Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στο Πάρκο των Χρωμάτων!

Εντυπωσιακοί χρωματισμοί, νεράιδες και ήρωες παραμυθιών, καρουζέλ και υπαίθρια αγορά, λαμπιόνια και μια ατμόσφαιρα χριστουγεννιάτικη, ξεχωριστή! Στο δημοτικό πάρκο Κατερίνης!

Κείμενο + φωτ.: Ντέπυ Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com)

dsc_0038-dentro

Μέσα σ’ ένα άλσος φυσικού κάλλους, σε μια έκταση 52 στρεμμάτων, στο κέντρο της Κατερίνης, του νομού Πιερίας, ξεχωρίζει, αυτές τις ημέρες των Χριστουγέννων, το Πάρκο των Χρωμάτων.

Είναι η πρώτη χρονιά που ο δήμος Κατερίνης δημιουργεί ένα τέτοιο, πανέμορφο σκηνικό, στο κέντρο της πόλης, προσελκύοντας τόσο τους κατοίκους της, όσο και επισκέπτες από τους όμορους νομούς καθώς και απ’ όλη την Ελλάδα, να επισκεφτούν το Πάρκο των Χρωμάτων.

«Η είσοδος στο Πάρκο των Χρωμάτων είναι ελεύθερη, και μπορεί να έρθει ο καθένας χωρίς να ξοδέψει ούτε ένα ευρώ» ενημέρωσε το debbiestravel.gr ο δήμαρχος Κατερίνης, Σάββας Χιονίδης, σε πρόσφατη επίσκεψή μας στην πόλη.

Όπως ο ίδιος μας εξήγησε, «δώσαμε ιδιαίτερη βάση στο θεατρο – παιδαγωγικό κομμάτι», εκεί, όπου καθημερινά πραγματοποιούνται διάφορα διαδραστικά δρώμενα, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον κυρίως των παιδιών αλλά και των μεγάλων.

Τρενάκι, καρουζέλ και Μαγεμένο Δάσος

Διαδρομές στο άλσος φυσικού κάλλους, με το σπιτάκι του Άγιου Βασίλη, τη Φρικαντέλα, το Ζαχαρόσπιτο, το Παγοδρόμιο και το Καρουζέλ, το τρενάκι αλλά και τα ελαφάκια Ντάμα Ντάμα, τη χριστουγεννιάτικη αγορά με τα ξύλινα σπιτάκια είναι μερικά από τα καθημερινά δρώμενα που εκτυλίσσονται στο Πάρκο των Χρωμάτων.

Με συναυλίες, παραμύθια και χριστουγεννιάτικα θεατρικά, το Πάρκο των Χρωμάτων, από το πρωί έως το βράδυ, υποδέχεται μικρούς και  μεγάλους, και τους προ(σ)καλεί να στείλουν γράμμα στον Άι- Βασίλη, να ζωγραφίσουν, να ακούσουν παραμύθια, και να συμμετέχουν σε διαδραστικά δρώμενα, να κάνουν την ευχή τους, και ποιος ξέρει… ίσως και να εισακουστεί!!!

*

-Το Πάρκο των Χρωμάτων στο δημοτικό άλσος της Κατερίνης θα λειτουργεί έως τις 6 Ιανουαρίου 2017 (http://parkoxromaton.gr/).

-Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, Σάββατο 31 Δεκεμβρίου, ο δήμαρχος Κατερίνης, Σάββας Χιονίδης, θα ανταλλάσει ευχές και θα ακούσει τα Κάλαντα στο Πάρκο των Χρωμάτων, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 13.30.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα