Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΘεσσαλονίκηΑνοίγει τις πύλες της η 82η ΔΕΘ

Ανοίγει τις πύλες της η 82η ΔΕΘ

Ξεκινά, σήμερα, Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου, η 82η ΔΕΘ, η μεγαλύτερη της τελευταίας δεκαετίας.

Με 1.500 εκθέτες, 18 διεθνείς συμμετοχές, τιμώμενη χώρα την Κίνα και με ένα ευρύ πρόγραμμα εκδηλώσεων στα πεδία του επιχειρείν, της οικονομίας, του πολιτισμού και της αναψυχής, η 82η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) ανοίγει σήμερα τις πύλες της και υποδέχεται τον κόσμο.

Απόψε, το βράδυ, στις 8, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της 82ης ΔΕΘ, στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης», παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Κίνα – τιμώμενη χώρα

Τιμώμενη χώρα φέτος στην 82η ΔΕΘ είναι η Κίνα. Η κινεζική συμμετοχή των 167 επιχειρήσεων έχει αναπτυχθεί στο περίπτερο 13.

Μεταξύ αυτών επτά έχουν παγκόσμια δραστηριότητα: η China Cosco Shipping Corporation, η China Development Bank, η Shehua Group Corporation Limited, η Huawei Technologies Co. Ltd, η Zhongxing Telecommunication Equipment Corporation, η State Grid Corporation of China και η Air China.

Σήμερα, στις 10.00 π.μ., θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης το 1ο φόρουμ με την αφορμή της κινεζικής παρουσίας, το Greek-Chinese Cooperation Forum, με θέμα: «Investment Οpportunities in Southeastern Europe: Trends and Challenges in the Energy Sector».

Θεματικές ενότητες

Πλούσιες είναι και οι επιμέρους θεματικές ενότητες της 82ης ΔΕΘ: από την εκπαίδευση, την αυτοκίνηση, την ενέργεια μέχρι την ομορφιά, τη γαστρονομία, την καινοτομία και το e-gaming.

Η 82η ΔΕΘ φιλοξενεί επίσης το Φεστιβάλ Τέχνης, Επιστήμης, Τεχνολογίας του Ευρωπαϊκού προγράμματος Artecitya στον όροφο του Περιπτέρου 2.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και το Μουσείο Φραπέ, στο Περίπτερο 11, αφιερωμένο στην ιστορία του καφέ, στους μύθους και τις αλήθειες που τον συνοδεύουν, αλλά και στην παραγωγική διαδικασία. Στην ταράτσα του ίδιου χώρου θα λειτουργεί το Nescafé Frappé beach bar.

Αναπαράσταση της πυρκαγιάς του 1917

Στην 82η ΔΕΘ οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στον χρόνο και στην πυρκαγιά του 1917.

Μια μακέτα 30 μέτρων που θα αναπαριστά το παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης πριν από την πυρκαγιά του 1917 θα εκτεθεί στην Πύλη της ΧΑΝΘ.

Επίσης ένα 60λεπτο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Θεσσαλονίκη 1917-Η Φωτιά που Γέννησε μια Πόλη», σε σκηνοθεσία του Γρηγόρη Βαρδαρινού, θα προβάλλεται στην αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης».

*

-Οι «Μυστικοί Κόσμοι του Ευγένιου Τριβιζά» θα ανοίξουν για μία τελευταία φορά τις πύλες τους για το κοινό της 82ης ΔΕΘ.

-Οι καθημερινές συναυλίες της ΔΕΘ ξεκινούν την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου, με τον Γιώργο Μαζωνάκη να εγκαινιάζει τα Music Events στο Τόξο της ΧΑΝΘ.

Info

-Η 82η ΔΕΘ θα διαρκέσει από τις 9 έως τις 17 Σεπτεμβρίου, και ως Τιμώμενη Χώρα έχει την Κίνα.

-Το εισιτήριο εισόδου στην έκθεση είναι 5 ευρώ, για πολύτεκνους και ΑΜΕΑ 3 ευρώ (δωρεάν τα παιδιά από 3 ετών και κάτω), το οικογενειακό εισιτήριο για τετραμελή οικογένεια 15 ευρώ, ενώ τα ΑΜΕΑ με κινητικά προβλήματα δεν πληρώνουν.

-Το ωράριο λειτουργίας της 82ης ΔΕΘ είναι: Σάββατο και Κυριακή από τις 10:00 έως τις 22:00 και τις καθημερινές από τις 16:00 έως τις 22:00.

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα