Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήUncategorizedΗ υπουργός και τα στελέχη της Fraport Greece

Η υπουργός και τα στελέχη της Fraport Greece

Η συμβολή της προγραμματισμένης αναβάθμισης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, στη συνάντηση που είχαν η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά με υψηλόβαθμα στελέχη της Fraport Greece.

Συγκεκριμένα, ο διευθύνοντας σύμβουλος της Fraport Greece, Alexander Zinell και ο γενικός διευθυντή Εμπορικής & Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της εταιρείας, Γιώργος Βήλος ενημέρωσαν την υπουργό κα. Κουντουρά για το πλάνο αναβάθμισης των 14 αεροδρομίων και την αύξηση της επιβατικής κίνησης που σημειώθηκε κατά το α’ επτάμηνο τους έτους σε όλους τους προορισμούς.

Περισσότερες από 9.000 επιπλέον πτήσεις πραγματοποιήθηκαν σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα (Ιανουαρίου – Ιουλίου 2016) πέρυσι. Ενώ, 1 εκατομμύριο επιπλέον επιβάτες εξωτερικού διακινήθηκαν στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας σε σχέση το α’ επτάμηνο του 2016.

Εργασίες αναβάθμισης

Ο κος Zinell διαβεβαίωσε την υπουργό ότι οι εργασίες αναβάθμισης των 14 αεροδρομίων θα ολοκληρωθούν έγκαιρα, πριν την έναρξη της επόμενης τουριστικής περιόδου, και ότι δεν θα διαταραχθεί η ομαλή λειτουργία των αεροδρομίων και το προγραμματισμένο πτητικό έργο κατά τη διάρκεια των εργασιών αναβάθμισης.

Στόχος της Fraport Greece είναι η βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών και η περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη των προορισμών.

Η υπουργός τους ενημέρωσε εκτενώς για την υλοποιούμενη εθνική τουριστική πολιτική και τις συμφωνίες και στρατηγικές συνεργασίες με τους μεγαλύτερους tour operators και τις αεροπορικές εταιρείες, που οδήγησαν στη φετινή θεαματική αύξηση της τουριστικής κίνησης.

Ιδιαίτερα συζητήθηκαν οι αναπτυξιακές προοπτικές από την ενίσχυση της συνδεσιμότητας των 14 περιφερειακών αεροδρομίων με νέες αγορές του εξωτερικού, αφού καθώς αυξάνονται τα μεγέθη του ελληνικού τουρισμού, βασική επιδίωξη του υπουργείου Τουρισμού αποτελεί η διασφάλιση επαρκούς διαθεσιμότητας αλλά και η επίτευξη παράλληλα της ισόρροπης κατανομής του τουριστικού ρεύματος σε δημοφιλείς και νέους προορισμούς, ώστε αντίστοιχα και τα οφέλη της ανάπτυξης να διαχυθούν σε όλη την Ελλάδα και τις τοπικές κοινωνίες.

Να σημειωθεί ότι η Fraport έχει αναλάβει τη διαχείριση 14 αεροδρομίων από τον Απρίλιο του 2017.

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα