Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΧαλκιδικήΗ Χαλκιδική πρώτη γιατί της…αξίζει!!

Η Χαλκιδική πρώτη γιατί της…αξίζει!!

Με 52 Γαλάζιες Σημαίες βραβεύτηκαν οι παραλίες της Χαλκιδικής, τοποθετώντας την πρώτη σ’ όλη την Ελλάδα!

Αποστολή – φωτ.: Ντέπυ Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com)

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα στο ξενοδοχειακό συγκρότημα Porto Carras στη Σιθωνία Χαλκιδικής, η ανακοίνωση των «Γαλάζιων Σημαιών» για τις 50 χώρες που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα.

IMG_20160525_151114 porto carras

Και αν σκεφτούμε, ότι κάθε χρόνο η ανακοίνωση γίνεται με ένα δελτίο τύπου από την έδρα του Ιδρύματος για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (FEE) στη Δανία, τότε, ναι, το γεγονός δίνει πολλούς πόντους στη χώρα μας και γενικότερα στη Χαλκιδική.

Πρώτος στην Ελλάδα αναδείχθηκε φέτος, με 52 σημαίες, ο νομός Χαλκιδικής, και στην 4η κατά σειρά κατάταξη σε επίπεδο δήμων, είναι οι δήμοι Αριστοτέλη, Σιθωνίας και Νέας Προποντίδας με 14 Γαλάζιες Σημαίες (1ος δήμου Ρόδου με 28 Γαλάζιες Σημαίες, 2ος Αγίου Νικολάου με 26, 3ος Ζακύνθου με 15).

«Είμαστε στην πρωτιά» είπε με δόση περηφάνιας ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής και πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής Γρηγόρης Τάσιος, συμπληρώνοντας ότι η Γαλάζια Σημαία σε συνδυασμό με το Green Key (σ.σ. 7 επιχειρήσεις του νομού το διαθέτουν και προχωρούν άλλες 3), δίνει ώθηση στο τουριστικό προϊόν του τόπου.

IMG_20160525_123719 Grigoris

Παράλληλα, ο κ. Τάσιος, ζήτησε από τον παρευρισκόμενο γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Δημήτρη Τρυφωνόπουλο, να μπει ο ‘πράσινος τουρισμός’ στη στρατηγική του υπουργείου.

Διότι, όπως επισήμανε στον χαιρετισμό του και ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) Νίκος Πέτρου, από μια αγορά όπως η Σκανδιναβία που μετράει περί το 1.200.000 τουρίστες στην Ελλάδα, οι επιχειρήσεις που χαρακτηρίζονται από περιβαλλοντική συνείδηση έχουν αύξηση 15% σε πληρότητα, σε αντίθεση με εκείνες που δεν έχουν περιβαλλοντικό χαρακτήρα.

IMG_20160525_140955  omadiki

3η η Ελλάδα παγκοσμίως

Στην τρίτη θέση κατατάσσεται η Ελλάδα παγκοσμίως στο πρόγραμμα Γαλάζια Σημαία με 430 ελληνικές ακτές και 9 μαρίνες.

«Δυστυχώς, είμαστε τρίτοι, θα ήμασταν ψηλότερα, εάν δεν είχαν αφαιρεθεί, ήδη από πέρυσι, 40 Γαλάζιες Σημαίες, και αυτό γιατί δεν συμμορφώνονται κάποιες δημοτικές αρχές» αναφέρει στο debbiestravel.wordpress.com ο ταμίας του δς της ΕΠΠΦ, Σπύρος Μησιακούλης.

«Είναι πολύ σημαντικό γεγονός για τη χώρα σας αλλά και για την Χαλκιδική, η ανακοίνωση βραβεύσεων του Προγράμματος Γαλάζια Σημαία, και πραγματικά το αξίζουν» επισήμαναν από την πλευρά τους στο debbiestravel.wordpress.com η αντιπρόεδρος του FEE, Lesley Jones, και η συνεργάτης της Sophie Bachet Granados.

IMG_20160525_142909 Leslie Sophie Lesley Jones (αριστερά) αντιπρόεδρος FEE, Sophie Bachet Granados

Σ’ ότι αφορά τις πρώτες θέσεις, νούμερο ένα είναι η Ισπανία και δεύτερη έρχεται η Τουρκία. Συνολικά το Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (FEE) βράβευσε με Γαλάζια Σημαία 3.462 ακτές και 660 μαρίνες και 21 τουριστικά σκάφη σε όλο τον κόσμο (σ.σ. η βράβευση σκαφών πραγματοποιείται για πρώτη φορά από το Ίδρυμα ενώ φέτος, επίσης για πρώτη φορά, βραβεύτηκαν παραλίες και στην Ασία).

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα