Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήUncategorizedΈτος τουρισμού Ελλάδας – Ρωσίας 2017 - 2018

Έτος τουρισμού Ελλάδας – Ρωσίας 2017 – 2018

Tην επίσημη έναρξη του έτους Τουρισμού Ελλάδας- Ρωσίας 2017-2018 κήρυξαν στη Μόσχα Ελλάδα και Ρωσία.

Κοινή δήλωση συνεργασίας υπέγραψαν στη Μόσχα η υπουργός Τουρισμού  Έλενα Κουντουρά και η Ομόλογός της, υφυπουργός Πολιτισμού αρμόδια για τον τουρισμό,  Άλα Μανίλοβα.

Η κυρία Κουντουρά και η κυρία Μανίλοβα αντάλλαξαν ιδιαίτερα  θερμά λόγια για τις στενές σχέσεις των δύο χωρών και την  εξαιρετική συνεργασία που έχουν καθιερώσει τα τρία τελευταία χρόνια στον τουρισμό. Τόνισαν ότι υπάρχει  αμοιβαία εμπιστοσύνη και έντονο ενδιαφέρον τους να ενισχυθεί δυναμικά ο τουρισμός  ανάμεσα στις δύο χώρες τα επόμενα χρόνια.

Δράσεις

Το Έτος Τουρισμού περιλαμβάνει περισσότερες από 40 δράσεις και εκδηλώσεις τουριστικής προώθησης και προβολής σε όλη τη Ρωσία και στην Ελλάδα. Θα διοργανωθεί, μεταξύ άλλων, τουριστικό και πολιτιστικό φόρουμ Ελλάδας- Ρωσίας, θρησκευτικό- προσκυνηματικό φόρουμ, καθώς και επιχειρηματικό φόρουμ για την προώθηση των επενδυτικών ευκαιριών στον τομέα του τουρισμού.

Έχουν προγραμματιστεί σημαντικές πολιτιστικές  δράσεις και ειδικές εκδηλώσεις με επίκεντρο τον θεματικό τουρισμό, όπως ο θρησκευτικός και προσκυνηματικός, ο ιατρικός και ο ιαματικός, ο αθλητικός- προπονητικός, και προγράμματα νεανικού και  σχολικού τουρισμού στην Ελλάδα και τη Ρωσία.

*

-Στην ειδική τελετή έναρξης, παρουσιάστηκε το λογότυπο του Έτους Τουρισμού Ελλάδας-Ρωσίας. Επίσης, προβλήθηκε το βραβευμένο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού και με σημαντικές διεθνείς διακρίσεις βίντεο του ΕΟΤ «Greece: Α 365-Day destination», που  προωθεί την Ελλάδα ως παγκόσμιο ελκυστικό προορισμό όλες τις εποχές του χρόνου.

-Η έναρξη του έτους  Ελλάδας- Ρωσίας γιορτάστηκε στη Μόσχα με μία πολύ επιτυχημένη  εκδήλωση ελληνικής μουσικής και ελληνικής γαστρονομίας που διοργάνωσε ο ΕΟΤ σε συνεργασία  με την Ελληνική Πρεσβεία στη Ρωσία.

-Στις εκδηλώσεις στη Μόσχα, συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Κωνσταντίνος Τσέγας, η αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΟΤ Αγγελική Χονδροματίδου και ο προϊστάμενος του ΕΟΤ Ρωσίας & ΚΑΚ Πολύκαρπος Ευσταθίου.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα