Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝησιωτική ΕλλάδαΣποράδεςΗ Σκιάθος και οι Βρετανοί!

Η Σκιάθος και οι Βρετανοί!

Στο κοσμοπολίτικο νησί των Σποράδων, τη Σκιάθο, εκεί όπου η πρώτη τους αγορά είναι η βρετανική, προς το παρόν, δεν υπάρχει ανησυχία, με αφορμή την απόφαση των Βρετανών για Brexit. Ωστόσο, η ανησυχία είναι έκδηλη…

Της Ντέπυς Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com)

«Οι Βρετανοί κλείνουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές, πολλούς μήνες πριν, και μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν ακυρώσεις» επισημαίνει στο debbiestravel.wordpress.com ο πρόεδρος Τουριστικής Προβολής Σκιάθου Παναγιώτης Διολέττας.

Σύμφωνα με τις δικές του εκτιμήσεις, η πρόσφατη απόφαση των Βρετανών για έξοδό τους από την Ε.Ε., θα επηρεάσει τον ελληνικό τουρισμό, «είναι όμως ακόμη πολύ φρέσκο’ στην πορεία θα δούμε πως θα εξελιχτεί η κατάσταση» αναφέρει.

Να σημειώσουμε, ότι στη Σκιάθο, το 50% των τουριστών προέρχεται από τη Μεγ. Βρετανία, το 25% από Σκανδιναβία και το υπόλοιπο 25% από άλλες αγορές.

Σ’ ότι αφορά τον Ιούνιο, όπως λέει ο κ. Διολέττας, «ήταν αρκετά ήσυχος’ κόσμος υπήρχε στο νησί, ωστόσο η κατανάλωση ήταν σχετικά περιορισμένη».

DSCN9646 Diolettas

«Ήλιος + Θάλασσα»

Στη σημερινή του ανακοίνωση ο ΣΕΤΕ, επισημαίνει ότι λόγω του κλίματος που διαμορφώνεται στη Μεγ. Βρετανία από το Brexit και της νέας ισοτιμίας, οι μεταβολές τόσο στην ταξιδιωτική όσο και στην καταναλωτική συμπεριφορά των Βρετανών τουριστών, θα είναι άμεσες, και ενδέχεται να επηρεαστούν αρνητικά οι αφίξεις και τα έσοδα, πρωτίστως στο προϊόν «Ήλιος & Θάλασσα».

Ωστόσο, εάν συμβεί αυτό, τότε ενδέχεται να επηρεαστούν αρνητικά και οι κρατήσεις τελευταίας στιγμής και για άλλες μορφές ταξιδιών αναψυχής, όπως ο τουρισμός πόλεων και ο πολιτιστικός τουρισμός, αλλά και η αγορά συνεδρίων, εταιρικών συναντήσεων και ταξιδιών κινήτρων.

Να σημειώσουμε ότι η αγορά της Μεγ. Βρετανίας είναι ιδιαίτερα σημαντική για την Ελλάδα και περίπου 2,5 εκατ. Βρετανοί επιλέγουν τους ελληνικούς προορισμούς για τις διακοπές τους.

Όχι μόνο «Ήλιος + Θάλασσα»

Κατά την πρόσφατη επίσκεψή σας στη Σκιάθο, ο πρόεδρος της Τουριστικής προβολής του νησιού, Παναγιώτης Διολέττας, αναφέρθηκε και στις πολλαπλές δυνατότητες που προσφέρει στους τουρίστες η Σκιάθος.

«Το νησί, εκτός από το δίπτυχο ‘ήλιος + θάλασσα’, είναι καταπράσινο, έχει νυχτερινή ζωή, προσφέρεται και για οικογενειακές διακοπές (οι παραλίες είναι βατές, αμμουδερές και ρηχές), προτείνεται για εναλλακτικές μορφές τουρισμού (περιπατητικός – υπάρχουν 25 μονοπάτια χαρτογραφημένα-, καταδυτικός, ιππασία, ποδήλατο βουνού, ιστιοπλοΐα κ.ά.), υπάρχουν μοναστήρια και βεβαίως, είναι και το «Μamma Mia» το οποίο πουλάει ακόμη και σήμερα» εξήγησε ο κ. Διολέττας.

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα