Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΘεσσαλονίκηΗ ριζική ανακαίνιση του «Makedonia Palace»

Η ριζική ανακαίνιση του «Makedonia Palace»

Τα 12 εκατ. ευρώ αναμένεται να ξεπεράσει η συνολική επένδυση του πρώτου προγράμματος ριζικής ανακαίνισης του ιστορικού, εμβληματικού ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης «Makedonia Palace».

Ντ.Χ. (hiotopoulou@gmail.com)

Συγκεκριμένα, η συνολική επένδυση αναμένεται να ξεπεράσει τα 12.400.000 ευρώ, καθιστώντας το έργο ένα από τα μεγαλύτερα έργα ανακαίνισης ξενοδοχείου που έχει υλοποιηθεί ποτέ όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη αλλά γενικότερα στην Ελλάδα.

Στόχος της συγκεκριμένης επένδυσης, είναι να μετατραπεί το ξενοδοχείο έμβλημα της Θεσσαλονίκης, σε σημείο αναφοράς στον τομέα του, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά κυρίως στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Το αναβαθμισμένο «Makedonia Palace» στοχεύει να αποτελέσει μία ισχυρή ανταγωνιστική πρόταση για το International Travel Account με κοινό παρονομαστή, σε όλους τους νέους χώρους του, το συνδυασμό λιτής πολυτέλειας και design που θα είναι ταυτόχρονα σύγχρονο και διαχρονικό.

Η ανακαίνιση του θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2017, ενώ το ξενοδοχείο θα λειτουργεί κανονικά έως το τέλος του 2016.

Remake Project

To «Makedonia Palace» δεν θα αλλάξει τον χαρακτήρα του. Θα κάνει ένα Remake στις εγκαταστάσεις του, ώστε να συνεχίσει να προσφέρει εξαιρετικές ξενοδοχειακές υπηρεσίες στους επισκέπτες του, επισημαίνουν στελέχη του ξενοδοχείου.

Παράλληλα, θα επιδιώξουν ανώτερο επίπεδο και πιο εξελιγμένο πελατολόγιο. Σ’ ότι αφορά το αρχιτεκτονικό πρότυπο, καθώς το «Makedonia Palace» αποτελεί από μόνο του ένα κτίριο μεγάλης αρχιτεκτονικής σημασίας, η πρόταση είναι να αναδειχθούν τα σημαντικότερα στοιχεία που το κάνουν ξεχωριστό. Τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν είναι το μάρμαρο, το ξύλο, το μέταλλο και το γυαλί σε διαφορετικές εκδοχές.

Η νέα δυναμικότητα του ξενοδοχείου περιλαμβάνει 276 δωμάτια, συμπεριλαμβανόμενων και των σουιτών.

Είναι σημαντικό δε να αναφερθεί ότι μέσω της συγκεκριμένης επένδυσης, αφενός διατηρούνται οι σημερινές θέσεις εργασίας που είναι περί τις 210, αφετέρου εκτιμάται ότι θα δημιουργηθούν περίπου 70 επιπλέον θέσεις εργασίας που θα στελεχώσουν τις πρόσθετες εγκαταστάσεις όπως spa, εστιατόρια και μπαρ.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι ο Όμιλος Dimera του Ιβάν Σαββίδη, εκτός του «Makedonia Palace» και της ριζικής ανακαίνισης στην οποία προχωράει, ετοιμάζει προς αξιοποίηση την ιδιόκτητη έκταση στο Παλιούρι Χαλκιδικής, και όπως αναφέρουν στελέχη, κατά τη διάρκεια του έτους θα προκύψουν εξελίξεις για την υλοποίηση του έργου.

Επιπρόσθετα, ο συγκεκριμένος Όμιλος ερευνά επενδυτικά σχέδια ώστε να εισέλθει σύντομα και στην ξενοδοχειακή αγορά της Αθήνας.

*

-Η έκδοση της πρώτης οικοδομικής άδειας του «Makedonia Palace» έγινε το 1966 και το 1972 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνιά του. Έκτοτε έχουν γίνει αρκετές μετατροπές και επεμβάσεις. Η λειτουργική οργάνωση και τα αρχικά δομικά χαρακτηριστικά και στοιχεία του κτιρίου παρέμειναν στο μεγαλύτερο μέρος τους ως έχουν.

-Η αρχιτεκτονική του είναι ένα χαρακτηριστικό δείγμα των 70’ς, το οικόπεδο είναι 14.500 τ.μ., ενώ ο κάθε όροφος – 8 στο σύνολο- έχει εμβαδόν 1.604 τ.μ. Το ξενοδοχείο βρίσκεται στην παραλία της Θεσσαλονίκης, επί της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου 2.

 

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα