Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΘεσσαλονίκηΤο Αλεξάνδρειο Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης «επενδύει» στον τουρισμό

Το Αλεξάνδρειο Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης «επενδύει» στον τουρισμό

Καινοτομικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη «Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων και Οργανισμών» προωθεί το Αλεξάνδρειο Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης με στόχο την περαιτέρω γνώση των φοιτητών στους τομείς του τουρισμού.

Της Ντέπυς Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com)

Έξι καινοτόμες κατευθύνσεις καλύπτει το νέο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών στη Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων και Οργανισμών που οργανώνει και λειτουργεί το Αλεξάνδρειο Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης. Αυτές είναι:

α. Διοίκηση Φιλοξενίας & Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων, β. Διοίκηση Αερομεταφορών & Ταξιδιωτικών Επιχειρήσεων, γ. Διοίκηση Ναυτικού Τουρισμού, Επιχειρήσεων Κρουαζιέρας και Ακτοπλοΐας, δ. Μάρκετινγκ & Διοίκηση Τουριστικών Προορισμών, ε. Πολιτιστικός Τουρισμός & Διοίκηση Πολιτιστικών Μονάδων και στ. Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων.

«Το πρόγραμμα σπουδών του μεταπτυχιακού αναπτύχθηκε κατόπιν στενής συνεργασίας με κλαδικούς φορείς του τουρισμού, με διακεκριμένες τουριστικές επιχειρήσεις αλλά και με Ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια» επισημαίνει στο debbiestravel.wordpress.com ο διευθυντής του προγράμματος και καθηγητής του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, Βαγγέλης Χρήστου, συμπληρώνοντας ότι η υψηλής ποιότητας διδασκαλία καλύπτει 6 καινοτομικές κατευθύνσεις (εξειδικεύσεις) του μεταπτυχιακού, οι οποίες αναγράφονται στο δίπλωμα που λαμβάνει ο κάθε φοιτητής, παρέχοντας του έτσι τη δυνατότητα να αναπτύξει σε μεγαλύτερο βαθμό τις γνώσεις και τις δεξιότητές του σε έναν από τους παραπάνω τομείς.

Στόχος του προγράμματος

Αντικείμενο αυτού του μοναδικού για τα Ελληνικά δεδομένα μεταπτυχιακού είναι η παραγωγή αφενός μεν γνώσης στον επιστημονικό χώρο της Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων & Οργανισμών και αφετέρου η μετάδοσή της στους μεταπτυχιακούς φοιτητές που θα το παρακολουθούν.

Έτσι, θα παρέχονται στην τουριστική βιομηχανία στελέχη υψηλού επιπέδου που θα μπορούν να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των τουριστικών επιχειρήσεων και οργανισμών, αλλά και προσφέροντας ειδικευμένους ανθρώπινους πόρους στους δημόσιους και στους μη κρατικούς φορείς του τουρισμού για να συμβάλουν στη βιώσιμη τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Πού και πότε

Η παρουσίαση του καινοτομικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη «Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων και Οργανισμών» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016, στις 20:15, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης «Μανόλης Αναγνωστάκης», στη Θεσσαλονίκη.

Θα παρουσιαστούν επίσημα στο κοινό όλα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του προγράμματος από τον διευθυντή του Μεταπτυχιακού καθηγητή κ. Χρήστου και από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, με τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων, οργανώσεων και επιχειρήσεων του τουρισμού, της φιλοξενίας, των ταξιδιών και του πολιτισμού!

Οι ενδιαφερόμενοι (υποψήφιοι μεταπτυχιακοί φοιτητές, γονείς, αλλά και φορείς και επιχειρήσεις) θα έχουν τη δυνατότητα – μεταξύ άλλων – να συζητήσουν με τους συντελεστές του μεταπτυχιακού και να λύσουν όλες τις απορίες τους σχετικά με τη δομή του, τον τρόπο λειτουργίας και διδασκαλίας, τις μορφές παρακολούθησης, τις διευκολύνσεις στην αποπληρωμή των χαμηλών διδάκτρων, ευκαιρίες υποτροφιών, κ.ά.

Οι αιτήσεις υποψήφιων φοιτητών γίνονται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση http://tourism-master.teithe.gr μέχρι και την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016, ενώ τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στα τέλη του Φεβρουαρίου 2016.

* Στη φωτογραφία ο καθηγητής Βαγγέλης Χρήστου (δεύτερος από αριστερά) κατά τη διάρκεια της κοπής βασιλόπιτας του τμήματος Τουρισμού δήμου Θεσσαλονίκης. Από τα δεξιά, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, Ντίνος Τορνιβούκας, ο διευθυντής του Μεταπτυχιακού και καθηγητής, Βαγγέλης Χρήστου και ο πρόεδρος της Ένωσης Ταξιδιωτικών Γραφείων Μακεδονίας Θράκης, Βύρων Θεολόγης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα