Μια μέρα πολυτέλειας στο Sani Resort!

0
11
views

«Με μεγάλη μας χαρά σας καλωσορίζουμε στο Porto Sani, ένα ξενοδοχείο αφοσιωμένο στην ευζωία!» με καλωσόρισε το ευγενέστατο προσωπικό του resort.

Αποστολή – φωτ.: Ντέπυ Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com)

Από τη μια η πρό(σ)κληση για το γευστικό ταξίδι ενός από τα πλέον αναγνωρισμένα φεστιβάλ γαστρονομίας παγκοσμίως, του Sani Gourmet 2016. Από την άλλη, η διαμονή σ’ ένα ξενοδοχείο, αφοσιωμένο στην ευζωία, που πραγματικά αποτελεί εμπειρία’ και όλα αυτά σ’ ένα κοσμοπολίτικο περιβάλλον, σ’ ένα περιβάλλον που πνέει αέρας πολυτέλειας, σε μια απόσταση μόλις μιας ώρας από τη Θεσσαλονίκη. Στο Sani Resort, στη Σάνη Χαλκιδικής, 83 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη.

IMG_20160524_131437 Pinakida

Champagne tasting at «Byblos Caviar»

Το «Byblos Caviar» είναι το fine dining εστιατόριο του Porto Sani, εκεί όπου πραγματοποιήθηκε και η γευσιγνωσία σαμπάνιας του οίκου G.H. MUMM, η ίδρυση του οποίου μετράει 189 έτη στην παραδοσιακή μέθοδο οινοποίησης σαμπάνιας, από το 1827.

Ο Οίκος G.H. MUMM, ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς σαμπάνιας, βρίσκεται στη βόρεια Γαλλία, και συγκεκριμένα στην πόλη Reims, στην ευρύτερη περιοχή της Καμπανίας (129 χλμ. από Παρίσι).

Σ’ ότι αφορά την ετικέτα MUMM είναι διάσημη για την κόκκινη κορδέλα (Cordon Rouge) που σχεδιάστηκε το 1876 και μοιάζει με το γαλλικό Grand Gordon του Εθνικού Τάγματος της Λεγεώνας της Τιμής.

Τέσσερις διαφορετικές σαμπάνιας είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε, την Cordon Rouge με άρωμα και γεύση από φρέσκα φρούτα και καραμέλα, την Rose με το απαλό της χρώμα, του σολομού, με αρώματα από φρούτα του δάσους και ιδιαίτερη φρεσκάδα, την Blanc De Blancs παλαιωμένη 4 έτη, με αρώματα και γεύση εσπεριδοειδών, λεμονιού και φρέσκων φρούτων, και τέλος την Cuvee R. Lalou με αρώματα από φρέσκα και αποξηραμένα φρούτα, με νότες βανίλιας και μελιού.

Και με τη γεύση αλλά και..διάθεση σαμπάνιας, αποσυρθήκαμε στη σουίτα μας, για μια πρώτη γνωριμία με την πολυτέλεια των ανέσεων της!

Βόλτα στη μαρίνα  

Ιδιαίτερα ευχάριστη η βόλτα στη μαρίνα της Σάνης, βραβευμένη με «Γαλάζια Σημαία», με την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρά που τη διακρίνει’ και ιδίως τέτοια εποχή, που ως επί το πλείστον, κυκλοφορούσαν κυρίως αλλοδαποί τουρίστες, έχεις την αίσθηση ότι είσαι…αλλού, εκτός Ελλάδας.

Κάποιες αλλαγές, φέτος στη μαρίνα, εκεί που ήταν ο «Ψαρόγιαννος» έγινε ασιατικό εστιατόριο, ο «Ψαρόγιαννος» μεταφέρθηκε εκεί που ήταν το σούπερ μάρκετ, το σούπερ μάρκετ έκανε γερό λίφτινγκ και πήγε από την πίσω μεριά της μαρίνας (είσοδος από το πάρκινγκ), το συγκεκριμένο κτίσμα είναι καινούργιο με τις προδιαγραφές βεβαίως του Sani Resort και σεβόμενο το περιβάλλον, το Sea You Up έγινε Katsu, και κατ’ τα άλλα, τα κλασικά εστιατόρια και ταβερνάκια της μαρίνας υποδέχονται τους πελάτες τόσο του ξενοδοχειακού resort όσο και τους εξωτερικούς, ενώ από εμπορικά καταστήματα θα βρείτε καλοκαιρινά αξεσουάρ, είδη ένδυσης, υπόδησης, κοσμήματα, βιβλιοπωλείο – χαρτικά, δερμάτινα κ.ά.

Ώρα για Sani Gourmet!

«Rising Stars» – Γεύσεις του μέλλοντος ήταν ο τίτλος του φετινού 11ου Sani Gourmet, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις πολυτελείς εγκαταστάσεις του Sani Resort.

Αφιερωμένο στα νέα ταλέντα της γαστρονομίας, σε σεφ οι οποίοι έχουν όλα τα φόντα να κυριαρχήσουν στο χώρο μελλοντικά, χάρη στη δημιουργικότητά τους.

Η δική μας συμμετοχή ήταν στο υπέροχο Water Restaurant του Sani Asterias, εκεί όπου ο γερμανός Jan Hoffmann θα μας ταξίδευε μέσα από τις ζωηρές του γεύσεις, μέσα από πιάτα που θα τα χαρακτηρίζαμε ευρηματικά και φρέσκα. Άλλωστε η κουζίνα του βραβευμένου γερμανού σεφ με ένα αστέρι Michelin ξεχωρίζει οπτικά και γευστικά ενώ φημίζεται για τα αρωματικά και για τα βότανα που χρησιμοποιεί στις συνταγές του.

IMG_20160523_232627 chef

Έτσι λοιπόν, το βράδυ της 23ης Μαΐου, ο Jan Hoffmann, μας ταξίδεψε με το παντζάρι, την κινόα, το σπανάκι και το αγγούρι ως πρώτο πιάτο, την κρύα σούπα με βότανα αγρού με κατσικίσιο γάλα, φραγκοστάφυλα και κάπαρη, το χάλιμπατ (είδος ψαριού – βουτηρόψαρο ή υπόγλωσσος στην ελληνική) με ραβέντι, σαμπούκος και κολλητσίδα, τέταρτο πιάτο ήταν το ελάφι με καφέ, μούσμουλα και λάχανο ενώ για επιδόρπιο ο βραβευμένος σεφ ετοίμασε μήλο με στελλάρια, αμύγδαλα και άγριο κορόμηλο.

Βεβαίως, το κάθε πιάτο συνοδευόταν από το αντίστοιχο κρασί, από τους ελληνικούς αμπελώνες της Κεφαλονιάς, της Πιερίας, του Αμυνταίου Φλώρινας και της Κερατέας Αττικής.

Εμπειρία η διαμονή!

Ναι, είναι εμπειρία η διαμονή στο Porto Sani’ είναι πραγματική απόλαυση η χαλάρωση στο άνετο μπάνιο με τα προϊόντα περιποίησης της Anne Semonin, να τυλίγεσαι στο απαλό μπουρνούζι και να πίνεις έναν αρωματικό εσπρέσο στις αναπαυτικές πολυθρόνες στο μπαλκόνι, με θέα την πισίνα και τους κήπους.

Ναι, είναι εμπειρία, πριν πάμε για ύπνο, να ακούμε τους εξωτικούς ήχους των πουλιών, εκεί από τον υδροβιότοπο της Σάνη.

Είναι εμπειρία ο ύπνος στα ιδανικά στρώματα, με το μαξιλάρι δικής μας επιλογής, είναι εμπειρία να ξυπνάμε και να ακούμε το τιτίβισμα των πουλιών, να παίρνουμε πλούσιο πρωινό σε ένα υπέροχο περιβάλλον, να απολαμβάνουμε τη θέα στον Όλυμπο και στην ελκυστική θάλασσα με τα γαλαζοπράσινα νερά!

Είναι εμπειρία να παρκάρουμε ανάμεσα σε Ferrari και Porsche και κάπου εκεί, επιστρέφουμε στην… καθημερινότητα!

*Ευχαριστούμε την υπεύθυνη επικοινωνίας του Sani Resort, Γεωργία Δώδου, και όλους όσοι συμμετείχαν για αυτήν την υπέροχη γαστρονομική εμπειρία μας και διαμονή μας!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ