Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΤαξιδιωτικά ΝέαΗλεκτρονικές εφαρμογές και προσφορές από ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Ηλεκτρονικές εφαρμογές και προσφορές από ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Μπορεί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ να αλλάζει σελίδα*, ωστόσο, οι υπηρεσίες της προς τους επιβάτες αναβαθμίζονται.

ΤΗΣ ΝΤΕΠΥΣ ΧΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ (hiotopoulou@gmail.com)

Ταξιδεύετε με τρένο; Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ με νέες σύγχρονες ηλεκτρονικές  εφαρμογές, προνόμια και εκπτωτικές προσφορές, δίνει πλέον τη δυνατότητα εύκολης και γρήγορης κράτησης θέσης και έκδοσης εισιτηρίου ακόμη και μέσω κινητού τηλεφώνου.

Οι επιβάτες έχουν στη διάθεσή τους μια νέα υπηρεσία’ κατεβάζοντας τη νέα εφαρμογή της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο κινητό τηλέφωνο με λογισμικό  Android μπορούν να εκδίδουν το εισιτήριό τους μόνο με τη χρήση του κινητού, γρήγορα όπου και αν βρίσκονται οποιαδήποτε στιγμή.

Επίσης μέσω της νέας εφαρμογής θα μπορούν να αποθηκεύουν τα εισιτήριά τους σε εφαρμογές πορτοφολιού, σε μορφή passbook, έχοντάς τα διαθέσιμα ακόμη και όταν βρίσκονται εκτός σύνδεσης  (offline).

Και επίσης, στα τέλη Σεπτεμβρίου, θα είναι διαθέσιμη η εφαρμογή έκδοσης εισιτηρίων για τους επιβάτες που χρησιμοποιούν συσκευές οι οποίες λειτουργούν με λογισμικό IOS (συσκευές apple).

Τα ηλεκτρονικά εισιτήρια θα εκδίδονται από τις εφαρμογές και την ιστοσελίδα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ μέχρι την αναχώρηση της αμαξοστοιχίας.

Ταξίδι με το τρένο (φωτ. Ντέπυ Χιωτοπούλου)

Εισιτήρια πολλαπλών διαδρομών

 

Με την έκδοση εισιτηρίων πολλαπλών διαδρομών παρέχεται στον κάτοχο έκπτωση για συχνά ταξίδια στην ίδια διαδρομή και ισχύουν για 6, 15 και 30 ημέρες ή και για 3,6 και 12 μήνες ανάλογα με τη διαδρομή.

Επίσης οι επιβάτες μπορούν να εκδώσουν κάρτες και για συγκεκριμένο αριθμό ταξιδιών ανάλογα με τη διαδρομή (2,3,4,5,6 ταξιδιών, μετ΄ επιστροφής).

Εκπτώσεις

Για τις διαδρομές στην Ελλάδα, στις αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ παρέχονται οι παρακάτω εκπτώσεις (με εξαίρεση ορισμένες διαδρομές):

-Έκπτωση 50% σε παιδιά 4-12 ετών, μαθητές, πολύτεκνους, ΑΜΕΑ και ανάπηρους σε ποσοστό άνω του 67%, στους φοιτητές ΑΕΙ, οι οποίοι ταξιδεύουν από τον τόπο κατοικίας τους (νοείται ο νομός στον οποίο ανήκει ο τόπος κατοικίας) στην έδρα της σχολής τους ή του τμήματος φοίτησης και αντίστροφα.

-Έκπτωση 25% σε Φοιτητές – Σπουδαστές Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, στους νέους κάτω των 24, σε άτομα άνω των 65 ετών, στο στρατιωτικό προσωπικό του ΥΠΕΘΑ, όπως και στους οπλίτες θητείας, σε ομάδες άνω των 6 ατόμων (έως 49 ατόμων).

-Ειδική έκπτωση σε ομάδες Άνω των 50 ατόμων.

Να σημειωθεί, ότι όλες οι παραπάνω εκπτώσεις εφαρμόζονται διαδοχικά μέχρι συνολικού ποσού έκπτωσης ύψους 40% στην πλήρη τιμή του εισιτηρίου.

Υπηρεσίες στο σταθμό

Ο ανακαινισμένος Σταθμός των Αθηνών (Λαρίσης) με τις νέες εγκαταστάσεις αναβαθμίζει τις μετακινήσεις των ταξιδιωτών, διαθέτοντας πλέον πέντε νέες γραμμές, τρεις νέες, σύγχρονες, στεγασμένες αποβάθρες επιβατών, νέα υπόγεια διάβαση που συνδέει τις αποβάθρες με σύγχρονους ανελκυστήρες και κυλιόμενες σκάλες και στεγασμένες προσβάσεις προς τους χώρους του παλιού σταθμού. Οι νέες εγκαταστάσεις υποστηρίζονται από σύγχρονα ηλεκτρομηχανολογικά συστήματα, ενώ ο Σταθμός διαθέτει και όλους τους αναγκαίους βοηθητικούς χώρους για τη λειτουργία του.

Με τα νέα ηλεκτροκίνητα δρομολόγια του Προαστιακού Σιδηρόδρομου που ξεκινούν από την Αθήνα με προορισμό το Κιάτο, τη Χαλκίδα και το αεροδρόμιο οι επιβάτες μπορούν να ταξιδέψουν απευθείας και χωρίς μετεπιβίβαση.

Συστήματα πληροφόρησης επιβατικού κοινού (PIS)

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ μέσω των Συστημάτων Πληροφόρησης Επιβατικού Κοινού (PIS) που έχουν εγκατασταθεί στις εισόδους, τους χώρους αναμονής και τις αποβάθρες των Σιδηροδρομικών Σταθμών Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Λάρισας, αλλά και στους κύριους σταθμούς των Προαστιακών γραμμών της Αθήνας, δίνει τη δυνατότητα στους επιβάτες και επισκέπτες να πληροφορηθούν για τις ώρες άφιξης, αναχώρησης και διέλευσης των αμαξοστοιχιών σε πραγματικό χρόνο.

Επίσης, παρέχεται η δυνατότητα χρήσης θυρίδων φύλαξης χειραποσκευών με χρονοχρέωση σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους στους Σιδηροδρομικούς Σταθμούς: Αθήνας (ωράριο λειτουργίας 06:00 – 00:00), Θεσσαλονίκης (ωράριο λειτουργίας 04:30 – 23.00), Λάρισας (όλο το 24ωρο), Πάτρας (ωράριο λειτουργίας 05:30 – 22:30).

Tips

-Ο έλεγχος των εισιτηρίων στον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα θα γίνεται με νέες συσκευές που θα έχει στη διάθεσή του το προσωπικό της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ηλεκτρονικά πάνω στην αμαξοστοιχία και θα παρέχεται η δυνατότητα έκδοσης εισιτηρίου από κλειστούς σταθμούς και πάνω στο τραίνο, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών.

-Στα μέσα του Νοεμβρίου 2017, θα ολοκληρωθεί η ηλεκτροκίνηση της σιδηροδρομικής γραμμής Αθήνα – Λιανοκλάδι και αντίστροφα, με αποτέλεσμα το συνολικό ταξίδι στο δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη και αντίστροφα, να μειωθεί κατά μία ώρα. Επίσημα, η διαδρομή σήμερα γίνεται σε 5 ώρες και 45 λεπτά. Με την ολοκλήρωση της ηλεκτροκίνησης στο κομμάτι Αθήνα – Λιανοκλάδι το ταξίδι θα γίνεται σε 4,5 ώρες.

-Και θα απομείνει το κομμάτι Λιανοκλάδι – Δομοκός 80 χλμ., ώστε το ταξίδι με το τρένο στο Θεσσαλονίκη – Αθήνα να γίνεται σε 3,5 ώρες! Ωστόσο, όπως λένε υπεύθυνοι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αυτό είναι και το δυσκολότερο κομμάτι, διότι διασχίζει τον Μπράλο.

* Η σύμβαση πώλησης του 100% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην Ferrovie Dello Stato Italiane S.p.A., έναντι συνολικού τιμήματος 45 εκατ. ευρώ, που υπεγράφη στις 18/1/2017, από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ, Αντώνη Λεούση και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ferrovie dello Stato Italiane Group, Renato Mazzoncini, ολοκληρώνεται την επόμενη εβδομάδα.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα