Polis hammam ξεκίνησε στα δύσκολα χρόνια της κρίσης, αλλά βασιστήκαμε σε κάποιους παράγοντες που στο τέλος επιβράβευσαν την τόλμη μας.  Μεγάλη εμπειρία στους χώρους ευεξίας, καλή σπουδή, μελέτη και εκπαίδευση στο αυθεντικό παραδοσιακό  χαμάμ,  άριστη κατασκευή, διακόσμηση και ατμόσφαιρα των χώρων, εξαιρετική προσφορά υπηρεσιών με συνεχή εκπαίδευση των θεραπευτών μας και τέλος ευγένεια, σεβασμός  στον πελάτη και πολύ καλές τιμές.

Το Polis Hammam είναι ένα αυθεντικό χαμάμ, προσαρμοσμένο στις σύγχρονες ανέσεις και παροχές. Ποιες είναι οι δημοφιλέστερες υπηρεσίες του και ποιοι το προτιμούν (π.χ. ζευγάρια, φίλοι, bachelor parties κτλ.);

Το αυθεντικό  χαμάμ ήταν πάντοτε εκτός από ανάγκη για καθαριότητα – ευεξία και ένας χώρος κοινωνικών συναναστροφών. Εμείς αναβιώσαμε αυτήν την παράδοση με πίστη και προσήλωση στην ιστορία του, αλλά την προσαρμόσαμε, με πιο μοντέρνα μοτίβα, στη σύγχρονη εποχή μας. Γι’ αυτό, τα Polis hammam, έχουν πιστούς φίλους και πελάτες, όλων των ηλικιών και φύλων, Έλληνες και ξένους που ενθουσιάζονται από τις υπηρεσίες μας. Ακόμη έχουμε πολλά νυφικά πακέτα και bachelor parties, άτομα και ζευγάρια που εορτάζουν γενέθλια και επετείους μόνοι τους ή με φίλους επιλέγοντας τις V.I.P υπηρεσίες μας, εταιρείες που επιβραβεύουν πελάτες και εργαζόμενους προσφέροντάς τους υπηρεσίες χαλάρωσης, αλλά και πολύς κόσμος που επιλέγει να αγοράσει μία Δωροκάρτα υπηρεσιών μας και να την χαρίσει σε κάποιο αγαπημένο του πρόσωπο, αντί άλλου συνηθισμένου δώρου.

Το χαμάμ είναι καθαριότητα, ευεξία, χαλάρωση, αναζωογόνηση!

Πιστεύετε, ότι ο κόσμος, εν μέσω οικονομικής ύφεσης, έχει την ‘πολυτέλεια’ να ξοδέψει χρήματα για κάποια παροχή, που, στην Ελλάδα, η ιεροτελεστία της αυθεντικής λουτρικής περιποίησης, δεν είναι και τόσο οικεία.

Τώρα και πάντοτε ήταν και είναι η καλύτερη εποχή. Το να φροντίζουμε το κουρασμένο σώμα και μυαλό μας δεν είναι πολυτέλεια. Είναι ανάγκη. Άλλωστε το ποσό είναι πολύ προσιτό. Το χαμάμ είναι καθαριότητα, ευεξία, χαλάρωση, αναζωογόνηση. Γι’ αυτό  από τα βάθη των αιώνων έως σήμερα έχει αποκτήσει πιστούς φίλους.  Όλοι όσοι  γνώρισαν τα πλεονεκτήματά του και το έβαλαν στον τρόπο ζωής τους , είναι άνθρωποι φιλοσοφημένοι, με αξίες και σεβασμό στο σώμα και την ψυχή τους και όχι του θεαθήναι.

Αναμφίβολα, το αυθεντικό, παραδοσιακό χαμάμ μας ‘ταξιδεύει’ στη γείτονα χώρα’ πόσο εύκολα μπορεί να πάρει, ο Θεσσαλονικιός – ή ο Αθηναίος-, την απόφαση μέσα στην καθημερινότητά του, να επισκεφτεί ένα παραδοσιακό χαμάμ; Θέλω να πω, ότι ταξιδεύοντας στο εξωτερικό, κατά τη δική μου άποψη, είναι πολύ πιο εύκολο, να επισκεφτείς ένα χαμάμ, απολαμβάνοντας τις όποιες υπηρεσίες του, από το να το επισκεφτείς στην ίδια σου την πόλη.

Το όνομά μας τα λέει όλα. Σημαίνει ότι φέραμε την αγαπημένη μας Πόλη –την  Κωνσταντινούπολη- στην πόλη μας, αλλά και ότι είμαστε το χαμάμ της πόλης μας. Δίνουμε δηλαδή την δυνατότητα σε όλους να απολαύσουν και να εντάξουν το χαμάμ στην καθημερινότητά τους και όχι μια στο τόσο που θα ταξιδέψουν εκτός. Σκέφτεστε τίποτε καλύτερο;;

Το αυθεντικό χαμάμ ήταν πάντοτε εκτός από ανάγκη για καθαριότητα – ευεξία και ένας χώρος κοινωνικών συναναστροφών

Και μια τελευταία ερώτηση’ πρόσφατα, λανσάρατε μια νέα σειρά προϊόντων περιποίησης, για το πρόσωπο και το σώμα. Μιλήστε μας γι’ αυτά.

Τα νέα μας προϊόντα είναι απόλυτα συνυφασμένα στην φιλοσοφία της επιχείρησης μας και έχουν σχέση με την καθημερινή  καθαριότητα και υγιεινή, όπως σαμπουάν, αφρόλουτρα, κρέμες απολέπισης και ενυδάτωσης προσώπου και σώματος κλπ.  Κύρια συστατικά τους όμως θα είναι το αποκλειστικό και ακαταμάχητο άρωμα που δημιουργήθηκε ειδικά, για να τα χαρακτηρίζει και να αποπνέει ευωδία και καθαριότητα, αλλά και η άριστη ποιότητα των φυσικών, φυτικών συστατικών τους, σε συνδυασμό με εξαιρετικά προσιτές τιμές.

*

Το Polis Hammam στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται επί της Κωνσταντίνου Καραμανλή 40Α, στον Άγιο Ιωάννη, Καλαμαριά.

-Το Polis Hammam στην Αθήνα βρίσκεται επί της οδού Αυλητών 6 -8, στου Ψυρρή.

-Business Developer της εταιρίας Polis Hammam είναι ο Λάκης Γαβαλάς, ο οποίος και μας καλωσόρισε στην πρόσφατη εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη.

Λάκης Γαβαλάς (Business Developer Polis Hammam), Αλεξάνδρα Λούτσου (ιδιοκτήτρια Polis Hammam) φωτ. Ντ.Χ.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα