Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΤαξιδιωτικά ΝέαΑεροπορικάΝέα βάση της Volotea στην Αθήνα

Νέα βάση της Volotea στην Αθήνα

Τρεις προορισμούς στην Ελλάδα, και οκτώ συνολικά, από Αθήνα, εξυπηρετεί η Volotea, η οποία, εγκαινίασε νέα βάση στο «Ελ. Βενιζέλος».

ΝΤ.Χ. (hiotopoulou@gmail.com)

Νέα βάση στην Αθήνα εγκαινίασε σήμερα η αεροπορική εταιρία Volotea, τοποθετώντας ένα αεροσκάφος τύπου Boeing 717 και δημιουργώντας παράλληλα 30 τοπικές θέσεις εργασίας.
Πρόκειται για τη 12η βάση που εγκαινίασε στο «Ελ. Βενιζέλος», εξυπηρετώντας συνολικά 8 προορισμούς, συνδέοντας πόλεις μεσαίου και μικρού μεγέθους στην Ευρώπη.

337.000 διαθέσιμες θέσεις
Με τη νέα βάση θα εξυπηρετεί 337.000 διαθέσιμες θέσεις, αυξάνοντας κατά 173% τη χωρητικότητά της.
Επιπρόσθετα, η εταιρεία προσθέτει δύο νέα δρομολόγια προς τη Βερόνα (ξεκινώντας στις 31 Μαΐου 2018) και προς το Ηράκλειο (ξεκίνησε στις 26 Απριλίου 2018).
Η πτήση προς το Ηράκλειο είναι καθημερινή, όπως και οι συνδέσεις της εταιρείας προς τη Μύκονο και τη Σαντορίνη.
Και τα δύο νέα δρομολόγια προστίθενται στους προορισμούς που ήδη εξυπηρετεί η Volotea από την Αθήνα, φθάνοντας τους 8 προορισμούς συνολικά.

VOLOTEA
Νέα βάση για τη Volotea στο αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος” της Αθήνας

Η Volotea πετά προς 5 προορισμούς στην Ιταλία (Βενετία, Μπάρι, Γένοβα, Παλέρμο και από το Μάιο και στο εξής, επίσης προς Βερόνα) και προς 3 προορισμούς στην Ελλάδα (Σαντορίνη, Μύκονος και Ηράκλειο).
Σήμερα, Πέμπτη 3 Μαΐου, η Volotea ξεκίνησε μια ειδική 48ωρη προσφορά στην ιστοσελίδα της, δίνοντας την ευκαιρία στους επιβάτες της να αγοράσουν εισιτήρια από 9 ευρώ προς τους 2 νέους προορισμούς – τη Βερόνα και το Ηράκλειο της Κρήτης.

*
-Τα εγκαίνια της βάσης πραγματοποίησε σε ειδική εκδήλωση στο αεροδρόμιο, ο Carlos Muñoz, ιδρυτής και CEO της Volotea, με οικοδεσπότη το αεροδρόμιο της Αθήνας και τον CEO του, Γιάννη Παράσχη.
-Από την έναρξη των πτήσεων στην Αθήνα το 2015, η Volotea έχει μεταφέρει περισσότερους από 200.000 επιβάτες, αυξάνοντας ανά έτος την επιβατική κίνησή της. Το 2017, με την εταιρεία ταξίδεψαν από την Αθήνα 108.000 επιβάτες, μια αύξηση 78% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, επιτυγχάνοντας ποσοστό χωρητικότητας 88% κατά μέσο όρο.
-Η Volotea, από την έναρξη πτήσεών της, το 2012, έχει μεταφέρει 15 εκατομμύρια επιβάτες, και περισσότερους από 4,8 εκατ. το 2017.
-Το 2018, άνοιξε 58 νέα δρομολόγια που προστέθηκαν σε ένα σύνολο 293 δρομολογίων, πετώντας σε 78 πόλεις μεσαίου και μικρού μεγέθους στην Ευρώπη σε 13 χώρες: Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, Ελλάδα, Κροατία, Τσεχία, Αλβανία, Πορτογαλία, Μάλτα, Αυστρία, Ιρλανδία και Λουξεμβούργο. Η εταιρεία εκτιμά ότι το 2018 θα μεταφέρει συνολικά από 5,7 εκ έως 6 εκ. επιβάτες.
-Η Volotea σήμερα έχει δώδεκα βάσεις: Βενετία, Νάντη, Μπορντό, Παλέρμο, Στρασβούργο, Αστούριας, Βερόνα, Τουλούζη, Γένοβα, Μπιλμπάο, Μασσαλία και Αθήνα, από σήμερα, 3 Μαΐου, 2018.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα