Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΘεσσαλονίκηΕπιχειρηματικές συνέργειες στον τουρισμό!

Επιχειρηματικές συνέργειες στον τουρισμό!

Επαγγελματικές συναντήσεις μεταξύ ξενοδόχων, τουριστικών πρακτόρων και εμπλεκόμενων του τουρισμού της Ελλάδας με αντίστοιχους επαγγελματίες από το εξωτερικό, ενώνουν τις δυνάμεις τους στη Θεσσαλονίκη!

ΤΗΣ ΝΤΕΠΥΣ ΧΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ (hiotopoulou@gmail.com)

B2B blog

«Είναι η έκτη χρονιά που διοργανώνουμε αυτές τις Β2Β συναντήσεις μεταξύ Ελλήνων και ξένων επαγγελματιών του τουρισμού» εξηγεί στο debbiestravel.gr η Μαρία Αθανασοπούλου, υπεύθυνη της εταιρίας Respond On Demand που διοργανώνει τη συγκεκριμένη δράση.

Τουλάχιστον 30 εκπρόσωποι τουριστικών οργανισμών, γραφείων και ξενοδοχείων από το εξωτερικό θα βρεθούν στη Θεσσαλονίκη, στις 27 και 28 Μαρτίου, ώστε να πραγματοποιήσουν Business 2 Business (Β2Β) συναντήσεις με Έλληνες επαγγελματίες εμπλεκόμενους με τον τουρισμό.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι hosted buyers πληρώνουν τα αεροπορικά τους εισιτήρια καθώς και τα προσωπικά τους έξοδα, γεγονός που αναδεικνύει τη σοβαρότητα των επαγγελματικών συναντήσεων και του στόχου, για τον οποίο ταξιδεύουν, δηλαδή να κλείσουν δουλειές στην Ελλάδα!

«Παρά τη γενικότερη κατάσταση με τις τρομοκρατικές ενέργειες, την οικονομική ύφεση και γενικότερα, το κλίμα για την Ελλάδα είναι πολύ θετικό, και διαπιστώνουμε, ότι και φέτος, η Ελλάδα κινεί το ενδιαφέρον των ξένων hosted buyers» επισημαίνει στο debbiestravel.gr η κα. Αθανασοπούλου.

Σ’ ότι αφορά τη συμμετοχή των Ελλήνων επιχειρηματιών του τουρισμού, μέχρι στιγμής, έχουν δηλώσει συμμετοχή 25 εκθέτες, από Θεσσαλονίκη και άλλα μέρη της Ελλάδας, «ωστόσο, όπως γνωρίζετε, ο Έλληνας μέχρι και την τελευταία στιγμή θα κάνει αίτηση» εξηγεί η κα. Αθανασοπούλου, λέγοντας ότι οι συμμετοχές, έως τις ημέρες διεξαγωγής των Β2Β συναντήσεων, αναμένεται να είναι περισσότερες.

Maria Athanasopoulou

Συνδετικός κρίκος οι απευθείας πτήσεις

Οι hosted buyers που έρχονται στη Θεσσαλονίκη για τη συγκεκριμένη διοργάνωση, όπως παρατηρεί η κα. Αθανασοπούλου, έρχονται από πόλεις που υπάρχει απευθείας αεροπορική σύνδεση με το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.

«Στα προγράμματά τους έχουν όλη την Ελλάδα, ωστόσο, τους ενδιαφέρει να εντάξουν και τη Βόρεια Ελλάδα, να ‘ανοίξουν’ νέους προορισμούς, και σημαντικό ρόλο αποτελεί και η απευθείας σύνδεση της Θεσσαλονίκης με ευρωπαϊκές πόλεις» εξηγεί στο debbiestravel.gr η δημιουργός της Respond On Demand Μαρία Αθανασοπούλου.

B2B cocktail

Info

– Το B2B Travel Event Thessaloniki θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 27 και την Τρίτη 28 Μαρτίου, στο 5άστερο Grand Hotel Palace στη Θεσσαλονίκη.

-Ήδη έχουν επιβεβαιώσει την συμμετοχή τους τουριστικά γραφεία  από  Αλβανία, Βουλγαρία, ΠΓΔΜ, Γερμανία, Λίβανο, Ολλανδία, Ρουμανία, Σερβία, Ν. Αφρική, Τουρκία, Αγγλία και Αμερική, ενώ οι αιτήσεις συμμετοχής αυξάνονται διαρκώς, με τους διοργανωτές να επιλέγουν τους καλύτερους και πλέον αξιόπιστους αγοραστές.

-Στις 29 και 30 Μαρτίου οι φιλοξενούμενοι αγοραστές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και την πόλη της Βέροιας, σε ταξίδι εξοικείωσης που διοργανώνει η Respond On Demand σε συνεργασία με το δήμο Βέροιας. Οι επαγγελματίες του τουρισμού θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να επισκεφτούν σημαντικά αξιοθέατα της Βέροιας, όπως αρχαιολογικά μνημεία και χώρους, την ιστορία του τόπου, ενώ θα δοθεί και ιδιαίτερη προσοχή στην τοπική γαστρονομία.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα