Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΘεσσαλονίκηΜαθαίνοντας ιταλικά στο δήμο Θεσσαλονίκης

Μαθαίνοντας ιταλικά στο δήμο Θεσσαλονίκης

Δωρεάν πρόγραμμα εκμάθησης της Ιταλικής Γλώσσας για αρχάριους, για όσους ασχολούνται με τον τουρισμό αλλά και για το εργασιακό περιβάλλον προσφέρει ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, η Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Αθλητισμού του δήμου Θεσσαλονίκης, δια του Τμήματος Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης και με την ευγενική δωρεά-χορηγία του Καθηγητή της Ιταλικής Γλώσσας, Μάρκου Νικόλαου, προσφέρει δωρεάν πρόγραμμα εκμάθησης της Ιταλικής Γλώσσας.

Τα μαθήματα αφορούν α) αρχάριους (επίπεδο Α1), β) Ιταλικά για τον Τουρισμό (αρχαρίων) και γ) Ιταλικά στο εργασιακό περιβάλλον (αρχαρίων).

Τα μαθήματα 

Τα μαθήματα διδασκαλίας θα διεξάγονται:

α) για το πρόγραμμα για αρχάριους δύο (2) φορές την εβδομάδα, κάθε Τρίτη και Παρασκευή από 10:00 έως 12:00,

β) για το πρόγραμμα Ιταλικών για τον Τουρισμό δύο (2) φορές την εβδομάδα, κάθε Δευτέρα και Τετάρτη από 12:00 έως 14:00

γ) για το πρόγραμμα Ιταλικά στο εργασιακό περιβάλλον κάθε Τρίτη από 14:30 έως 17:15.

Τα προγράμματα είναι διάρκειας 50 ωρών και η δυνατότητα συμμετοχής είναι 25 ατόμων, ανά τμήμα.

*

Τα προγράμματα θα ξεκινήσουν στις 10 Σεπτεμβρίου 2018 και τα μαθήματα θα διεξάγονται στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Θεσσαλονίκης, Εγνατίας 132.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους όσους είτε είναι δημότες είτε κάτοικοι του Δήμου Θεσσαλονίκης οι οποίοι εφόσον επιλεγούν, θα πρέπει να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά που να αποδεικνύουν ότι είναι Δημότες Θεσσαλονίκης (πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης) ή κάτοικοι Δήμου Θεσσαλονίκης (φωτοτυπία λογαριασμού κοινής ωφέλειας ή οτιδήποτε αποδεικνύει τον τόπο κατοικίας).

-Ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να δηλώσει συμμετοχή μόνο σε ένα τμήμα. Μοναδικό κριτήριο επιλογής των συμμετεχόντων αποτελεί η σειρά προτεραιότητας των εισερχομένων αιτήσεων.

-Κάθε ενδιαφερόμενος, πριν δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα πρέπει να λάβει υπόψη του ότι η δήλωση συμμετοχής πρέπει να υποβληθεί, αφού σταθμιστούν πρώτα οι πιθανές οικογενειακές, προσωπικές και επαγγελματικές δεσμεύσεις και υποχρεώσεις, λόγω του ότι η παρακολούθηση είναι υποχρεωτική και έχει δικαίωμα να απουσιάσει το μέγιστο σε δύο μαθήματα.

-Σε κάθε σπουδαστή που θα ολοκληρώσει το πρόγραμμα, θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

-Η αίτηση θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης στις 03/09/2018 και ώρα 09:00 π.μ., έως τη συμπλήρωση των τμημάτων, ακολουθώντας τη διαδρομή https:Thessaloniki.gr/θέλω-από -το δήμο/θέλω-να-εξυπηρετηθώ/σπουδάζω/Κέντρο Διά Βίου Μάθησης.

-Για πληροφορίες σχετικά με τα Ιταλικά μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλ. 2313 318666 και 2313 318661.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα