Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΤαξιδιωτικά ΝέαΑεροπορικάTurkish Airlines: Αλλαγή θέσης διευθυντή στη Θεσσαλονίκη

Turkish Airlines: Αλλαγή θέσης διευθυντή στη Θεσσαλονίκη

Επτά και μισό χρόνο διετέλεσε διευθυντής στην αεροπορική εταιρία Turkish Airlines στη Θεσσαλονίκη. Τώρα, ήρθε η στιγμή, για μετάθεση.

ΝΤ. Χ. (hiotopoulou@gmail.com)

Ο Οτκού Γιαζάν διετέλεσε διευθυντής στην Turkish Airlines, από τον ερχομό του τουρκικού αερομεταφορέα στη Θεσσαλονίκη, το Μάιο του 2011.

Συγκεκριμένα, η Turkish Airlines ξεκίνησε τα δρομολόγια μεταξύ Κωνσταντινούπολης – Θεσσαλονίκης, στις 27 Μαΐου 2011, αρχικά με τέσσερις πτήσεις την εβδομάδα. Επρόκειτο, για μια ενέργεια η οποία είχε ενταχθεί στο πλάνο επέκτασης του δικτύου της Turkish Airlines, αποτελώντας στρατηγική κίνηση για την αγορά της Ελλάδας.

Στη συνέχεια, οι πτήσεις έγιναν καθημερινές (7 εβδομαδιαίως) και σταδιακά, αυξήθηκε η συχνότητά τους, από 7 σε 14 την εβδομάδα, με δυο πτήσεις ημερησίως (μια πρωινή και μια βραδινή).

Σήμερα, η Turkish Airlines, λόγω του χειμερινού πτητικού της προγράμματος, μειώνει τις πτήσεις σε 10 εβδομαδιαίως. Κάθε Δευτέρα, Παρασκευή, Σάββατο πραγματοποιούνται δυο πτήσεις ημερησίως και τις υπόλοιπες μέρες, από μια.

Ετοιμάζει βαλίτσες!

Σ’ ότι αφορά τον κ. Γιαζάν, όπως μαθαίνουμε, παραμένει άλλες 2 εβδομάδες στη Θεσσαλονίκη, και στη συνέχεια ετοιμάζει βαλίτσες για… Τουρκμενιστάν.

Χώρα της Κεντρικής Ασίας, το Τουρκμενιστάν, έχει πρωτεύουσα την Ασγκαμπάτ, όπου σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει «πόλη της αγάπης» ή «η πόλη όπου οικοδομήθηκε η αγάπη».

Το Τουρκμενιστάν, στα νοτιοανατολικά συνορεύει με το Αφγανιστάν, με το Ιράν στα  νοτιοδυτικά, στα βορειοανατολικά με το Ουζμπεκιστάν, με το Καζακστάν στα βορειοδυτικά και με την Κασπία Θάλασσα στα δυτικά.

Τιμητική πλακέτα

Στο πλαίσιο της 95ης Επετείου για τη Διακήρυξη της Δημοκρατίας της Τουρκίας, που διεξήχθη χθες βράδυ (Δευτέρα 29 Οκτωβρίου) στη Θεσσαλονίκη, ο γενικός πρόξενος της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη Orhan Yalman Okan απένειμε αναμνηστική πλακέτα στον διευθυντή της Turkish Airlines, Οτκού Γιαζάν, ο οποίος διετέλεσε το συγκεκριμένο πόστο στη Θεσσαλονίκη τα τελευταία 7,5 χρόνια.

Ο Οτκού Γιαζάν (δεξιά) με τον γενικό πρόξενο της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη Orhan Yalman Okan και την αναμνηστική πλακέτα

Ο κ. Γιαζάν παρέλαβε συγκινημένος την πλακέτα, και ευχαρίστησε τον κόσμο και την εταιρία για τη συμβολή του στην επιτυχία της πτήσης.

Ο γενικός πρόξενος της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη Orhan Yalman Okan απονέμει αναμνηστική πλακέτα στον διευθυντή της Turkish Airlines, Οτκού Γιαζάν (φωτ. ΝΤ.Χ.)

*

Να σημειώσουμε, ότι η Turkish Airlines, ιδρύθηκε το 1933, με στόλο που αρχικά αποτελούσαν 5 αεροσκάφη. Μέλος της παγκόσμιας αεροπορικής συμμαχίας Star Alliance, η Turkish Airlines, είναι σήμερα μία εταιρία τεσσάρων αστέρων, με στόλο που αποτελείται από 325 αεροσκάφη (επιβατηγά και φορτηγά), τα οποία πετάνε σε 304 προορισμούς σε όλο τον κόσμο.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα