Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΗπειρωτική ΕλλάδαΚεντρική ΜακεδονίαΗ Πιερία και τα πλεονεκτήματά της!

Η Πιερία και τα πλεονεκτήματά της!

«Αυτό που ξεχωρίζω σ’ αυτόν τον τόπο, είναι οι άνθρωποι που κατοικούν και προσφέρουν» λέει με δόση περηφάνιας ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας, Ηλίας Χατζηχριστοδούλου.

Αποστολή + φωτ.: Ντέπυ Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com)

dscn9683-olympos

Ένας νομός – της Πιερίας-, στο νότιο τμήμα της Μακεδονίας, και μια από τις επτά περιφερειακές ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας.

Πρωτεύουσα της Πιερίας, η Κατερίνη, έδρα του δήμου Κατερίνης, εκεί όπου, μεταξύ άλλων, χτυπάει και η επιχειρηματικότητα του νομού.

Στο πλαίσιο δημοσιογραφικής αποστολής, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας, Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες εξωστρέφειας του Επιμελητηρίου σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Με 4 δυναμικές παρουσίες του σε εκθέσεις της Ελλάδας και του εξωτερικού (Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Ρουμανία, Σερβία), με έντυπο 24 σελίδων σε 7 γλώσσες, με παρουσία σε περιοδικό αεροπορικής εταιρίας και με τηλεοπτικό σποτ το οποίο θα είναι έτοιμο με τη νέα χρονιά, το Επιμελητήριο Πιερίας, σε συνεργασία με το δήμο Κατερίνης, και μέσω της εφαρμογής του προγράμματος LEADER 2007-2013, έχει ως στόχο την αύξηση του τουριστικού ρεύματος στο νομό 12 μήνες το χρόνο!

dscn9406-chamber-mayor Από αριστερά: Ηλίας Χατζηχριστοδούλου (πρόεδρος Επιμελητηρίου Πιερίας), Σάββας Χιονίδης (δήμαρχος Κατερίνης)

Τουρισμός 12 μήνες το χρόνο!   

«Την Πιερία, κατά κύριο λόγο, τη γνωρίζουν ως θάλασσα, με τις ακτές της να ξεπερνούν τα 80 χλμ., οι οποίες είναι προσβάσιμες» επισήμανε ο κ. Χατζηχριστοδούλου, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, που δόθηκε το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, στο Επιμελητήριο Πιερίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, Πιερία, είναι και ο φυσικός πλούτος του Ολύμπου, ο αρχαιολογικός χώρος του Δίον, το χιονοδρομικό κέντρο, οι παραδοσιακοί οικισμοί, η γαστρονομία του τόπου, η διαμονή για όλα τα βαλάντια, Πιερία είναι «οι άνθρωποι που κατοικούν σ’ αυτόν τον τόπο, που προσφέρουν σ’ αυτόν τον τόπο» όπως χαρακτηριστικά είπε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας.

dscn9422-ilias-chamber

Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα

Στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νομού Πιερίας, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και ο δήμαρχος Κατερίνης, Σάββας Χιονίδης, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου.

«Γιατί να διαλέξει κάποιος την Πιερία;» έκανε τη ρητορική ερώτηση ο δήμαρχος Κατερίνης, συνεχίζοντας «να σας πω γιατί’ απέχουμε κατά μέσο όρο 1 ώρα από το διεθνές αεροδρόμιο ‘Μακεδονία’ της Θεσσαλονίκης, φτάνει κανείς είτε από εθνικούς δρόμους είτε μέσω του τρένου και του προαστιακού» τονίζοντας ως κρίσιμο σημείο το κομμάτι της προσβασιμότητας.

Ο δήμαρχος Κατερίνης, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στην ποικιλία των ακτών που διαθέτει η Πιερία, στις ποικίλες ημερήσιες εκδρομές που μπορεί να κάνει ο επισκέπτης και στους όμορους νομούς, στις ποικίλες μορφές τουρισμού που διαθέτει η Πιερία – προσκυνηματικός τουρισμός, αναρριχητικός – ορειβατικός, φυσιολατρικός, αρχαιολογικός, γαστρονομικός, χειμερινός τουρισμός  κ.ά.

dscn9412Δεξιά ο δήμαρχος Κατερίνης, Σάββας Χιονίδης

Tips

Το Επιμελητήριο Πιερίας έχει καταγεγραμμένα 10.200 μέλη. Μερικές από τις αρμοδιότητες του, είναι η ενημέρωση στα μέλη του για αναπτυξιακά, επενδυτικά και χρηματοδοτικά προγράμματα, η μελέτη των τάσεων και εξελίξεων στην εθνική οικονομία, η συμμετοχή του σε εμπορικές αποστολές και εκθέσεις στο εξωτερικό για την ανάπτυξη των εμπορικών δεσμών με ξένες αγορές, η υλοποίηση σεμιναρίων, εκπαιδευτικών προγραμμάτων, η στήριξη της τοπικής αγοράς και η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, η πάταξη του παραεμπορίου κ.ά. (www.champier.gr, τηλ. 23510 23211).

dscn9418-ego-chamberΑριστερά η υπογράφουσα με τον πρόεδρο Επιμελητηρίου Πιερίας, κ. Χατζηχριστοδούλου.

-Η Πιερία είναι δεύτερη σε καταλύματα, μετά την Χαλκιδική. Στην Πιερία είναι καταγεγραμμένα 388 ξενοδοχεία όλων των κατηγοριών με 38.200 κλίνες, 991 ενοικιαζόμενα δωμάτια και 21 κάμπινγκ.

-Η Πιερία έχει τρεις δήμους, το δήμο Κατερίνης στο κέντρο του νομού,  το δήμο Δίου – Ολύμπου στο νότιο τμήμα, και το δήμο Πύδνας – Κολινδρού στη Βόρεια Πιερία.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα