Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήUncategorizedΖωηρή η 2η μέρα της Philoxenia

Ζωηρή η 2η μέρα της Philoxenia

Έντονη δραστηριότητα είχε στο κασέ της η δεύτερη μέρα της Philoxenia, που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη, από 12 έως 15 Νοεμβρίου 2015.

Από την Ντέπυ Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com)

Η μέρα ξεκίνησε με το συνέδριο «Destination Thessaloniki» με στόχο την προβολή και προώθηση της Θεσσαλονίκης 365 ημέρες το χρόνο, και προσελκύοντας, όχι μόνο ποσοτικό αλλά και ποιοτικό τουρισμό. Μέσα από τις ενότητες του συνεδριακού, εκπαιδευτικού, εναλλακτικού τουρισμού αλλά και του τουρισμού κρουαζιέρας και ιατρικού τουρισμού, η Θεσσαλονίκη αποδεικνύει ότι είναι μια πόλη που τα έχει όλα!

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας (2ης ημέρας της Philoxenia) όλο το α φαν κατέ  του τουρισμού ήταν συγκεντρωμένο σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης.

Αφορμή η παρουσίαση κατάταξης των ελληνικών καταλυμάτων (ξενοδοχείων, ενοικιαζομένων δωματίων και κάμπινγκ) σε αστέρια και κλειδιά, διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ) και με την παρουσία της υφυπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά. (σ.σ. συνεντεύξεις από τον πρόεδρο του ΞΕΕ, Γιώργο Τσακίρη, από την υφυπουργού Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, καθώς και από τον πρόεδρο της ΠΟΞ, Γιάννη Ρέτσο, έχω ήδη αναρτήσει).

Στη συνέχεια της εκδήλωσης του ΞΕΕ, ακολούθησε η καθιερωμένη συνεδρίαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) αναλύοντας τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο. Στη συνεδρίαση, πέρα του δς της ΠΟΞ, και των μελών της, συμμετείχαν τόσο η υφυπουργός Τουρισμού, κα. Κουντουρά, όσο και ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Ανδρέας Ανδρεάδης.

WP_20151113_007[1]

Ellinair & Mouzenidis

Το ενδιαφέρον του τουριστικού γίγνεσθαι της πόλης, και όχι μόνο, συγκέντρωσε η εκδήλωση του Ομίλου Μουζενίδη και της αεροπορικής του εταιρίας, Ellinair, όπου ο πρόεδρος, Γιάννης Μουζενίδης, αναφέρθηκε στα νέα πλάνα της αεροπορικής εταιρίας, στους στόχους της και στα οράματά της, στην ανάπτυξη του Ομίλου και στις συνέργειες  με ταξιδιωτικού πράκτορες, που θεωρητικά, θα φέρουν καλύτερα αποτελέσματα.

DSCN9835

Η αεροπορική εταιρία με 8 αεροσκάφη στο στόλο της, στοχεύει να τα διπλασιάσει, προσθέτοντας περισσότερους προορισμούς και συνδέσεις τόσο από τη Θεσσαλονίκη όσο και από άλλα σημεία της χώρας.

«Τολμάμε και επενδύουμε σε νέους προορισμούς για το 2016» ανέφερε ο πρόεδρος της Ellinair, Γιάννης Μουζενίδης, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης αναφέροντας στο πτητικό τους πρόγραμμα την Κύπρο, το Ισραήλ, την Τουρκία, την Πολωνία και τη Γερμανία.

DSCN9830

Το party του  Mediterranean Palace

Και αν το πρώτο βράδυ της Philoxenia, παραδοσιακά τα τελευταία χρόνια «ανήκει» στο «ΤΗΕ ΜΕΤ ΗΟΤΕL», με την all time classic & design ατμόσφαιρα του, το δεύτερο «ανήκει» στο «Mediterranean Palace». Και εκεί οι ρυθμοί είναι ξεσηκωτικοί, η μουσική χορευτική, η διάθεση χαρούμενη , που θέλεις δε θέλεις, ύστερα από όλη την κούραση της ημέρας, έστω και λίγο, θα λικνιστείς!! Και κάπως, έτσι, θα πάρεις, δυνάμεις, για την επόμενη , την τρίτη ημέρα της 31ης Philoxenia!

WP_20151113_013[1]

Tips

  • Ευχαριστημένοι, σε γενικές γραμμές, είναι οι εκθέτες, στα ραντεβού της με τους εμπορικούς επισκέπτες (hosted buyers) και μάλιστα, λένε, ότι είναι καλύτερα από πέρυσι.
  • Εξαιρετική η μουσική παράσταση αφιερωμένη στον αείμνηστο Κύπριο Μάριο Τόκα, στο κατάμεστο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, με τίτλο «Σ’ αναζητώ στη Σαλονίκη» με τους Γιάννη Κότσιρα, Δημήτρη Μπάση, Γιώτα Νέγκα, Μίλτο Πασχαλίδη και Δήμητρα Σταθοπούλου να ερμηνεύουν υπέροχα τραγούδια του αείμνηστου Δημήτρη Μητροπάνου, και όχι μόνο, και σε στίχους του Φίλιππου Γράψα, ο οποίος και προλόγισε την παράσταση. Θερμός υποστηριχτής της παράστασης ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού, τον οποίο και ευχαριστούμε για την πρόσκληση!
  • WP_20151113_011[1]
  • Δώδεκα και πενήντα τρία λεπτά της ώρας (00.53) μετά τα μεσάνυχτα, και ο δήμαρχος μας, Γιάννης Μπουτάρης, περπατάει στην παλιά παραλία της Θεσσαλονίκης μας. Μονάχος του, με σκυφτό το κεφάλι,« δήμαρχε κάτι θα σκέφτεσαι», σίγουρα θα είναι κάτι καλό, για το καλό της Θεσσαλονίκης μας, σωστά?
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα