Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗπειρωτική ΕλλάδαΘεσσαλίαΗ απόλυτη αίγλη στην… ΑΙΓΛΗ!

Η απόλυτη αίγλη στην… ΑΙΓΛΗ!

Αίσθηση λιτής πολυτέλειας, ‘ζεστοί’, μοντέρνοι και φιλόξενοι χώροι, θέα μοναδική, στο λιμάνι, με τα κατάρτια των ιστιοπλοϊκών σκαφών να λικνίζονται από τον νοτιά. Στην καρδιά του Βόλου, στο ιστορικό ξενοδοχείο ‘ΑΙΓΛΗ’!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΝΤΕΠΥ ΧΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ (hiotopoulou@gmail.com)

Στις ‘ζεστές’ αίθουσες όπου σερβίρεται το πρωινό

Η μέρα ξεκινάει απολαμβάνοντας το πλούσιο πρωινό αμερικάνικου τύπου στις καλαίσθητες αίθουσες – που μου θυμίζουν αντίστοιχους χώρους ευρωπαϊκών boutique hotel- του ιστορικού ξενοδοχείου ΑΙΓΛΗ, στην καρδιά του Βόλου, απέναντι από τον επιβατικό σταθμό στο λιμάνι.

Kάποια δωμάτια διαθέτουν άνετα μπαλκόνια με πολύ ωραία θέα!

Δυο ξενοδοχεία, διατηρητέα κτίρια και τα δυο, στην παραλία της πρωτεύουσας της Μαγνησίας, δυο ξενοδοχεία ιστορικά, art deco το Παλλάς, art nouveau το Αίγλη, με κοινή υποδοχή και έναν διάδρομο στον 1ο όροφο που τα ενώνει. Με 72 δωμάτια, μοντέρνα διακοσμημένα, με διακριτική πολυτέλεια και βεβαίως όλες τις σύγχρονες ανέσεις, που ζητάει κανείς για να απολαύσει τη διαμονή του.

Superior room στο ξενοδοχείο ΑΙΓΛΗ με όλες τις σύγχρονες ανέσεις

«Το ξενοδοχείο προκύπτει από τη συνένωση δυο παλαιότερων κτιρίων, του ιστορικού Παλλάς, του οποίου η ανέγερση ξεκίνησε το 1926, και του Αίγλη, το οποίο ξεκίνησε μια δεκαετία μετά» μας εξηγεί η Κωνσταντίνα Μαμαδά, ιδιοκτήτρια του ΑΙΓΛΗ στο Βόλο, καθώς και του Porto Palace στη Θεσσαλονίκη.

Τα δυο κτίρια ήρθαν στην ιδιοκτησία της οικογένειας Μαμαδά, από το 1994, και βεβαίως, χρειάστηκε εκτεταμένη μετατροπή και ανακαίνιση ώστε να πάρουν τη σημερινή τους όψη.

Τα δυο ιστορικά και διατηρητέα κτίρια, ξενοδοχεία, το ΑΙΓΛΗ και ΠΑΛΛΑΣ

Το Παλλάς

Η ανέγερση του ιστορικού Παλλάς ξεκίνησε το 1926 και ολοκληρώθηκε το 1929 με το άνοιγμά του. Αρχικά ήταν ιδιοκτησία της οικογένειας Σκρέτα, απ’ όπου πήρε και το όνομά της η στοά που ενώνει τα δυο ξενοδοχεία.

«Το Παλλάς ήταν το παλαιότερο από τα δυο ξενοδοχεία –είναι και το παλαιότερο ξενοδοχείο του Βόλου όμως, είχε διακοπή η λειτουργία του για 20 χρόνια – με αποτέλεσμα όταν ήρθε στα χέρια μας, χρειαζόταν εκτεταμένη ανακαίνιση η οποία διήρκησε 2 χρόνια» αναφέρει στο debbiestravel.gr η κα. Μαμαδά.

Η ιδιοκτήτρια του ΑΙΓΛΗ Κωνσταντίνα Μαμαδά (δεξιά) με την υπογράφουσα

Το Παλλάς έκλεισε το 1977 και άνοιξε έπειτα από ριζική ανακαίνιση το 1996. Η διαμόρφωσή του, όπως μας αναφέρει η κα. Μαμαδά, ήταν πολύ διαφορετική, για να  καλύπτει τις ανάγκες εκείνης της εποχής. Είχε κοινόχρηστα μπάνια στους ορόφους, τα οποία εξυπηρετούσαν τα δωμάτια του ξενοδοχείου.

Είναι ιστορικό κτίριο το Παλλάς, στο οποίο, μεταξύ άλλων, έχουν δοθεί πολιτικοί λόγοι από τον 1ο του όροφο.

Η σημερινή όψη του Παλλάς

«Οι πρώτες φωτογραφίες μας δείχνουν ένα πολύ περιορισμένο μπαλκονάκι, το οποίο στη συνέχεια διαπλατύνθηκε για τις ανάγκες αυτές’ ήταν και της μόδας, όπου μιλούσε κάποιος, μιλούσε και ο επόμενος» λέει χαρακτηριστικά στο debbiestravel.gr η ιδιοκτήτρια του ΑΙΓΛΗ, Κωνσταντίνα Μαμαδά.

Όπως λέει η ίδια, μαρτυρίες για τους πολιτικούς λόγους υπάρχουν για τον Γεώργιο Παπαδόπουλο, και μάλιστα θρυλείται για την ιστορική του ομιλία που έκανε σαρδάμ και είπε, «Λαέ, της Λάρισας»! Πολιτικό λόγο εκφώνησε από το μπαλκόνι του Παλλάς και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής καθώς και άλλες προσωπικότητες.

Το ΑΙΓΛΗ

Το Αίγλη σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα Κασσιόπουλο αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα Art Nouveau ξεκίνησε να λειτουργεί το 1938. Λόγω, της κεντρικής του θέσης, το ξενοδοχείο πάντα είχε κόσμο.

Το Αίγλη ανακαινίστηκε πλήρως το 2011, και στη συνέχεια ήρθε και η ώρα για μια δραστική αλλαγή και στο Παλλάς, όπου ανακαινίστηκε μόλις το 2016. Παραμένει 3 αστέρων ξενοδοχείο, και αρκετά προσιτό στην τιμολογιακή του πολιτική, και το διακρίνει ο ιδιαίτερος χαρακτήρας, «σεβόμενοι βεβαίως τις προσωπικότητες των δυο κτιρίων, που είναι και τα δυο διατηρητέα» προσθέτει η κα. Μαμαδά.

Στο καλαίσθητο, μοντέρνο και πολυτελές lobby του ΑΙΓΛΗ hotel

Διατηρητέα κτίρια

Τριών αστέρων στα χαρτιά, ωστόσο το Αίγλη και το Παλλάς που έχουν συνενωθεί, όπως αναφέρθηκε, θεωρητικά είναι περισσοτέρων αστέρων.

Ωστόσο, λόγω το ότι τα  κτίρια είναι διατηρητέα, υπάρχουν περιορισμοί ως προς τη διαμόρφωση των χώρων.
«Περιμένουμε τις διατάξεις του υπουργείου Τουρισμού για τα διατηρητέα κτίρια» εξηγεί η κα. Μαμαδά, προσθέτοντας τη σχετική νομοθεσία για το τι μέλλει γενέσθαι με τα διατηρητέα την περιμένουν από το 2014.

«Είχανε πει, ότι στις αρχές του 2017, θα νομοθετήσουν, σχετικά μ’ αυτήν την ιδιαίτερη κατηγορία, ωστόσο, ακόμη περιμένουμε, να δούμε τι θα ισχύσει» επισημαίνει η κα. Μαμαδά.

Deluxe room του ΑΙΓΛΗ

Ευχαριστούμε τη διεύθυνση και το προσωπικό του ΑΙΓΛΗ για την υπέροχη φιλοξενία!

*

-Το ξενοδοχείο ΑΙΓΛΗ βρίσκεται στην καρδιά του Βόλου, στην πιο προνομιακή θέση, μπροστά από το λιμάνι (Αργοναυτών 24), και διαθέτει 72 δωμάτια και σουίτες, πλήρως ανακαινισμένα, με μοντέρνα διακόσμηση που τα χαρακτηρίζει η λιτή πολυτέλεια.

-Τα δωμάτια χωρίζονται σε superior, deluxe, family, junior suites, executive suite και διαθέτουν ανατομικά στρώματα, ατομικό κλιματισμό, δορυφορική τηλεόραση, ψυγειάκι, safe box, μπάνιο με πολυτελή amenities, παντόφλες, αφράτες πετσέτες (ή μπουρνούζια στις σουίτες), δωρεάν σύνδεση WiFi. Κάποια δωμάτια έχουν άνετο μπαλκόνι (τηλ. 24210 24471, https://www.aegli.gr/el/).

Στις όμορφες αίθουσες του πρωινού

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα