Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΤαξιδιωτικά ΝέαΑεροπορικάΠτήσεις από Θεσσαλονίκη για νησιά

Πτήσεις από Θεσσαλονίκη για νησιά

Με αφορμή τον πρόσφατο διαγωνισμό σχετικά με τις αεροπορικές ‘άγονες γραμμές’, το αεροπορικό τοπίο αλλάζει και η Θεσσαλονίκη συνδέεται, μεν, με τα νησιά μας, με διαφορετικές ωστόσο, αεροπορικές εταιρίες.

Της Ντέπυς Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com)

dsc00529

Από την 1η Οκτωβρίου 2016 έως τις 30 Σεπτεμβρίου του 2020 οι αεροπορικές εταιρίες που έχουν καταθέσει τις προσφορές τους στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) θα εκτελούν συγκεκριμένες γραμμές.

Το Θεσσαλονίκη – Χίος που μέχρι πρόσφατα εκτελούσε η Astra Airlines, από 1η Οκτωβρίου 2016 πραγματοποιείται με την Sky Express καθώς και με την Aegean Air.

Συγκεκριμένα, με Sky Express, πτήσεις μεταξύ Θεσσαλονίκης – Χίου εκτελούνται κάθε Δευτέρα και Παρασκευή.

H Sky Express πραγματοποιεί και το Θεσσαλονίκη – Σάμος, ενώ το μέχρι πρόσφατα δρομολόγιο που εκτελούσε προς Σκύρο, από 1 Οκτωβρίου έως 30 Σεπτεμβρίου 2020 έχει αναλάβει να το εκτελεί η Aegean.

Aegean – Olympic Air

Κατόπιν εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τις αεροπορικές εταιρείες για εκμετάλλευση από 01/10/2016 έως 30/09/2020, χωρίς αποκλειστικότητα και χωρίς οικονομικό αντιστάθμισμα, η Aegean θα εκτελεί πτήσεις στο Θεσσαλονίκη – Χίος και Θεσσαλονίκη – Σάμος.

Επίσης, θα εκτελεί το Θεσσαλονίκη – Καλαμάτα  χωρίς καταβολή οικονομικού αντισταθμίσματος, το Θεσσαλονίκη  – Κέρκυρα έναντι μεγίστου οικονομικού αντισταθμίσματος  84.787 ευρώ, και το Θεσσαλονίκη –Σκύρος έναντι μεγίστου οικονομικού αντισταθμίσματος  169.585 ευρώ.

Astra Airlines

H Astra Airlines, κατόπιν διενέργειας διαγωνιστικής διαδικασίας, θα εκτελεί από 1ης  Οκτωβρίου 2016 μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2020, το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Λήμνος – Ικαρία έναντι μεγίστου οικονομικού αντισταθμίσματος  2.121.603,14 ευρώ.

Συγκεκριμένα, για τον Οκτώβριο, θα πετάει κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και Κυριακή. Από 1η Νοεμβρίου 2016 έως 25 Μαρτίου 2017, θα συνδέει τη Θεσσαλονίκη με Λήμνο και Ικαρία κάθε Τετάρτη, Παρασκευή και Κυριακή.

Tips

-Στο Θεσσαλονίκη – Αθήνα, πετάει η Aegean Air και η χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρία Ryanair.

-Επίσης, η Aegean Air συνδέει τη Θεσσαλονίκη με Ηράκλειο, Χανιά, Ρόδο, Μυτιλήνη.

-Η Ryanair εκτελεί καθημερινά πτήσεις Θεσσαλονίκη – Χανιά – Θεσσαλονίκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα