Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΘεσσαλονίκηΑκύρωση κρουαζιερόπλοιου στη Θεσσαλονίκη

Ακύρωση κρουαζιερόπλοιου στη Θεσσαλονίκη

Η έναρξη της φετινής σεζόν για την κρουαζιέρα στη Θεσσαλονίκη μπορεί να έγινε τη Μεγάλη Τετάρτη 27 Απριλίου, ωστόσο οι προσδοκίες για την έλευση κρουαζιερόπλοιων, δεν είναι και οι καλύτερες…

Της Ντέπυς Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com)

Το τέταρτο κρουαζιερόπλοιο για φέτος αναμενόταν να κάνει την εμφάνισή του στη Θεσσαλονίκη, μεθαύριο Τετάρτη 18 Μαΐου. Ωστόσο, οι επιβάτες της «κρουαζιέρας έκπληξης», επέλεξαν άλλο λιμάνι!

Σ’ αυτού του τύπου την «κρουαζιέρα έκπληξη» οι επιβάτες είναι εκείνοι, όπου κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους, επιλέγουν ποιο θα είναι το επόμενο λιμάνι που θα προσεγγίσουν.

«Έχουν 2-3 επιλογές και αποφασίζουν, και όπως φαίνεται αυτή τη φορά επέλεξαν άλλο λιμάνι» επισημαίνουν στο debbiestravel.wordpress.com κύκλοι της αγοράς.

Έτσι, το κρουαζιερόπλοιο «Europa 2» της γερμανικής εταιρίας Hapag Lloyd, χωρητικότητας 600 περίπου επιβατών, βάζει ρότα για άλλο λιμάνι.

Σκούρα τα πράγματα…

Η εικόνα που έχουν οι εμπλεκόμενοι της κρουαζιέρας δεν είναι και τόσο ευχάριστη. Ήδη, από τη μεγάλη έκθεση που γίνεται κάθε χρόνο στο Μαϊάμι, οι εκτιμήσεις τους ήταν συγκρατημένες, και η ανησυχία τους έκδηλη στα πρόσωπά τους.

Η άσχημη εικόνα της Τουρκίας, επισημαίνουν, ότι μπορεί φέτος να απορροφάει κρουαζιερόπλοια, κυρίως νότια της Ελλάδας, ωστόσο σε βάθος χρόνου θα κάνει κακό.

«Η Τουρκία, πρέπει να επανέλθει, διότι είναι αλληλένδετη ως προορισμός κρουαζιέρας με την Ελλάδα’ και μόνο έτσι θα μπορέσει να σταθεροποιηθεί η κρουαζιέρα στην Ελλάδα» τονίζουν στο debbiestravel.wordpress.com παράγοντες της ναυτιλιακής αγοράς.

Και τα καλά νέα!

Στα καλά νέα της κρουαζιέρας της Θεσσαλονίκης, είναι ότι φέτος, υπάρχουν 4 προγραμματισμένες προσεγγίσεις του κρουαζιερόπλοιου «Rapsody of the Seas» της Royal Carribean.

Πρόκειται για ένα πλοίο 1.500 περίπου επιβατών, το οποίο θα προσεγγίσει το λιμάνι στις 18 Ιουνίου και στη συνέχεια Μάιο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.

rhapsody_exteriorland

Σ’ ότι αφορά την εικόνα της κρουαζιέρας στη Θεσσαλονίκη, πέρυσι ήρθαν στην πόλη 34 κρουαζιερόπλοια μεταφέροντας συνολικά 26.356 επιβάτες. Για φέτος, υπολογίζονται περί τα 30, σύμφωνα όμως με τον αρχικό προγραμματισμό, δεν υπάρχουν τελικές επιβεβαιώσεις από όλα τα πλοία.

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα