Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΘεσσαλονίκηΟι τουριστικοί πράκτορες κόβουν τη βασιλόπιτα

Οι τουριστικοί πράκτορες κόβουν τη βασιλόπιτα

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, οι τουριστικοί πράκτορες της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής δίνουν ραντεβού απόψε για την κοπή της βασιλόπιτας.

Της Ντέπυς Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com)

Απόψε, από τις 8.30 μ.μ. και μετά, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΤΓΜ-Θ) θα υποδεχτούν τα μέλη τους, συνεργάτες, χορηγούς και φίλους, για την καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας.

Το ραντεβού είναι στο καφέ μπαρ «Baracca» στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, επί της Αγίας Σοφίας 34, η δε πρόσκληση κοστίζει 10 ευρώ, συμπεριλαμβάνοντας ποτό και finger food.

Πώς πήγε όμως η χρονιά που μας πέρασε και τι αναμένουν οι τουριστικοί πράκτορες για το 2016;

Ρωτήσαμε την Α’ αντιπρόεδρο της ΕΤΓΜ-Θ, Πόπη Ξυνοπούλου, και μας απαντά:

«Η χρονιά που μας πέρασε, ενώ ξεκίνησε πολύ δυναμικά, με ένα πολύ καλό Πάσχα, το καλοκαίρι με την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος και την επιβολή των capital controls είχαμε σημαντική μείωση» αναφέρει στο debbiestravel.wordpress.com η κα. Ξυνοπούλου.

Σύμφωνα με την ίδια, μέχρι και τα τέλη Ιουλίου, υπήρξε κύμα ακυρώσεων, σημειώνοντας μείωση της τάξεως του 20%, «ουσιαστικά χάσαμε την περίοδο των προκρατήσεων» λέει και συμπληρώνει «μετά τις 10 Αυγούστου καταφέραμε και σώσαμε το χαμένο έδαφος».

Τα γεγονότα στο Παρίσι

Με μείωση κατά 20% κινήθηκε και η περίοδος των εορτών (Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, Θεοφάνια) και αυτό, όπως αναφέρει η Πόπη Ξυνοπούλου, οφείλεται στα αιματηρά επεισόδια που σημειώθηκαν το Νοέμβριο στο Παρίσι  και κατ’ επέκταση στο φόβο που προκλήθηκε στους υποψήφιους πελάτες τους για ταξίδια στο εξωτερικό.

«Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, να ακυρωθούν τα προγράμματα στη γαλλική πρωτεύουσα – μία πτήση πραγματοποιήθηκε-, ενώ ικανοποιητικά κινήθηκε η Κεντρική Ευρώπη – Βιέννη – Βουδαπέστη – Πράγα- και η Ελβετία, και από τα οδικά το Μπάνσκο» αναφέρει η Α’ αντιπρόεδρος της ΕΤΓΜ-Θ.

Οι δε τιμές για Μπάνσκο ξεκινούν από τα 60 ευρώ το διήμερο (μία διανυχτέρευση) με μεταφορές και πρωινό.

DSC_0072

Πάσχα στην Ελλάδα

«Τώρα είναι η περίοδος της προετοιμασίας μας» λέει η κα. Ξυνοπούλου ενώ σ’ ότι αφορά τις προβλέψεις για την περίοδο του Πάσχα, «πιστεύω ότι θα έχουμε ένα καλό Πάσχα, για το λόγο ότι πέφτει την Πρωτομαγιά» συμπληρώνει.

Σύμφωνα με την ίδια, για εκείνη την περίοδο, θα κινηθεί η Ελλάδα, Ρόδος, Κέρκυρα, Σαντορίνη κ.ά.

Όσο για τις τιμές, «έχουμε 299 ευρώ το πακέτο για Ρόδο, 5 μέρες, με αεροπορικά εισιτήρια, ημιδιατροφή και διαμονή στο 5άστερο ‘Rodos Palace’» λέει η κα Ξυνοπούλου. Να συμπληρώσουμε, ότι στην παραπάνω τιμή προστίθενται και οι φόροι αεροδρομίων που ανέρχονται στα 30 ευρώ.

DSC_0252

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα